Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1181.nap

Reggel kicsit tovább aludtunk, mint tegnap, ezért reggeli után rögtön mentünk is a teszkóba, hogy még időben be tudjunk vásárolni. Vettünk mindenfélét, én kaptam két klassz sityakot és választhattam gyümölcsöket is és tejpépet is magamnak. Hamar végeztünk és itthon csak kirámoltak apáék gyorsan, aztán már mentünk is tovább a Klári mamához, de így is épp hogy csak dél előtt odaértünk...
Az ebéd nagyon finom volt: nekem csinált a Mama sajtlevest, mert a gyümölcslevest annyira nem szeretem és utána finom tésztával volt pörkölt (persze a tészta tejföllel valahogy jobban fogyott...). Kicsit még játszottunk még, aztán hazajöttünk, de itthon persze megint nem volt kedvem aludni, pláne hogy közben volt egy kis jövés-menés, ugyanis egy bácsi és egy néni jött és apa segített nekik elvinni a régi hűtőszekrényt.
Mivel aludni egyáltalán nem akartam, így végül uzsonnáztam és elmentünk biciklizni :előbb a Mamához mentünk a bringákért és onnan elkerekeztünk a Csilláékig és ott ők is (a Csabával) csatlakoztak hozzánk. Előbb átmentünk a nagy hídon a vonatok felett, aztán a nagy parkba mentünk, ahol legutóbb a Lili kutyussal voltunk és ott a játszótéren kicsit mászókázhattam, hintázhattam és csúszdázhattam, majd cikk-cakkban hazaindultunk, de kacifántos kis utcácskákban és fel-le folyton (lefelé klassz gyorsan mentünk, az nagyon tetszett!). Végül visszavittük a bringákat a Mamához és hazasétáltunk. Itthon mentem fürdeni, aztán ettem egy nagy tál sajtos-tejfölös-kecsöpös tésztát és még kicsit játszott velem lefekvésig anya, közben pedig apa feltette az új függönyt a nagyszobába (az előző valamilyen rejtélyes módon kilyukadt... és pont ott, ahol én szoktam kikukucskálni...hmmm...hmmm).

Milán

Szólj hozzá!

1180.nap

Reggel itthon volt apa, mert szombat van, így ő adott reggelit és játszottunk is utána egy jót a gyümölcsökkel, amíg csengettek és két bácsi egy haaaaatalmas dobozt hozott be, amiből előbújt végül egy szépséges új hűtő. Apa neki is állt beüzemelni, de nem jutott messzire, mert öltöztünk, ugyanis menni kellett a Boti szülinapi bulijába, a Kisvakond játszóházba. Húúúú de szuper volt ott játszani! Elsőnek a labirintust próbáltuk ki a nagy halom kislabdával, aztán az ugrálóvárat, de utána találtam egy nagy kosár  műanyag gyümölcsöt és zöldséget és tudjátok - ez az, amivel órákig el tudok játszani, úgyhogy innentől kezdve a többi játék csak korlátozottan tudott lekötni... Na jó, a tortánál azért odaültem az asztalhoz és elénekeltük a Botinak a "Boldog Szülinapot" éneket és fincsi is volt a torta, de utána mentem is vissza  a játékokhoz, amíg a Boti az ajándékait bontogatta. Sajnos utána már nem sokat maradhattunk, de nem haza mentünk egyből, hanem előbb megálltunk egy Mekiben és ettem sült krumplit kecsöppel és anya sajtburgeréből is. Itthon pedig el kellett menni aludni, de persze egy percet se hunytam le a szemem, hanem hallgattam, ahogy apa küzd az új hűtővel és anya meg takarít. Szerencsére kicsit később azzal a feltétellel lejöhettem, hogy szépen játszom a szobában, de apa még sokáig fúrt-faragott amíg végre a helyére került a hűtő és átpakolták a sok ételt anyával... Ennek örömére anya csinált nekünk vacsorát, de csak egy keveset ettem pedig még apa mákos gubájából is kaptam desszertnek... Aztán fürdés jött és egy kicsit még játszottam lefekvés előtt a kukás autómmal.

Milán

Szólj hozzá!

1179.nap

Ma is sokáig aludtam és reggeli után lementünk anyával a játszótérre, amíg még nincs őrült hőség... Mondjuk ma már korán se volt épp hideg... No és képzeljétek három kisfiú játszott a homokozóban és megtalálták az elveszettnek hitt sárga poharat. Később felmentünk a Kati mamához és épp akkor értek haza ők is (a Krisztiékkel) a teszkóból. Délelőtt még játszottunk az ebédig (én megint csak pár falatot ettem) és utána tortáztunk és felköszöntöttük a Botit és mentünk aludni, de én csak csendben feküdtem (egy darabig, mert egyszercsak sikítottam egy nagyot és ezzel felébresztettem az Annát). Közben anyáék elmentek vásárolni, a Botit pedig elvitte az Ani a Cirkuszba. Amikor visszaértek anyáék, felkelhettünk és fürödtem épp az erkélyen, amikor átjött a Dédi és kicsit később apa is, aztán sorban megérkeztek a Kriszti az Annával és az Ani a Botival. Ekkor adtunk virágot az Aninak és ettünk megint gyümi-tortát, aztán lementünk a játszótérre anyáékkal, a Krisztiék pedig hazamentek. Sajnos a játszótéren kicsit később bekakiltam és bepisiltem, úgyhogy átázott, teli gatyával gyorsan hazamentünk (apa eléggé dörmögött miatta) és miután apa kivakart a szarból, mentem fürdeni, utána pedig vacsizni, de csak pár falat virslit ettem a paprikás krumpliból. Viszont eddigre már eléggé későre járt, úgyhogy csak picit játszhattam és már menni is kellett aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1178.nap

Reggel jó sokáig aludtam, így aztán rögtön reggelizés után már menni is kellett a Mamához, mert ő vigyázott rám, amíg anya a fogorvoshoz ment. Közben én dévédéztem és amikor megjött anya, akkor lementünk a kis játszótérre és lent is voltunk egészen ebédig. "Természetesen" ma sem ebédeltem, viszont megérkeztek a Krisztiék és a Botival nagyüzemi hancúrozásba kezdtünk, amit sajnos anya nem értékelt kellőképp, és hazavitt aludni. Mondanom sem kell talán, hogy nem aludtam - és be is kakáltam... Némi hánykolódás és nyűglődés után lejöhettem az ágyból és uzsonnázás után kicsit játszottunk, majd felöltöztünk. Épphogy leértünk a ház elé, és már jött is apa, hogy elvigyen minket a Mariettáékhoz ismét, ahol anya megint ruhás bálák között válogatott - most főleg nekem - ruhákat. Még jó, hogy apa is jött, mert vele legalább tudtam játszani, amíg anya keresgélt és persze nem hagyhattam ki a "mérlegelést" se azon az igen fura, ósdi mérlegen. Amikor végeztünk és hazaértünk, rögtön indultunk is le anyával a játszótérre, de még mindig őrült meleg volt, pedig már lassan este lesz! A játszótérre apránként minden ismerősünk lejött és én rengeteget hintázhattam, aztán apa is lejött és estefelé járt már amikor hazaindultunk. Itthon mentem is fürdeni és vacsorára megettem egy nagy tányér pörköltet (főleg a tésztát, kovászos ubival), de sajna már lekapcsolt a szívecskés lámpa, így csak kicsit játszhattam apával és már menni is kellett aludni. Ma apa mesélt és szerencsére visszakaptam Vizilovat, akit délután ledobtam és ezért anya azzal fenyegetőzött, hogy akkor ő alszik vele!

Milán

Szólj hozzá!

1177.nap

Reggelizés után nem sokkal lementünk az Anikó nénihez, hogy levágja  a hajamat (kicsit várni kellett, amit nehezen tolerálok...) és amikor végeztünk, átmentünk a Kati Mamához, ahol pancsolhattam az erkélyen egy jót (jó nagy vizet csinált nekem a Mama és még a gyümölcsöket is vihettem!). Ebéd után ledőltem egy kicsit, de nem aludtam el, és nem sokkal később apa megérkezett és azután a Krisztiék is megérkeztek és együtt elindultunk Ikladra. Kicsit hosszú volt az út, de végül megérkeztünk és három kutyus is köszöntött minket, csak kicsit nagyok voltak hozzám képest... A szobában viszont épp ellenkezőleg: a játszószőnyegén épp sziesztázott a kis Zalán baba, anya unokatestvérének a kisfia, aki egy hónapos és nagyon aranyos és a lábacskáját megsimizhettük. Persze a felnőttek nem engedték, hogy játszunk vele , úgyhogy inkább leültünk kicsit arrébb és hármasban (Anna, Boti és én) játszottunk, aztán a Szomi mondta, hogy van-e kedvünk megnézni a kertet a ház mögött (hát persze!), úgyhogy oda is felsétáltunk, csak irtó meleg volt ma, annyira sütött a nap, hogy őrület, úgyhogy pár perc után inkább visszamentünk a ház mellé , az árnyékba és ott rosszalkodtunk. Késő délutánig ott maradtunk (fincsi süti is volt!) és aztán hazaindultunk. Itthon mentem is fürdeni és közben anya csinált nekem fincsi hot-dogot, méghozzá sajtos kifliből, jó sok kecsöppel :)
Vacsora után még apával játszottunk kicsit (a zöldségekkel természetesen...), és anya ma Thomas-os mesét mesélt lefekvésnél az ágyamban.

Milán

Szólj hozzá!

1176.nap

Reggel épp apa munkába ment, amikor keltünk és reggeli után lementünk a játszótérre. Eleinte kevesen voltunk, és egész sokáig lent maradtunk, aztán a Mamához mentünk és én ott vártam meg, amíg anya elment az  oviba és vissza a Csillával jöttek, és közben megérkeztek a Botiék is, és kimehettünk az erkélyre pancsolni (csak persze annyira fröcsköltem, hogy ki kellett jönnöm, mert nem maradt volna már víz a kis medencében...). Ebédre nem ettem túl sokat és utána haza is jöttünk aludni, de sajnos elmaradt a  mese, mert olyan rossz voltam a Mamánál. Persze  aludni se volt kedvem, úgyhogy uzsonna után gyakoroltuk a bukfencezést (egész jól megy már!) és elmentünk villamossal a Doktor nénihez, hogy beteg vagyok-e, de szerencsére nem, vagyis már majdnem meggyógyultam, csak hideget nem ehetek-ihatok (fagyit se! ajaj...). Haza is villamossal jöttünk és rögtön le is mentünk a játszótérre és szerencsére még ott voltak a Botiék, úgyhogy jót rosszalkodhattunk :)
Később sajnos hazavitték a Botiékat, aztán jött apa is és megmutattam neki, milyen ügyesen tudok homokból formákat készíteni. Estefelé hazajöttünk és persze rögtön mentem is a kádba, mert csupa homok és sár voltam, és közben anya sütött fincsi gombás pizzát, úgyhogy azt  ehettem vacsorára és még jó sok dinnyét is kaptam utána.
Lefekvésig pedig apával kirakósoztunk és neki is megmutattam, milyen ügyesen tudok már egyedül bukfencezni.

Milán

Szólj hozzá!

1175.nap

Reggel jó sokáig aludtunk anyával, aztán ettünk és a Kati mama telefonált, hogy lemegyünk-e mi is a játszóra... Hát még szép! A Kati mama lehozta a Botit és az Annát, de lejöttek a Zitáék, a Diminikáék is, szóval egész sokan voltunk és mindenfélét játszottunk (sajnos a hot-dog virslije a nagy dobálózás közepette eltűnt...). Ebédelni felmentünk a Mamához, de én alig ettem valamit és elindultunk busszal a strandra és a megállóban csatlakozott hozzánk a Csilla is. Szerencsére ezen a strandon volt kismedence is, úgyhogy tudtam sokat pancsolni, de úszógumival a nagymedencébe is bementünk, bár ennek kicsit hidegebb volt a vize. Amikor kijöttünk és megszárítkoztunk, már indultunk is haza, de  nem busszal, mert értünk jött apa a munkából, sőt még beugrottunk vásárolni is és persze hazavittük a Csillát is.
Itthon, a híradó után mentem fürdeni, aztán vacsoráztam és még megnéztem a végét a Színek dévédének, és lefekvésnél anya mesélt a könyvtári mesekönyvekből nekem.

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása