Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

789.nap

Ma reggel anya elment vásárolni (kértem, hogy vegyen csokitojást és lila szívószálat) és mi apával épp nagyban játszottunk, amikor a Mama telefonált, és mi öltöztünk is apával, mert lent már épp jött a Mama, aki elkísért minket anyáért az Europarkba, aztán pedig mi kísértük el őt az Obiba. Szerencsére gyorsan végeztünk, csakhogy eddigre belázasodtam, úgyhogy ma mégse mehetünk a múzeumba, ahogy terveztük :( Sőt, helyette otthon egy kis zuhanyozás (ez még klassz volt) után kaptam egy kúpot a popsimba. Hú de nem szeretem ezt! Ebédig itthon játszottunk és egy kis levest ettem, aztán kértem mákos tésztát, de azt már nem is ettem meg, mert elég rosszkedvű voltam a láz miatt, úgyhogy mentem is inkább aludni... Nehezen aludtam, el  de apa bekapcsolt szép zenét halkan és így el tudtam végül aludni és jó sokat aludtam. Miután felébredtem, zuhanyozhattam megint (és kaptam a fenekembe kúpot - megint) és elmentünk a templomhoz, ahol nagy forgatag volt épp, és felülhettünk anyával a kőrhintára, sőt még pecázhattam is és most egy szép rózsát választottam az ajándékok közül. egyedül fogtam ezt a halat!Aztán megnéztük a szökőkutat (de sajnos nem mehettem túl közel hozzá) és apa vett kürtőskalácsot, amit meg is ettünk hármasban (fincsi volt!), aztán még egy aranyos kis hidacskát is kipróbáltunk és a mellette lévő fűben kicsit játszottam a hat-héttel, aztán hazasétáltunk. Otthon játszottunk kicsit, és megint kértem, hogy fürödjünk és persze zuhanyoztam is utána, aztán ettem egy kis sajtos kenyeret és mentem is aludni. Pár perce feküdtem épp le, amikor tüzijáték kezdődött és most volt zöld is és lila is! Meg piros, meg sárga! Kicsit hangos volt, de csudaszép! Apa még pittyegett a fülembe azzal a hőmérő izével és azt mondta anyának, hogy nyolc-öt. Az állítólag sok. Pedig a kilenc és a tíz még több... Ki érti ezeket a felnőtteket? Na mindegy, inkább alszom most már...

Milán

ui.:
...hát nem hagytak aludni apáék: apa megmérte a lázamat később és harminckilenc-négy volt, amire azt mondták anyával, hogy "ajaj". Aztán és is ezt mondtam, mert képesek voltak hideg kis törülközőket rakni a homlokomra és a kezemre és nem hagytak hasra feküdni! Ejj! Nem csoda, hogy erre már én is nyűgös lettem és se az éneklés, se a mese nem segített. Ellenben egy kis pancsolás, az igen! Felőlem hívhatják ezt hűtő-fürdőnek, vagy bárminek, én imádok pancsolni, ha pedig így nem kell azokat a vizes cuccokat elviselni, akkor meg pláne! Sajnos a rövid fürdés után megint kúpot kaptam (de utálom!) és anya meg véletlenül (?) vizes zoknit adott rám - amit szerencsére később egy szárazra cserélt. Viszont így lement a lázam és nyugodtan tudtam aludni reggelig (bár mintha többször is pittyegett volna  a lázmérő éjjel...).

Szólj hozzá!

788.nap

Ma is voltunk usziban és ma anya jött be velem, úgyhogy nem úsztam meg a merülést... apa ebből a szempontból sokkal kezelhetőbb... ettől eltekintve nagyon jót lubickoltam és persze a végén kicsit zuhanyoztunk is anyával, de egyedül nem, mert tele volt szöszökkel a zuhanytálca! Az usziból a Klári mamához mentünk, ahol rajzoltam kicsit és ma jól ebédeltem, mert tényleg irtó fincsi volt a karfiol leves is és a rizi-bizi a fasirttal (amire apa még kecsöpöt is rakott a kedvemért). Persze utána a játékot egy süti erejéig még felfüggesztettem, aztán már indultunk is a Kati mamához, ahol a nagy ágyban aludhattam, mert már olyan nagy kisfiú vagyok ám! Amíg aludtam anyáék átmentek a Krisztiékhez villanyt szerelni vagy mi, én meg ébredés után ettem egy kis uzsonnát és mondtam a Mamának, hogy hívja már fel apát, hogy hozza gyorsan a hat-hetemet, ahogy megígérte! Szerencsére nem felejtette apa otthon se a nagy hat-hetet se a homokozó játékokat, úgyhogy miután ő is evett egy kis sütit, hármasban anyával lementünk a játszótérre játszani. A vödreim irtó népszerűek voltak ma: szana-szét hordták a többi gyerekek, de sebaj, mert én meg jót homokoztam és mikor indultunk haza, vissza is adták az összes játékomat, és otthon a kádban apával közösen lezuhanyoztuk a homokot róluk. Utána még játszottam, rajzoltam, és ma is számítógépezhettem kicsit. Közben anya kérdezte mit ennék vacsorára én meg ma is mákostésztát kértem, úgyhogy főzött nekem anya tésztát és ma is fincsi volt, csak minden csupa mák lett... Kaja után már mentem is fürdeni és utána már elég későre járt, úgyhogy anya le is tett aludni.

Milán

Szólj hozzá!

787.nap

Ma délelőtt előbb otthon játszottunk (közben a Zoli beugrott a fúrógépért), aztán a Mamánál voltunk és levittük a Somát is sétálni, aki sokat heverészett a fűben, aztán mikor vissza felmentünk, egy kis játék után ettem némi levest, és utána a Kriszti lenyírta  a hajamat. Most egyáltalán nem sírtam (bár amikor apa délután kérdezte, akkor neki azt mondtam, hogy kicsit sírtam), és nagyon klassz rövid lett a frizurám, anyának is nagyon tetszett és apának is délután. Épp ezután átjött az Eti is, de én már nagyon álmos voltam, úgyhogy hazamentünk aludni, és amikor felébredtem, már apa is otthon volt, anya meg készülődött épp, mert ő elment a többi óvónénikkel vacsorázni. Apropó, vacsora: mivel semmi kedvem nem volt a káposztához, apát sikerült rávennem, hogy főzzön nekem mákos tésztát, ami sokkal finomabb ugyebár...Kaja után rajzoltam és játszottam a fürdésig, és utána rohangáltunk fel-alá és fogócskáztunk apával, és képzeljétek, apa megengedte, hogy a számítógépen én is nyomkodjam a gombokat! Persze főleg a számokat nyomtam, mert nagyon tetszett a sok-sok egyes, meg kettes, nyolcas, meg csillag! Itt meg is nézhetitek a "művemet". Épp befejeztük a gépezést, amikor anya is hazaért, úgyhogy gyorsan letámadtam és ugráltam az ölébe.

Milán

Szólj hozzá!

786.nap

Reggeli után átmentünk a Mamához, és amíg anyáék elmentek takarítani a Krisztivel az új lakásukba, addig én a Mamával játszottam és segítettem neki rejtvényt fejteni, úgy, hogy mondtam neki a számokat :) Ebédre visszaértek anyáék Anna babával és én ebéd után mentem aludni, és amikor felébredtem és uzsonnáztam, utána megjöttek a Noémiék úgyhogy velük is játszottam sokat (na jó, mondjuk egyszer büntibe is mentem, mert annyira belejöttem a játék dobálásba...). Miután elmentek a Timiék, mi lementünk a játszótérre, ahova lejött apa is és hozott pár homokozó játékot, plusz nálam volt ugyebár a nagy hat-hét is (amit két kislány alaposan megnézett, de visszaadták a darabokat), úgyhogy jót játszottam, csak mindenki elindult haza, így mi is. Otthon apával lezuhanyoztuk a vödröket (tök jó!) és a fürdésig rajzolgattam, aztán pancsi után megvacsoráztam. Pár kanál után mondtam ugyan apának, hogy nem kérem a többi rizst borsóval és husival, de ő kitalálta, hogy minden kanálnyira rácsöppent egy-egy csepp kecsöpöt. Így persze mindjárt más, így megettem majdnem az egész tányérral :) Mivel ilyen jól ettem, kaptam desszertet is: banános túrókrémet, aminek a maradékát apa önfeláldozóan megette :) Lefekvés előtt még tornásat játszottunk hármasban, aztán mentem aludni és ma apa már tudott mesét mondani.

Milán

Szólj hozzá!

785.nap

gyí te paci!Reggel apa keltett minket, hogy még időben átérjünk a Mamához, mert jön a festő bácsi, és már ott volt a Dédi is, aztán a Krisztiék is megjöttek és amíg Anna aludt a szobában, én játszottam a Dédivel kirakósat. Közben anya lement az ebédért és megjött a Mama is és a Dédi adott nekem ebédet, anya pedig Annának. Utána aludtam és uzsonna után kunyiztam a Krisztitől kekszet is és játszottam Annával és anyával és szépen rajzoltam is. Amikor pedig a Kriszti is visszaért, mi hazamentünk. Kicsit esett épp az eső, de hamar hazaértünk és nem áztunk meg. Épp hazaértünk, amikor apa is megjött. Gyorsan odamentem hozzá és megsimiztem, mert tényleg elég jól eltaláltam tegnap a szeménél, ami tök lila lett. Még szerencse, hogy azért nem haragszik rám, és vele is és anyával is lovacskáztunk, úgy is, hogy én voltam a paci és úgy is, hogy ők. Nagyon vicces játék, megint jót talált ki anya... Persze utána a számokkal és a hat-hetekkel is játszottunk még és vacsorára ettem egy adag mákos tésztát és mentem fürdeni. Pancsolás és hajmosás után még hintáztam jó sokat (mert rajzolni már késő volt állítólag).

Milán

Szólj hozzá!

784.nap

Ma egész nap nagyon kópés hangulatom volt, elég sokat rosszalkodtam :) de menjünk sorban:
Reggel egy kis játék (tanulom az ujjak neveit és a kezemen számolni) után lementünk sétálni és lejött a Dédi és a Boti és rohangálhattunk, amíg anya elment ebédért, aztán a Kriszti és az Anna baba leváltotta a Dédit és amikor felmentünk a Mamához, akkor ebédeltünk és mentünk aludni, de nem hagytam aludni az egész csapatot, úgyhogy büntibe mentem, de ott is rosszalkodtam, úgyhogy nehezen aludtunk el. Ébredés és uzsonna után vittem játékokat Anna babának, mert a Botit levitte a Balcsira a Zoli, aztán jött apa, de nem minket vitt haza, hanem a Krisztit és Annát, és közben mi hazasétáltunk. Otthon épp tornáztunk anyával, amikor apa hazaért, én pedig kidobáltam a ruhákat a mosógépből, és utána  a tiszta ruhákat is ledobáltam a földre, úgyhogy anya büntiből betett az ágyamba, amíg lecsillapodok... Miután anya kiengedett a "fogságból", rajzolhattam egészen addig, amíg szét nem dobáltam a tollakat... aztán mentem fürdeni és a kádban szerencsére tovább rajzolhattam, mert anya odakészítette a kádra rajzolós tollakat, úgyhogy én is rajzoltam és apa is írt számokat és betűket és én meg jól letöröltem mindet a kacsás szivaccsal. Pancsi után vacsoráztam és kivételesen ettem gyümölcsöt is: fincsi görögdinnyét, aztán még a számokkal játszottam és amikor apa felvett az ölébe, hogy nézzek képeket a számítógépen, addig-addig ficánkoltam, hogy sikerült tiszta erőből lefejelnem a szeme alatt és most úgy néz ki, mint akinek behúztak... hát mit mondjak eléggé leszídtak anyáék, pedig megsimiztem apát és mondtam, hogy "bocsánat", úgyhogy ma apa nem tud mesét mondani, mert egy jégakkut szorít az arcához...

Milán

Szólj hozzá!

783.nap

Reggel igencsak igyekeztünk, mert majdnem elkéstünk a Márta néni féle énekről, de szerencsére még épp odaértünk. Utána nagyon klassz volt, ugyanis a Dédi, a Mama, az Anna és a Boti lent voltak a játszótéren és mi is odamentünk és sokat játszottunk. Anya kérésre rajzolt számokat (mi mást...) a homokba és persze az egyik hat-hét is velem volt, szóval szuper volt minden. Ebédelni fel kellett menni a Mamához, de én csak levest ettem, utána mentünk aludni. Amikor felébredtem, anya hozott uzsonnára fincsi lángost, és megint lementünk a játszótérre, csak most a Krisztivel. Most még mérleghintáztunk is a Botival, és megint jót homokoztunk. Miután hazamentünk és átöltöztünk , már jött is apa és vele együtt elmentünk ma is usziba és ma is apa jött be velem. Ma ügyesen tornáztam, de merülni megint nem akartam, de bezzeg zuhanyozni annál inkább! Otthon persze nem akartam főtt ételt enni, csak pogit, és már mentem is fürdeni a kis hat-héttel, utána még apával játszottam kicsit, de már későre járt és eléggé fáradt is voltam, úgyhogy mentem aludni, de persze apa még elmesélte a kispipi-kisrécés és a három cicás kedvenc meséimet.

Milán 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása