Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1748.nap

Ma mozgalmas napom volt!
Délelőtt kicsit játszottunk itthon, aztán indultunk Újpestre. Anya beugrott a szuper cukrászdába Annának tortát rendelni jövő hétre, és utána mentünk a Mamáékhoz. Ma hamarabb értünk oda, még csak készült a finom ebéd: karfiol leves és rántott husi krumplival (franciasalátát nem kértem...). Mivel jól ettem, egy kinder tojást is kaphattam és persze rögvest be is faltam :) Picit még játszottam a mágneses számokkal, aztán indultunk is a Közlekedés Múzeumba! Mi értünk oda hamarabb, ugyanis a Csilláék is odajöttek pár perccel később, de addigra mi már a vonatokat nézegettük és én a repedt / nem repedt vonatkereket kalapáltam épp... Innen rögtön a villamosokhoz mentünk, mert nekem ez volt a lényeg! Az egyik villamosra fel is lehetett szállni, de mindegyik nagyon szép volt és oldalt sok fénykép és villamos modell volt, azokat is mind megnézegettem. Persze ha már ott voltunk, bejártuk az egész múzeumot és megnéztük a terepasztalokat (az egyiken egy villamos is közlekedett!) és anya egy kis szekéren is huzigált, az is vicces volt. Nagyon klassz hely ez a múzeum. Amikor mindent megnéztünk, elsétáltunk a Városligeti tóhoz kacsákat etetni. Valami mulatság is lehetett, mert rengetegen voltak és volt nagy sütés-főzés , evészet-ivászat meg hangos zene is. A kacsák mindent megettek, amit vittünk (száraz zsemléket és kifliket), és itt elváltak útjaink a Csilláéktól, mert ők mentek cukrászdába, mi pedig haza, mert én már irtó fáradt voltam, alig bírtam már menni...
Hazaérve rögtön elővettem a kis favonatomat és építettünk egy szuper pályát nekik, apa megcsinálta a kis mozdonyt és már zakatolt is a szerelvény! Este megint jó sokat ettem: két pulyka husit, betűkrumplival, aztán mentem fürdeni és picit még internetezhettem is mivel jó voltam ma, de aztán mennem kellett aludni...

Milán

Szólj hozzá!

1747.nap

Reggel alighogy megreggeliztünk, már indultunk is vásárolni. Egész hamar végeztünk és sikerült apát rábeszélnem néhány finomság megvásárlására is :)  Hazafelé anyát kitettük a turinál és mi hazajöttünk játszani. Anya is hazaért és vett pár ruhát meg egy vicces farsangi parókát, amit persze fel is próbáltam. Közben anya elkezdte az ebédet csinálni és mi pedig a micimackós órás játékkal és a laptopjaimmal játszottunk apával délig. Az ebéd ma fincsi volt: rántott halacska, betűs krumpli és tartár mártás. Még repetáztam is, úgyhogy apa megengedte, hogy kibontsuk a reggel vett pillecukrot és abból is egyek egy keveset, aztán mennem kellett az ágyikómba... De persze nem aludtam, mert nem voltam tulajdonképpen álmos... Anya pedig elment a Krisztinek segíteni a suliba, úgyhogy háromkor apa végül megengedte, hogy kijöjjek, pláne, hogy kakilni is kellett :)  Uzsonnára gofrit kértem és folytattuk apával a délelőtti játékot. Közben anya is hazaért, de ő vasalni kezdett, aztán hatkor lementünk sétálni a Mamával és a Dömivel. Hazaérve rögtön megettem a finom joghurtot, amit a Mama adott a sétánál és lassacskán mentem fürdeni. Mivel a kádban ismét megéheztem, apát rávettem, hogy csináljunk melegszendvicset... De ez után a "pótvacsora" után már tényleg mennem kellett fogat mosni és aludni...

Milán

Szólj hozzá!

1746.nap

Reggel apa bevitt az oviba és egy kis játék után mentem sakkozni. Amikor visszaértem, nemsokára már öltöztünk is és mentünk az udvarra kicsit rohangálni. Sajnos az ebéd nem volt nekem ízlő: székelykáposzta, de én voltam a napos, úgyhogy én terítettem... Még jó, hogy anya már jött is értem és itthon aludhattam.
Épp ébredeztem amikor apa hazaért és mivel éhes voltam, megettem az uzsonnára elhozott kakaóscsigát. Utána apával játszottam egész délután és a híradó után, amikor anya is hazaért a tornáról, apa melegített nekem tarhonyás húst, pedig én mondtam neki, hogy nem szeretem. Ettem ugyan pár falatot, de nem ízlett. Végül sikerült elérnem, hogy csináljunk egy szendvicset zsemléből és a finom szalámiból, meg sajtból és azt ettem a fürdés előtt.
Mivel pedig apa megígérte, hogy ha alszom délután, akkor megvárhatom a 21 órát, ezért addig angoloztunk egyet apával és csak a kilenc órás madárcsicsergés után mentem aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1745.nap

Ma is örömmel mentem oviba, pedig nincs is péntek! Apa örült is, hogy problémamentesen megoldjuk mostanság a reggeleket :)
Délelőtt csak egy kicsit voltunk kint az udvaron, és a Marianna néni megdicsért, mert egész ügyesen felöltöztem egyedül. A délelőtt többi részében a csoportban játszottunk és ma is fincsi volt a leves az ebédnél: tojásleves volt. Utána pedig borsós tokány rizzsel, de az már nem volt olyan nagyon finom... Aludni nem volt kedvem, és hamar jött értem és a Noémiért anya, úgyhogy a Kati mamánál uzsonnáztunk a Botiékkal. Az angol óráig rengeteget rosszalkodtunk négyesben, úgyhogy volt pár bünti is kiosztva, de az angolon már lenyugodtunk és rendesen viselkedtünk. Apa pont az angol végére ért oda és rögtön haza is hozott, mert épp kezdtünk volna ismét belemelegedni a Botival a rosszalkodásba...
Itthon vásárlósat játszottunk, méghozzá úgy, hogy a játékpénzeket a tegnapi bingó szelvények felvagdosásával gyártottuk le: egyet apa vágott kockákra mintának a másikat pedig én vagdostam fel nagyon szépen :)
Híradó alatt vacsoráztunk, és anya is hazaért a fodrásztól, és amíg ő fürdött - tehát az én fürdésem előtt, addig az órás micimackós játékkal játszottunk. Képzeljétek, két kártyát elrontottak a készítők és én vettem észre: ugyanis csináltak egy 24:00 és egy 24:30 -as digitális órát, pedig 24-es nincs is! Az a nulla óra, ezt még én is tudom :)

Milán

Szólj hozzá!

1744.nap

Ma bal lábbal keltem apa szerint, mert reggel is nyafogtam neki, amiért "csak" csokis reggelit  csinált és nem várt meg, hogy ő mosson nekem fogat, hanem elment dolgozni, hogy ne késsen el... aztán este is voltak rossz perceim, de hát mit csináljak, néha ilyen vagyok és kész.
Délelőtt az oviban végülis jó volt, bár az udvarra nem tudtunk kimenni, mivel szmogriadó van. Helyette a tornateremben próbáltunk kicsit futkározni és mozogni. Az ebéd viszont szuper volt - legalábbis a leves: brokkoli krémleves volt ugyanis :) repetáztam természetesen :)
A délutáni alvás után jött értem a Mama és a Noncsival együtt felmentünk hozzá játszani. Alig kezdtünk bele a játékba (mivel a Noémi barbibabázni akart, hát kénytelen voltam bekapcsolódni és én "főztem" a babáknak...), amikor megérkezett apa. Kicsit még játszhattunk, de amikor összevesztünk a Noncsival a malacperselyen, akkor a persely épségének érdekében apa inkább hazahozott...
Majdnem együtt értünk haza anyával, aztán én hamar megettem még egy adag levest és a híradóig apával játszottam, utána pedig még hármasban bingóztunk, és vacsi után mentem fürdeni, aztán lassacskán aludni is mert már nagyon álmos voltam.

Milán

Szólj hozzá!

1743.nap

Reggel apa átvitt a Kati mamához, de picit később kiderült, hogy sajnos a síelés ma elmarad, mert belázasodott a Sanyi bácsi. Pech. Választhattam, hogy maradok a Mamánál, vagy bemegyek az oviba... mit saccoltok, hogy döntöttem? Hát persze, hogy a Mamánál maradtam! :)) Délelőtt végül nem mentünk le szánkózni, de dél tájban jöttek a Krisztiék (a fogorvostól, ugyanis a Botinak mégiscsak kihúzták a fogát, de állítólag nem is fájt neki), és hoztak ebédet a mekiből, méghozzá finom husikákat krumplival, gyerekmenüben, a játékokkal.
Ebéd után aludtunk, majd megérkezett anya, és egy kis rosszalkodás után jött a Noémi, majd pedig a Tamás és kezdődött az angol óra. Ma meg lettünk dicsérve, olyan ügyesek voltunk és a cédét is lemásolta nekünk a Tamás, úgyhogy amikor az óra után hazajöttünk, akkor meg is hallgattuk apával a angol dalokat! Estig még sokat rajzolgattam és vacsorára megettem egy nagy tányér sajtos paradicsomlevest, aztán később, fürdés után mentem aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1742.nap

Ma nem kellett volna, de korán keltem, ugyanis mégse apa vitt oviba, hanem anya és ilyenkor kicsit később tudunk bemenni. Szerencsére a sétálásig beértünk: ugyanis elmentünk kicsit sétálni a környékre. Amikor visszaértünk és átöltöztünk, akkor még volt idő játszani az ebédig, aztán mentünk aludni és ma anya jött át vigyázni ránk kicsit, mert a Marianna néniknek valami dolguk akadt. Ébredés és uzsonna után még kicsit játszottunk, aztán én átmehettem anyához amíg apa odaért az oviba, és addig segítettem anyának rendet rakni a csoportjukban. Apa is megérkezett közben és akkor már megvártuk anyát is és együtt jöttünk haza. Itthon előbb anyával játszottam társasokkal, aztán ő elment tornázni, én pedig megvacsoráztam addig apával. Utána megfürödtem és így még sok idő maradt lefekvésig, addig pedig egy jót Wii-ztem apával és még közben ettem egy kinder tejszeletet, mert megéheztem a nagy sportolásban :)
Sajnos kilenc előtt abba kellett hagyni a játékot és fogmosás után mennem kellett aludni...

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása