Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1734.nap - Keresztelő

Reggel alig tudtam játszani egy keveset, mert már öltöztünk is szép ruhába és indultunk a keresztelőmre (bár ekkor még nem sok kedvem volt az egészhez, mert fogalmam sem volt, milyen lesz...). A Kati mama házánál találkoztunk a Krisztiékkel, hiszen ő lesz a keresztanyám és persze a Mamát is vittük. Újpesten hamar megtaláltuk a kis templomot, ahol annó apát is keresztelték és egy kedves pap bácsi fogadott minket. Odabenn rögtön felfedeztünk egy nagy nyuszit, aki békésen eszegetett a ketrecében, aztán amíg apáék papíroztak, addig mi lemehettünk a gyerekszobába, ahol sok játék volt, még olyan hegymászós is, amit én is most kaptam karácsonyra. Kicsit itt játszhattunk és amikor a Klári mama és a Peti is odaértek (a Peti lesz ismét a keresztapám), akkor elmentünk a templomba és ott a pap bácsi elmondta kinek mi lesz a feladata. Nemsokára kezdődött is a szertartás és az én feladatom tényleg nem volt nehéz: a pap bácsi beszélt a gyülekezethez (egész sok néni és bácsi összegyűlt addigra), utána apáékhoz is beszélt és amikor hozzám lépett, nekem csak le kellett hajtani a fejemet és egy pici szentelt vízzel megszentelt, de alig lettem vizes, nagyon ügyesen csinálta :)  Utána még beszélt egy ideig a bácsi és énekeltek is és orgonazene is volt, aztán mi mehettünk is. Ennyi volt az egész, én rosszabbra számítottam :) Na most már nem vagyok "pogány" :)
Innen rögtön mentünk is egy közeli étterembe, ahova még túl hamar is érkeztünk, épp csak kinyitottak... De a pincér bácsi nagyon jó fej volt, nem bánta azt se, hogy mi hárman az Annával és a Botival, fel-alá rohangáltunk :)  Az ebéd is finom volt, én zellerkrém levest kértem bogyókkal, és utána rántott husit krumplival, nomeg kértem a Kriszti pizzájából is, az is finom volt. Mindenki nagyon dicsérte az ételeket és akkora adagokat kaptunk, hogy meg se tudtuk enni, még haza is csomagoltattunk.
Még ekkor se mentünk rögtön haza, mert a Klári mamának eszébe jutott, hogy ugorjunk be abba a szuper cukrászdába nem messze tőlük és hát persze erre senki nem mondott nemet :) Na itt aztán annyi finomság van, hogy választani is nagyon nehéz közülük! Én egy nagyon érdekes habcukrot kértem, apáék minyont, a mamáék tortákat és a Zoliék is mindenfélét, aztán elköszöntünk a Botiéktól és hazavittük mindkét mamát, itthon pedig mennem kellett pihizni négy óráig...
Délután apával játszottam, aztán hatkor lementünk a Mamával és a Dömével sétálni egyet. Este a vacsorám apa negyed pizzája volt, amit apa legnagyobb csodálkozására be is vágtam, pedig jó nagy volt ám, de irtó fincsi!
Fürdés és hajmosás után már mennem kellett sajnos aludni, mert kilenc óra volt és a mai napot ki kell pihennem :)

Milán

Szólj hozzá!

1733.nap

Ma szó szerint mozgalmas napunk volt, irtóra elfáradtam estére...
Reggeli után rögtön indultunk is vásárolni, és egész hamar végeztünk is. Mivel jól viselkedtem, így kifelé felülhettem a sportmotorra (végre tiszta volt, nem úgy mint a múltkor...). Hazaérve kicsit egyedül kellett játszanom, mivel anya főzni kezdett, apa pedig kénytelen volt a nagy bevásárló táskát és pár dolgot még ki- és lemosni, mivel a most vásárolt tisztítószer kupakja nem jól volt rácsavarva és egy jó adag kifolyt a táska aljába... de miután végzett, már játszott velem apa és a villamosos könyvemet is nézegettük kicsit.
Ebéd után nem sokkal pedig anyával elsétáltunk az Anikó nénihez, aki levágta a hajamat és persze be is zselézte nagyfiúsan ;)
Apa utánunk jött autóval amikor végeztünk és elmentünk a Népligetig, ahol leparkoltunk és a kedvemért 1-es villamossal mentünk a Margit szigetre. A hídon kicsit fújt a szél, de a szigeten már jó idő fogadott minket. Ettünk pogit a zenélő kútnál, elsétáltunk a japánkertbe és megnéztük a tavacskát a kacsákkal és az aranyhalakkal. Majd elsétáltunk a víztoronyhoz és az állatokhoz. Itt visszakanyarodtunk és miközben kekszet majszoltunk, elsétáltunk a hatalmas, öreg fához, aminek egy lelógó ágát meg is lovagoltam. Visszafelé is a japánkerten keresztül mentünk és pont megint zenélt a kút amikor arra jártunk. A hídon visszafelé, a  villamos felé már jobban örültem volna, ha mégis kocsival jövünk, de most már vissza kellett zötyögnünk az autóig, de én már irtó fáradt voltam. Hazaérve megvacsoráztunk és egy kis játék után mentem fürdeni és aludni, mert már majd' le ragadt a szemem... Jól kifárasztott ez a mai séta!

Milán

Szólj hozzá!

1732.nap

Délelőtt voltam sakkon, de nem csak az elmémet palléroztam, hanem az udvaron kicsit futkároztam is (szerencsére ma nem esett az eső és ki tudtunk menni). Ma én voltam a napos, tehát én terítettem például ebédnél, ami után épp kirakósoztunk az Igivel, amikor megérkezett értem anya, mert ma itthon aludhattam, mivel péntek van...
Aludtam is három óráig, aztán uzsonna után épp angoloztam a képes játékommal amikor apa hazaért. Vele inkább hegymászós társasoztam, közben anya elment tornára a Csillával, mi pedig csináltunk háromszög melegszendvicseket vacsorára apával és azt ettünk. Fürdés után még anyával (is) átnéztem a villamosos könyvet, és mivel ma aludtam délután, így megnézhettem a 21 órát a digitális órán, apa pedig megtanította nekem kimondani azt a szót, hogy "elkelkáposztásítottalanítottátok" :))  Már ez is megy és a "moszkvicssluszkulcs" is! :)

Milán

Szólj hozzá!

1731.nap

Reggel apa bevitt az oviba, de ma sajnos nem tudtunk kimenni az udvarra, mert est a havas-eső... Így aztán a gyümölcs evés után tornázni mentünk a tornaterembe és ebédig még bent játszottunk.
Ma sem aludtam délután... uzsonna után elmentem én is a Csilla féle tornára is és már jött is anya és a Noémi, mert ma is angol óránk volt a Kati mamánál. Az angolozás után még játszottam Annával is és lassacskán hazajöttünk.
Apa már itthon volt és a híradóig játszott velem, utána pedig sütött nekem és magának finom vajkrémes bagettet és azt vacsiztunk, aztán mentem fürdeni és még megnéztünk pár könyvet estig, a lefekvésig.

Milán

Szólj hozzá!

1730.nap

Reggel sikerült leejtenem úgy a motoros fogkefémet, hogy a feje ripityára törött... hát apa nem volt boldog tőle... aztán bevitt az oviba, ahol a játék és a gyümölcsözés után kimentünk  az udvarra kicsit futkározni. Ebéd után nem aludtam, csak pihiztem és már jött is anya a Noémivel és ma nálunk lehettünk! Előbb uzsonnáztunk, de utána minden új játékomat megmutattam a Noncsinak! Hű, irtó klassz volt itthon vele is játszani. Közben apa is hazaért és miután (sajnos) a Noémit hazavitte  a Timi, legalább apa tovább játszott velem. Egy kis társasozás után ettem virslit vacsorára és még fürdés után volt egy kis idő, akkor pedig a hatalmas füzeteket nézegettük meg, aztán mentem is aludni...

Milán

Szólj hozzá!

1729.nap

Délelőtt, alighogy bevitt apa az oviba, már mentünk is ki az udvarra, mert ma igencsak mozgalmas napunk volt! Egy kis rohangálás után ugyanis bementünk, átvettük a Zöldágacskás pólóinkat és ismét felöltöztünk, mert átsétáltunk az ovi melletti iskolába! Megnéztünk egy tantermet is és egy tornatermet, ahol játszottunk is egy érdekeset: a földön egy kőr ki lett nevezve tavacskának és abban két gyerek volt a két krokodil, nekünk pedig úgy kellett átfutni, hogy ne tudjanak elkapni. Jó móka volt és utána jól esett az a néhány falat az asztalra kirakott mindenfajta egészséges ételből (az egyik tényleg nagyon fincsi volt, abból repetáztam is). Visszaérve az oviba átöltöztünk és már hamarosan ebédeltünk is, de a főzelék annyira nem ízlett, csak a fasírtot ettem inkább a kenyérrel, de persze a csokis sütivel már nem volt gondom :)
Délután nem aludtam, csak pihiztem, és már jött is értem anya a Noémi társaságában és mentünk angolozni a Kati mamához. Sajnos a Boti még beteg, így csak ketten voltunk, és az óra után már jöttünk is haza.
Apa már itthon volt és mivel éhes voltam, anya főzött nekem virslit és együtt megvacsoráztunk, aztán játszottunk a Jengával és híradó alatt megint megéheztem, akkor pedig apa melegített egy kis sajtos tésztát és csinált utána banánturmixot. Ma korán mentem fürdeni, hogy még legyen idő játszani a lefekvés előtt: apával a kutyusos-labirintusos játékkal játszottunk és persze én nyertem :)

Milán

Szólj hozzá!

1728.nap

Reggel apa bevitt az oviba és délelőtt kimentünk az udvarra (ahol jól összekoszoltam az overálom és leszakadt a kesztyűm is...). Ebéd után nem aludtam, csak csendben pihiztem (na jó, az elején a ládámon doboltam, de rámszóltak...) és ma korán jött értem anya és a Noémi, mert őt előbb felvittük a Kati mamához és utána jöttünk haza. Itthon anya nekiállt a polcomat átrendezni én pedig addig zenét hallgattam a cédén. Hamar hazaért apa is és én sorra hoztam át az újra meglelt "kincseket" amik a polc-rendezés közben előkerültek: a hatalmas füzeteket, játékokat, például a kutyusosat, amiben útvonalat kell építeni a kutyusoknak a csontos tányér felé. Közben anya elment tornázni a Csillával, én pedig addig megvacsoráztam és megfürödtem és még maradt idő folytatni a játékot apával, amíg anya hazaért és csak utána kellett aludni menni...

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása