Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1230.nap

Délelőtt elmentünk a Bókay kertbe, ahol megkerestük a Krisztiéket, mert ők már hamarabb odaértek és az Alma együttes koncertjénél vártak ránk. Én mondjuk hamar meguntam, mert rengetegen voltak és csak messze tudtunk a domboldalban álldogálni, de szerencsére pár szám után elindultunk és a kérésemre megkerestük az ugrálóvárat, ahol Annával együtt ugráltunk és szuper jó volt!
Innen továbbsétáltunk a vidámparkos részhez és én bátran felültem Anyával az oldalamon (és a Krisztivel és Botival előttünk) a sárkányos hullámvasútra! Nem mondom, az első körben kicsit megrémültem, mert nagyon gyors volt és rázkódott és hangos volt az egész, de aztán annyira belejöttem , hogy sírva kértem, hadd mehessek még egyszer, de sajnos nem lehetett már :( 
Helyette viszont pecázhattam és egy klassz színes rugós játékot választottam, ami nagyon érdekes és egész úton hazafelé (mert ekkor már indultunk is haza) és itthon is ezzel játszottam. Ebédre a leves után a rakott krumpli helyett inkább egy virslit kértem apától és még ehettem a délelőtt választott mákos sütiből is, ami tényleg olyan fincsi volt, mint amilyennek látszott :))
Rögtön evés után már menni is kellett aludni, és ébredés után uzsonnára frissen sült almás palacsinta volt, amit apa sütött nekünk, és akinek nagy bánatára csak a felét ettem meg a palkónak...
Mivel még szépen sütött a nap, anya levitt a nagy játszóra (a kicsin senki nem volt), amíg apa sütött és takarított idehaza. Amikor feljöttünk, apa épp porszívózott, így csak utána tudott megfürdetni, és sajnos a vacsoránál magamra is haragítottam apát azzal, hogy ki kellett dobnia  a palacsintát és a túrórudinak pedig leettem a csokiját és belsejét az asztal közepére dobtam... Ajaj, apa emiatt elég mérges lett.

Milán

Szólj hozzá!

1229.nap

Nemcsak az ovi indult ősszel, de az úszás is, úgyhogy ma mentünk is az usziba és apa jött be velem.Egész jót pancsoltam és elég volt egyszer merülni, akkor pedig felvettem  az úszósapkámat és a szemüvegemet is, hogy ne menjen víz a szemembe és a fülembe :)   Persze a játék volt a legjobb a végén:  labdáztunk és szörföztem is jó sokat. Az usziból egyből a Klári mamához mentünk, aki épp főzött amikor odaértünk, de azért tudott velem játszani közben. Ebéd után pedig  a Mama megágyazott nekem csak még alvás előtt levágta a lábamról a körmömet és aludtam is egy jót a szép ágyneműben (aranyos zsiráf van rajta).
Amikor felébredtem, már visszaértek apáék a vásárlásból és egy kis uzsonna után hazaindultunk, mert süt a napocska és így még le tudunk menni a játszótérre! Így is lett és  a híradóig lent is maradtunk, és képzeljétek, anya megtalálta a tegnap elásott csokis-süti-játékomat a nagy gereblyével. Sajnos a szél egyre hidegebben fújt , ezért összeszedtük a játékokat és hazajöttünk, aztán mentem fürdeni azzal a negyven (!) játékgyümölccsel, amit levittem ma a játszótérre... Viszont vacsorázni egyáltalán nem volt kedvem ma, még a csokis pudingot sem ettem meg, amit apa végső esetre tartogatott! Cserébe lefekvésig apát kínoztam (ugráltam rajta és a fejére tettem hat-heteket...) és még ennek ellenére is mesélt nekem egy tűzoltós mesét apa ;)

Milán

Szólj hozzá!

1228.nap

Nos, ma sem túl szívesen mentem oviba... Sírva mentem be , de aztán már kicsit jobb volt (csak akkor hüppögtem, ha hozzám szóltak), persze amikor a Mama értem jött, akkor minden rendbe jött hirtelen... Szokás szerint a játszótéren voltunk kicsit és aztán elmentünk az ebédért és a Mamánál ebédeltünk (csak tésztát ettem...), és ma is nehezen aludtam el és mire elaludtam, már fel is keltett a Mama, mert lementünk a Noémiért vissza az oviba és visszasétáltunk a játszótérre. Amikor anya is végzett, ő is odajött és elmentünk a könyvtárba, de hamar végeztünk és épp elvitték a Noémit haza, amikor apa is odaért és játszott kicsit velem. A híradóra mi is hazamentünk (meg szinte mindenki a játszótérről, mert erősen beborult az ég közben) és fürdés előtt finom vacsorát csinált nekünk apa: melegszendvicset és banánturmixot.
Lefekvésig még szerencsére maradt időm játszani, úgyhogy természetesen a gyümölcsöket rendezgettem :)

Milán

Szólj hozzá!

1227.nap

Hát sajnos ma is mennem kellett oviba! Akárhogy próbáltam kimagyarázni magam, ott kellett maradnom, és apa pedig ment dolgozni... Nos, egyáltalán nem voltam boldog és kicsit sírdogáltam és hüppögtem is, egészen amíg a Mamát meg nem láttam, mert akkor már tudtam, hogy véget értek rabságom hosszú órái és mehetek vele a játszótérre! Méghozzá egy új motorral! Egy klassz nagy piros motort kaptunk ugyanis közösen a Botival a Déditől és a Mamától. Ebédre ma is a Mamához mentünk és ma csak én voltam egy ideig egyedül (mégse aludtam, pedig most csend volt...), mert csak később jöttek a Botiék és a Dédiék is, és amikor anya is megérkezett a Noémivel, akkor mindannyian lementünk a játszótérre és jó sokan lejöttek még. Ma is felhívtuk apát, hogy hozzon le gyümölcsöket de épp amikor  ő hazaért, elkezdett cseperegni az eső és elindultunk a Mamához, de mire odaértünk, elállt az eső. Na szép. Hát vissza már nem mentünk, hanem akkor ott a piciri játszón motoroztunk, homokoztunk és futkároztunk estig. Miután feljöttünk, a híradó után mentem fürdeni és vacsira apa kitalálta, hogy legyen virsli és én azt tényleg szeretem, úgyhogy azt ettünk... Sajnos eléggé elfáradtam a mai nap, úgyhogy korábban mentem aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1226.nap

Ma reggel is apa vitt az oviba és az Ildikó néni várt, de sajnos apának mennie kellett dolgozni és nem tudott ott maradni velem... Szerencsére az óvónéni levette nekem a gyümölcsöket és a Kristóffal főzőcskéztünk kicsit a babakonyhában, utána pedig nagyot gyurmáztam az asztalnál és a jeleket is pakolgattam, de állítólag azt nem szabad rakosgatni, csak amikor bemegyek, akkor kell a jelemet feltenni a táblára és amikor hazamegyek, akkor levenni. Apropó, kicsit később eljött értem a Kati mama és elvitt az oviból, előbb a játszótérre, aztán az ebédért mentünk és a Mamánál ettem egy rántott husit ebédre és közben áthozták a kis Annát is és  mentünk aludni, csak Anna nem hagyott aludni, amikor ő felkelt, mert hangosan sírt és arra felébredtem.Nem sokkal később a Boti is megérkezett és épp uzsonnáztunk, amikor anya is odaért, utána jó nagyokat rosszalkodtunk a Botival és felváltva voltunk büntibe... Amikor már megunták anyáék a rosszalkodást, akkor végre lementünk a játszótérre :)
Mivel csak pár játékot vittünk, felhívtuk apát, hogy ha hazaér, hozzon le nekem gyümölcsöket és így is lett, jó sok játékot hozott nemsokára apa :)   Jó sokáig lent maradtunk, csak amikor kakilni kellett, akkor siettünk haza és mentem is fürdeni és hajat mosni, aztán vacsorázni. Mivel ma - egy kis rábeszélés után - megettem a krumplis tésztát, így kaphattam utána dobostortát és kakaót (megérte!) és mivel ma nem hisztiztem egész esete - mint tegnap, így még maradt idő játszani is a lefekvés előtt.

Milán

Szólj hozzá!

1225.nap - első nap az oviban!

Hát ma elkezdődött az ovi...
Reggeli után átjött a Kati mama és apával együtt bementünk az oviba és a Mama ott is maradt velünk, de apának mennie kellett sajnos dolgozni. Amikor már sok csoport-társam megérkezett, reggeliztünk (de én nem kértem se kalácsot, se karamellt...) és utána sokat énekeltünk és játszottunk a Marianna nénivel és én nagyon el is fáradtam, úgyhogy amikor a többiek mentek az udvarra én mondtam a Mamának, hogy  menjünk inkább haza és ma még így is lett: elvitt a Mama, de előbb még elsétáltunk az ebédért és a Mamánál meg is ebédeltünk. A Kriszti is átjött Annával, de mindketten elég fáradtak voltunk, úgyhogy egy nagyot aludtunk: Anna a gyerekszobában, én pedig a Mama ágyán. Ébredés és uzsonna után játszottam dobálósat feltesszük a jelemet a táblára a többieké melléPannival és amikor anya is odaért munka után, akkor lementünk a térre.
Na ma aztán igazán sokan lent voltak, mert még egy ovis csoport is ott játszott, plusz a "szokásos legénység". Kicsit később apa is arra jött, de ő csak kicsit maradt, mert felvitte a vacsorát. Este mi is követtük és a híradó után mentem fürdeni. Viszont vacsorázni egyáltalán nem akartam (lehet, hogy azért, mert a játszótéren elég sokat nasiztam és csipszeket is ettem össze-vissza?) - apa mérges is lett, hogy megmelegítette az ételeket és én meg kidobattam mindet... Mivel fáradtságra hivatkoztam, el is lettem zavarva aludni...

Milán

Szólj hozzá!

1224.nap

Délelőtt apa elvitt még utoljára az Enikő néni féle énekre. Azért utoljára, mert holnaptól ovis leszek! Egyszer ugyan hisztiztem, amikor apa nem azt csinálta, amit szerettem volna (nem fogta velem együtt a hosszú sálat, amivel a "tekeredik a kígyót" szoktuk játszani...), de a futkározós és labda dobálós játékok hamar helyrehozták a jókedvem :)
Mire hazaértünk, már kezdtem éhes lenni, úgyhogy a karfiol leves után még ettem rántott husit rizzsel és ici-picit még játszhattam, amíg apa mosogatott, de aztán menni kellett aludni...
Ébredés után meguzsonnáztam és már mentünk is  le a játszótérre, ahova szinte velünk együtt érkezett meg Anya is a munkából, aztán a Kati Mama a Botival és Annával és sorba a többi barátom is. Persze amíg itt voltak a Botiék, addig velük játszottam: akkorát motoroztunk, hogy csak na! Miután a Kriszti hazavitte a Botiékat, a Petrával játszottam és persze dobálóztam is (akkorát dobtam, hogy elestem...) egészen amíg este lett és mindenki hazaszivárgott, így mi is.
Itthon mentem rögtön fürdeni és utána ettem vacsorára gomba pörköltet rizzsel és még lefekvésig kicsit játszottunk, de ma időben kell aludni menni, mert holnap ovi...

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása