Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1223.nap

Délelőtt ma is a játszótérre mentünk apával és ma szerencsére nem fújt annyira a szél, de sokáig egyedül voltunk, úgyhogy apát fárasztottam :)  Amikor anya is utánunk jött, kezdett feltámadni a szél és nem vittünk meleg felsőt, úgyhogy inkább feljöttünk, meg különben is, lassan indulni kellett a Klári mamáékhoz, úgyhogy átöltöztünk és el is indultunk...
A Mama épp finomakat főzött, amikor odaértünk, és a karfiol leves után még ettem egy nagy rántott husit is és mentem aludni, mert apa  elment autóversenyre a Petivel, anya pedig vásárolgatni. Persze hiába olvasott a Mama mesét, én mégse aludtam, csak feküdtem kicsit a hálóban :)
Amikor anya visszaért, felkelhettem és megmutatta miket vett és képzeljétek a zsebpénzemből vett egy tortát és kenyeret fából egy kis fa késsel, amivel szét lehet vágni, merthogy tépőzárasak ám! Nomeg ruhákat is kaptam, amiket meg is mutattuk apának, amikor hazaértünk, ugyanis apa is visszaért a Hungaroringről és már indultunk is azonnal haza. Amikor hazaértünk, épp telefonált a Mama, hogy ők már lent vannak a téren és menjünk le mi is. Nagyon jót játszottunk a Botival, amíg megérkeztek a Krisztiék a Botiért és Annáért, de közben persze a többi barátom is lejött és ők is játszottak velünk.
Estefelé hazajöttünk és fürdés után megettem a délben félbevágott rántott husi másik felét vacsorára és apa csinált közben banánturmixot nekünk, aztán lefekvésig még apával átvilágítottuk a bunkeremben a gyümölcsöket.

Milán

Szólj hozzá!

1222.nap

Ma is lementünk a játszótérre délelőtt apával, de ma fújt a szél és nem volt valami jó idő, és kevesen is jöttek le  az ismerősök közül. Sebaj, azért jót játszottam és ebédig lent is maradtunk, de sajnos a tegnap elvesztett kis padlizsánt nem találtuk meg. Ebédre túrós tésztát kértem és még utána ettem apa pizzájából is egy szeletet, aztán mentem aludni.
Ébredés után főtt kukoricát uzsonnáztunk és visszamentünk a játszótérre, ahol most még jobban fújt a szél és csak pár nagy fiú volt csak lenn... Ettől eltekintve jót dobálóztam, de sajnos a vonathoz dobált játékaim veszélybe kerültek, amikor a nagy fiúk odamentek randalírozni és apa már későn szólt, hogy ebből baj lesz - mire összeszedtük a játékokat, valaki agyon taposta az egyik fánkot, ami berepedt és összetört :(  Nagyon sírtam emiatt, de apa megígérte, hogy megpróbálja majd valahogy megragasztani... Nekem viszont teljesen elment a kedvem a további játéktól és inkább hazamentünk. Anya is pont ekkorra ért haza az europarkból, így együtt jöttünk fel és neki is elmeséltem, hogy milyen szörnyűség történt.
Itthon a híradó után mentem fürdeni és vacsoráig anyával építőkockáztunk és közben apa főzött nekem virslit, amit meg is ettem és kaphattam utána egy nagy bögre kakaót. Lefekvésig pedig azt játszottam, hogy előbb levetettem apával a kosárpalánkot és abba dobáltam az összes gyümölcsöt és zöldséget!

Milán

Szólj hozzá!

1221.nap

Ma reggel apa kipecázta a nagy halacskát az akváriumból és a növényeket is kivette, ugyanis  beköltöznek az oviba, anyához. Amint kész volt  apa, már vittük is az oviba, mert szegény halacska a pici üvegben nem szeretne sokáig lenni... Az oviba bejött a Kati mama is és elhozta a nála hagyott játékaimat, így már egy jó nagy pakkal vitt tovább apa a játszótérre, ahol a délelőtt többi részét töltöttük. Sokat hintáztam és homokoztam és páran lent voltak a barátaim közül is. Amikor kezdtünk megéhezni, feljöttünk ebédelni és a tojásleves után ettünk apával túrós tésztát is, aztán lementünk fodrászhoz és az Anikó néni mindkettőnknek levágta a haját. Amíg én készültem, az érdekes volt, de amikor apa ült a liftes székben, azt már erősen untam és kicsit rosszalkodtam is... Sajnos a mese elmaradt amikor feljöttünk aludni, mert bántottam apát és ez volt a büntetés :(
Amikor felébredtem, ettem egy kis uzsonnát és elmentünk apával vásárolni, mert szörnyű meleg volt és a játszótér még üres volt emiatt. Hamar megvettük ami fel volt írva és sikerült jól megugrasztanom apát, mert mondtam neki, hogy kakilnom kell, de kibírom hazáig. De mire hazarohantunk, addigra mégse kellett már, úgyhogy lementünk a játszótérre, ahol már eddigre jó sokan lejöttek, még a Kati mama is az Annával és a Botival! Nagyon jót játszottunk a Botival: mindenfélét csináltunk a játékaimmal: eldugdostuk őket, meg csúszdáztattuk is mindet. Sajnos kicsit később hazavitte őket a Kriszti, de sebaj, apával játszottam azért tovább, amíg meg nem érkezett anya és leváltotta apát, mert neki el kellett szaladnia az Imi bácsihoz a számítógépét megbütykölni.
Estig még lent maradtunk anyával, de lassan mindenki hazament, így hát mi is és itthon megfürödtem, de a vacsorára megmelegített túrós tésztát én nem kértem, hanem inkább hisztiztem. Épp ekkor ért haza apa és kompromisszumos megoldásképp ő megette a túrós tésztát, én pedig ettem két danonino-t :)  aztán egy picit még játszottam apával és mentem aludni, mert jól elfáradtam a mai napban...

Milán

Szólj hozzá!

1220.nap

Reggel kicsit ma is játszottam anyával, mielőtt elindult volna dolgozni és utána - szokás szerint lementünk apával a játszótérre. Most volt lent pár gyerek, de nem a barátaim közül, sebaj, azért jót játszottam. Egyszercsak arra jött a Kati Mama a Somával és arra kért minket, hogy segítsünk neki elvinni a somit orvoshoz, mert megint nagyon fáj a lába. Így aztán összerámoltuk a sok játékot és hazavittük, és lent találkoztunk a Mamáékkal a kocsinál és elvittük őket  az állatorvosi rendelőbe.
Mivel pár kutyus már ott volt , így mi apával elsétáltunk a Templom térre, a szökőkutas játszótérre. Még szerencse, hogy két játék-sütemény nálunk volt, így azokkal tudtam ott is játszani, nomeg apa mutatott egy érdekes játékot, hogy egy nagy kancsószerűségből a homokot fent bele lehetett önteni a várba és alul kint pedig kifolyt a homok egy csövön.
Amikor telefonált a Mama, hogy már lassan mehetünk, akkor elindultunk vissza és a rendelőben megnéztem, ahogy a doktor bácsi adott szurit a Somának (aki nem sírt, mint én szoktam, de azért el akart ám szökni ő is!)
Miután hazavittük a Mamát és a Somát, mi itthon ebédeltünk és én tojáslevest kértem, plusz apával megfeleztük a finom sóskafőzeléket, azután én már fáradt is voltam, úgyhogy mentem aludni. Amikor felébredtem, épp hazaért anya és szinte rögtön indultunk is a Klári mama munkahelyére, mert ott találkoztunk vele és elhozta nekem a nála felejtett játék-sütimet, sőt a Zsuzsi nénitől (a Mama kolléganőjétől) kaptam egy kindertojást és egy cukkinit is!
Innen a Csabáékhoz mentünk egyenesen, mert a Csillának szülinapja van, és adtunk neki ajándékot, no és persze ettünk finomságokat: mini fánkot és csokitortát :)  Én játszottam még a Lili kutyussal is labda-dobálósat, aztán estefelé hazajöttünk és mentem fürdeni. Pancsi után még apával játszottunk átvilágítósat a bunkeremben és mivel álmos lettem, mentem aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1219.nap - 40.hónap

Reggel kicsit még játszottam anyával mielőtt elindult dolgozni, aztán amikor elment anya, mi is készülődtünk és lementünk a kis játszótérre, ahol megint mi voltunk az elsők, de hamarosan lejöttek még páran. Egyszer büntibe kellett ugyan ülnöm, mert fejbe dobtam egy gyümölccsel a Kingit, de amúgy jót játszottunk apával és  a többiekkel.
Ebédelni hazajöttünk délben és ma levest kértem apától és jó sok tésztát megettem, aztán mentem sziesztázni , de ma sem aludtam és amikor kicsit később felkeltem pisilni, akkor már nem is kellett visszafeküdnöm, hanem akkor már apa elvitt a fogorvos nénihez, hogy tőle is kérjünk igazolást az oviba. Kicsit kellett várni, de végülis nem unatkoztam, mert egy kislánnyal rohangáltunk és bújócskáztunk, amíg megérkezett a doktor néni, aki megszámolta és megnézte a fogaimat (egyedül bátran beültem a székbe és lifteztem is!) és mondta, hogy megvan mind a 20 fogam és nagyon szépek, mert biztos szépen mossuk őket. Innen hazaugrottunk a játszótéri játékokért és apa átvitt a Kati mamához, mert ő is elment dolgozni. A Dédi volt a Mamánál és az Anna, de aztán megjött a mama is a Noémivel és uzsonna után lementünk a játszótérre, ahova odajött anya is,  munka után. Ma is jó sokan voltunk és nagyon jót játszottunk és később, amikor végzett - apa is odajött a térre és ott maradtunk estig.
Amikor feljöttünk, mentem rögtön fürdeni, mert mezítláb voltam a homokban és elég "szépen" nézett ki a lábam... Pancsolás után pedig érdekeset adott apa vacsora gyanánt: apró csokigolyókat tejjel leöntve. Sajnos utána már nem sok idő maradt játszani.

Milán

ui.:
a ma esti méreteim: 1 méter magas vagyok, kicsit több, mint 13 kiló és a lábam kb 16, a fejem 49 centi.

Szólj hozzá!

1218.nap

Úgy tűnik ma is apával leszek, mert reggel anya elment dolgozni, mi pedig apával lementünk a játszótérre. Eleinte egyedül voltam, de szépen sorba lejöttek még páran, sőt még a Kati mama is lejött az Annával. Most a Petrát sikerült rávennem, hogy játsszon velem gyümölcs eldugós-megkeresőset, de persze hintáztam is és homokoztunk is nagyokat. Sajnos délben fel kellett menni ebédelni, pedig semmi kedvem nem volt! Nem is ettem túl sokat, inkább csak rizst és egy kicsit a csirkehusiból, aztán mentem kakilni és aludni.
Az ágyamban feküdtem épp, egyszercsak "pang" elszakadt az egyik kötele a repülő-lámpámnak! Apa gyorsan megreparálta, nehogy teljesen leszakadjon (szerinte ennek köze lehet ahhoz, hogy rendszeresen "hintáztatjuk"...). Speciel ezek után se volt sok kedvem aludni, és szerencsére nemsokára apa megengedte, hogy lejöjjek, mert indultunk a doktor nénihez, hogy kérjünk tőle igazolást az ovikezdéshez. Kicsit várni kellett a rendelőben, de aztán már hamar végeztünk és egy matricát is kaptam amiért ügyesen viselkedtem. Hazafelé még beugrottunk apával a Centrumba, hogy az egyik hálózsákom zipp-zárját megcsináltassuk, de sajnos zárva volt a szabóság (viszont így felülhettem egy mozgó vízi-csikó játékra).
Itthon ettem uzsonnára két virslit sok kecsöppel, és lementünk a játszótérre, ahol már jó sokan voltak, még a Noémi, az Anna és a Boti is! Anya is már lent volt és ma is hozott nekem ajándékot: pár olyan játék-ételt, ami eddig nem volt a gyűjteményemben. Sajnos ma hamar jött a Tímea a Noncsiért és közben a Zoli is az Annáékért, úgyhogy a többiekkel játszottam a továbbiakban.
Amikor később hazaértünk, előbb fürdeni mentem, méghozzá egy szép nagy halom játékkal, mert lemostuk a délelőtti és a délutáni adagot is. Kicsit még játszottam a vacsoráig, ami nutellás kalács volt kakaóval :))

Milán

Szólj hozzá!

1217.nap

Reggeli után nem sokkal érdekes dolog történt: anya ment dolgozni és apa maradt itthon velem! Jé! No így aztán apát fárasztottam délelőtt a játékokkal amiket kitaláltam :)
Kicsit később pedig felöltöztünk és kismotorral elmentünk az Enikő néni féle énekre. Útközben találkoztunk egy csigával is, "aki" buta módon az út közepén "mászkált", úgyhogy apa átsegítette a járda túloldalára, nehogy valaki rálépjen... Ma se voltunk túl sokan az éneken, de azért klassz volt: megmutattam apának amiket eddig tanultunk énekeket és tornákat és persze a legjobb az volt, amikor a sok labdát egy hatalmas lepelből ki lehetett rázni :)
Amikor hazaértünk, még kicsit hintáztam a ház előtti hintán és csak utána jöttünk fel ebédelni. Persze egy nagy tál paradicsomleves után már egy falatot se kértem a másodikból, hanem inkább mentem aludni és kicsit nehezen, de el is aludtam.
Amikor felébredtem, már itthon volt anya és épp vasalt, mi pedig meguzsonnáztunk apával, azután lementünk a játszótérre, ahol szerencsére jó sokan voltak és játszott velem a Domi olyat, hogy eldugtuk egymásnak a gyümölcsöket és meg kellett keresni. Később anya is utánunk jött és leváltotta apát, aki elment az europarkba anya megrendelt törülközőiért. Amikor kezdett sötétedni, sajnos haza kellett már jönni, és menni kellett fürdeni... Pancsolás után gombás levest kértem apától és mivel a husit is megettem  a levesből, ezért kaphattam egy kinder pinguit is ráadásképp.
Még egy meglepetés is várt a nagyszobában: anya nagyon szuper könyveket hozott, mind tele van zöldségekkel és gyümölcsökkel! Este mindet el kellett olvasniuk apáéknak és még lefekvésnél  is azt kértem mesének.

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása