Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1090.nap

Mivel tegnap voltunk újpesten, ezért ma itthon maradtunk és délelőtt előbb anyával voltam a játszótéren, majd amikor vége lett a forma egynek, akkor apa leváltotta anyát és délig ő volt lent velem. Sokat játszottam a homokozóban, de hintáztam is és csúszdáztam is. Ebédre a fincsi tegnapi hagymakrémlevest kaptam és utána apa kicsit felturbózta a pörköltömet: tulajdonképpen egy sajtos-tejfölös tésztát csinált, ami mellé ettem egy kis husit. Ebéd után mentem aludni és persze megint jól bekakáltam közben, aminek ébredés után apa nem nagyon örült, de hát ez van...
Uzsonna után apa vitt le a nagy játszótérre és sokat játszott velem, és amikor a Mama is lejött a Somával, akkor anya váltotta apát és átsétáltunk (illetve én a bringó-hintóval mentem) a kis játszóra, de  ott most alig voltak páran. Sebaj, ott is homokoztam és persze a gyümölcsök itt is csúszdáztak pár menetet :) Estefelé már hűvös kezdett lenni, úgyhogy hazamentünk és én szokás szerint mentem is rögtön  fürdeni (és persze jöttek velem a homokos gyümölcsök is lemosás céljából). A vacsora nagyon finom volt: túróvarázs és kakaós csiga kakaóval :)
Lefekvésig még volt egy kis idő játszani a gyümölcsökkel (mi mással???)

Milán

Szólj hozzá!

1089.nap

Ma aztán mozgalmas napom volt!
Délelőtt usziba mentünk és ma nagyon sok baba jött még velünk úszni, és egyet még merültem is a vége felé, és így aztán lehetett játszani is a labdákkal. Jól elfáradtam, de kivételesen nem haza mentünk, hanem a Klári Mamához, aki ismét nagyon fincsi ebéddel várt minket: hagymakrém levessel (amiből repetáztam is) és pörkölttel (amiből inkább csak a csavar tészta és az uborkasaláta fogyott...). Közben apa és a Peti nagyon szereltek valami kábelt az akváriumhoz. Ebéd után mentem aludni a Mama hálószobájába és apáék még mindíg szereltek, csak most egy polcot és még hangosan fúrtak is kicsit, de azért el tudtam utána aludni. Amikor felébredtem, apa épp bekukkantott a szobába, de nagyon fancsali képet vágott, mert igencsak bekakiltam  amíg aludtam és a kis szobában nem-kicsit voltak ennek érezhető nyomai... Szóval apa tisztába tett és a Mamával együtt elsétáltunk a közeli  vurstliba és felülhettem egy kutyusos vonatra és még dodzsemeztünk is mind a négyen úgy, hogy mi fiúk - apával - állandóan utolértük a lányokat és kicsit meglöktük őket :) Nekem nagyon tetszett! És ezután még elsétáltunk abba a szuper cukrászdába is és választhattam egy sütit. Persze a legcsokisabbat választottam, és nagyon finom is volt, csak olyan sok, hogy nem is tudtam mind megenni, úgyhogy apa önfeláldozó módon besegített a végén :) Úgy tele ettük magunkat hogy csak na! Innen hazamentünk már, mert még le akartunk  menni a játszótérre, és még egy órát le is tudtunk menni, mielőtt besötétedett volna. Otthon mentem is rögtön fürdeni, méghozzá anyával együtt és jól lezuhanyoztuk a piszkos, homokos gyümölcsöket, aztán anya csinált vacsorára hot-dogot, ami nagyon fincsi volt.

Milán

Szólj hozzá!

1088.nap

Reggel épp keltem, amikor apa indult dolgozni, mi pedig anyával sokat játszottunk itthon például olyat, hogy csukott szemmel ki tudjuk-e találni, hogy melyik gyümölcs van a kezünkben. Ebédelni átmentünk a Mamához és  a Mama magas vasalós székén ülhettem! Utána mentem aludni, de ma sem volt kedvem aludni, inkább csak csendben feküdtem, úgyhogy amikor a Mama megunta, mondta, hogy kijöhetek és elmentünk hármasban lófrálni :)  Ma is vettünk ruhákat, meg a Mama vett péksütiket, és anya vett nekem is csokis finomságot.
Amikor hazaértünk, láttuk, hogy apa autója a ház előtt parkol, tehát már hazaért apa is, és tényleg már otthon volt, és egész délután játszott velem. Persze főleg a gyümölcsökkel :) A fürdés után anya sütött cukkinit és főzött rizst, apa pedig csinált nekem kakaót. Lefekvés előtt még apával megszámoltuk  a műanyag zöldség-gyümölcseimet és most épp százharminc darabom van ! Jó mí?! 

Milán

Szólj hozzá!

1087.nap

Reggeli után elementünk a Maszat-műhelybe és a kapuban pont találkoztunk a pót-papámmal, aki kérdezte hova megyünk és mondtam neki, hogy "Festeni!" Persze a festés inkább rosszalkodás lett, mindent összefestettem, amit nem kellett volna :) Utána levittük sétálni a Somát, de elég hideg volt, csak a napon volt jó idő, aztán ebédeltünk is, de csak a levest ettem, a tokányból nem kértemés mentem is (volna) aludni, de hiába voltam csendben a hálóban, megjöttek a Botiék és persze akkor már nem sok kedvem volt aludni, mert ők sem akartak... Közben anya elment fogorvoshoz, és átjött az Eti, aki hozott húsvéti csokikat nekünk :) Amikor anya is visszaért, elmentünk ruhákat vásárolni és kaptam is pár ruhát, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy utána lementünk a játszótérre!
Épp nagyban csúszdáztunk a Botival, amikor apa is odajött a játszótérre és ott maradt, amíg jöttek a Botiékért, mi pedig még sétáltunk egyet a Mamával és a Somával és utána jöttünk csak haza. De ó jaj! anya rögtön felrakta a szekrény tetejére a gyümölcsöket, mert délután nem aludtam... én persze nem hagytam annyiban a dolgot és addig könyörögtem apának, amíg ő felhívta a Kati mamát, aki szerencsére mellém állt és elmondta, hogy - bár nem aludtam délután - de nem az én hibámból, mert én csendben feküdtem a hálóban, csak a Botiék nagyon hangosan jöttek meg délután és már nem tudtam volna a hangoskodás mellett aludni, ezért engedte meg, hogy kijöjjek a hálóból. Apa pedig ezek után úgy döntött, hogy leveszi a gyümölcsöket. Juhhé! Persze rögtön kiöntöttem a szoba közepére az összeset és még fürdeni is vittem egy kis halommal... Aztán vacsoráztam is fürdés után és még egy kókusz-kockát is kaphattam, mert jól ettem a csikós tokányból.
Lefekvésig még sok időm maradt, és persze a gyümölcsökkel játszottam végig.

Milán

Szólj hozzá!

1086.nap

Reggel korán keltünk, mert elmentünk a Kati mamával együtt (pontosabban elvitt minket apa autóval) abba a kórházba, ahol a Mama lábát műtötték, hogy beszéljünk a doktor bácsival. Sajnos irtó sokat kellett várni és én már nagyon-nagyon  mentem volna, de végül csak fogadott minket a doktor bácsi és szerinte is minden rendben van velem, és ha kedvem tartja, hát üljek nyugodtan a két sarkam közé :) Hazafelé villamossal jöttünk és számoltam a megállókat: kilencet jöttünk, aztán a metróval hármat. Még beugrottunk a kis közértbe és a Mama vett nekem ischlert, amit be is faltam, mert az nagyon fincsi dolog ám! Persze kicsit később az ebéd már nem csúszott le ilyen könnyedén a torkomon: alig ettem valamit, de utána mentem aludni, mert csak akkor kaphatom meg otthon a gyümölcseimet, ha alszom délután... Amikor felébredtem, anya már visszaérkezett a Noémivel, és közben a Botiék is átjöttek, úgyhogy uzsonna után lementünk a kis játszótérre játszani, és képzeljétek, a Lilikééktől kaptam egy kinder tojást és könyveket is!
Sokáig lent maradtunk játszani (kicsit rosszalkodtam is: szórtam a homokot másokra, ezért bünti is volt...) és este felé lehozta a Mama a Somát sétálni, ráadásul a többieket is hazavitték a szüleik, így vele tartottunk. Épp lent sétáltunk, illetve én bringó-hintóztam és persze nyomkodtam a zenélés gombot, amikor elénk toppant apa, aki pont ekkor ért haza. Otthon persze az első dolgom az volt, hogy apával levetettem a gyümölcsöket - hiszen álltam a szavam, és aludtam ma délután. Na végre, játszhattam a zöldségeimmel! Természetesen a kádba is vittem jópárat, méghozzá a laposabbakat, hogy megnézzük, melyik tapad a hasamra :) Viszont utána sajnos eléggé bekakiltam, épp amikor apa szólt, hogy mehetek vacsorázni és mivel nem szóltam időben, ezért apa nagyon morcos arcot vágott és úgy összevonta a szemöldökét, hogy sírva is fakadtam :(
Azért vacsi után még lehetett játszani és bujj-bujj dévédét nézni is és lefekvésnél anya mind a két szuper új könyvemet elmesélte!

Milán

Szólj hozzá!

1085.nap

Reggel épp ébredeztem, amikor apa indult munkába, de már csak integetni tudtunk egymásnak, hogy el ne késsen. Délelőtt pedig lementünk a játszótérre  és jöttek a Botiék is. Rengeteget rosszalkodtunk és már egyedül fel tudok mászni a nagy csúszdára is és a mászókára is (na jó lejönni onnan még kicsit segített anya...). Lent játszottunk amíg lejött a Dédi a Somával és kicsit később a Mama is hazaért, úgyhogy felmentünk hozzá ebédelni, de én nem ettem túl sokat. Aztán mi hazajöttünk aludni, de  már megint nem aludtam egy percet se, mert jól bekakiltam és persze már semmi kedvem nem volt visszamenni az ágyba miután anya tisztába  tett... úgyhogy inkább elmentünk a zsebpénzemből ruhát és játékot venni a Centrumba. Vettünk is szabadidő ruhát és egy új homokozó készletet, méghozzá pók alakú szitával! Innen haza se mentünk, hanem rögtön a kis játszóra , ahol már lent voltak a Liliék is és amikor később megdördült az ég és beborult, akkor gyorsan összepakoltunk és felmentünk a Liliékhez kicsit játszani az ő játékaival: leginkább a hangszerekkel és a buborék fújóval. Nem maradtunk sokáig náluk, mert mégse esett az eső, így hazasétáltunk. Otthon már várt minket apa és kártyáztunk egyet ma is az uno-val és ma én nyertem! Aztán vacsora után megfürödtem és már csk ici-picit játszhattam, mert anya máris kiadta a parancsot : lefekvés!

Milán

Szólj hozzá!

1084.nap

Ma jó sokáig aludtam, úgyhogy reggeli után csak egy kicsit játszottunk apával és már indultunk is locsolkodni. Elsőnek persze még itthon anyát locsoltam meg és egy hatalmas nagy kinder tojást kaptam tőle cserébe, utána pedig elmentünk apával a Klári mamához és őt is jól meglocsoltuk és persze verseket is mondtunk, úgyhogy tőle is kaptunk kindereket és én még mesekönyveket és szép zoknit is. Épp a mamával játszottam, amikor megérkeztek a Gabikáék is, úgyhogy őt is meglocsoltuk és tőle is kaptam csokikat. Nem mondom, igen jól indult a nap! Egy nagy zacskónyi finomsággal megpakolva indultunk haza, de még útbaejtettük a Julika nénit is, és jól megöntöztük, nehogy elhervadjon :) Itthon csak lepakoltuk a sok ajándékot és már mentünk is át a Kati mamához, ahol már ott voltak a Krisztiék. A gyerekszobában pedig eldugott egy csomó játékot a nyuszi, aki ott járt, de már megint későn szólt anya, mert a nyuszit nem láttuk, csak az ajándékokat keresgélhettük meg. Természetesen mi fiúk - meglocsoltuk a lányokat és mindenki mondta a maga versikéjét és még egy halom kinder tojás volt a jutalom :)
Ebéd után még játszhattunk kicsit a szobában, de aztán indultak a Botiék, és így mi is, mert csak akkor mehettem le a játszóra délután, ha alszom is egy kicsit. Hát ezen ne múljon!
Ébredés után uzsonnáztam kókusz-kockát kakaóval és elmentünk kismotorral a Dédiéket meglocsolni. Tőlük pedig rögtön a játszótérre mentünk és ismét a nagyra, mert a kicsin senki se volt. Lent is maradtunk egész sokáig (igazándiból  amikor elkezdtem  kidobálni a kerítésen kívülre a gyümölcsöket, akkor anya megunta és hazajöttünk...) Itthon megmostam a csupa homok gyümölcsöket és mentem is azzal a lendülettel fürdeni, utána ettem finom vacsorát és az egyik kindert is megehettem, ha már annyit locsoltam érte :)
Mivel még nem volt olyan késő, játszottunk egy nagyot: elsőnek a most kapott uno kártyával hármasban (vannak benne számok is!), aztán persze a zöldség-gyümölcs halommal :)

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása