Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1622.nap

Ma mozgalmas napunk volt! Reggel elmentünk szavazni, pontosabban anyáék szavaztak, én pedig felváltva az iskola udvaron a kis kresz-pályán sétálgattam. Szinte azonnal indultunk is tovább, a Balatonhoz közel Ádándra, ahol van egy rallycross versenypálya és ott apa két autóval is irtó gyorsan és hangosan rally autózott. Én közben a mi autónkban néztem őt (mert álldogálni kicsit hideg volt) és rajzolgattam is. Amikor apa végzett a kőrözéssel, akkor mentünk is már a Sándor étterembe Siófokra, mert már mindannyian éhesek voltunk. Én meg is ettem a dínós ebédemet! Ebéd után még lesétáltunk a Balatonhoz és mivel gumicsizmában voltam, még kicsit bele is sétáltam a vízbe, irtó hideg volt! Érdekes, hogy a kacsák nem fáztak... merthogy odajött pár optimista kacsa és anya megsajnálta őket és az egyik útravaló zsemlét bedobálta nekik (no persze én is dobáltam!).
Hamar hazaértünk és itthon anyával számos játékot játszottunk, és anya megkereste a kis számológépét, ami szuperjó játék ám! Tudok vele összeadni! Beírom a számot, a plusz jelet, a másik számot, az egyenlőségjelet és kiírja az eredményt, ami tényleg annyi, utánaszámoltam! Később lementünk sétálni a Mamával és a Dömével, aztán kicsit internetezhettem, utána vacsorára ettünk levest és kakaós csigát, de fürdés után rögtön kellett mennem aludni, mert délután nem aludtam.

Milán

Szólj hozzá!

1621.nap

Délelőtt apával játszogattam egy ideig (megtaláltam az Uno kártyámat és azzal főleg), aztán indultunk Újpestre, a Klári mamához. Vittük a minap előhivatott fényképeket és együtt megnéztem a Mamával, és vele is Uno-ztunk. Az ebéd irtó fincsi volt: brokkoli krémleves :) és rántott husi meg gomba. Olyan sok levest ettem, hogy alig maradt hely a gombának és a husinak :) Ebéd után kipróbáltuk az új játékokat, ugyanis a Mama is vett új mágneses számokat és anyáék is vettek egy céltáblás labdadobálós játékot. Klassz!
Némi játék után indultunk is, mert a Kati mamánál jó sokan összejöttünk, ugyanis az Anita hosszú hajókázás után hazajött és hozott ajándékokat, nekem például egy beszélő számos pázzlét! Miután mindenki kibontotta az ajándékokat, a felnőttek beszélgetni kezdtek, de ez minket - gyerekeket nem túlzottan izgatott, ezért mi átmentünk a gyerekszobába párnacsatázni, amikor pedig ez le lett tiltva, akkor állatkertet építettünk (ez sokkal jobban tetszett valamiért a felnőtteknek) és a folyosón dobálóztunk (na ez meg kevésbé tetszett nekik). Egyszóval nagyon jól elvoltunk, de sajnos késő délután mindenki hazaindult - így mi is. Itthon épp csak egy kicsit számítógépeztem, amikor megérkeztek a Csilláék és este együtt nézték anyával a zenés műsort. Én pedig játszottam, meg vacsoráztam és persze bohóckodtam. Aztán estefelé apa megunta a pörgésemet és elvitt fürdeni és nem sokkal később aludni is, csak még befejeztük a tegnap elkezdett Biga-csigát.

Milán

Szólj hozzá!

1620.nap

Reggel ma az volt a bajom (túl azon, hogy alapvetően miért kell oviba menni?), hogy ne dobjuk a szelektív gyűjtőbe a bevitt papírt és flakont... Délelőtt ma is kint voltunk az udvaron, egészen az ebédig. Ebéd után hazahozott anya, de nem aludtam... előbb azért mert irtóra kellett kakilni, utána meg már nem volt kedvem... Négy óra után pedig épp akkor ért haza apa, amikor felkelhettem, úgyhogy rögvest el is mentünk vásárolni. Mivel jól viselkedtem, apa vett nekem kinder tojást és még egy vaníliás fánkot is! Hazaérve meguzsonnáztam, aztán kicsit interneteztem és a híradóig gyurmáztunk apával az új gyurmás játékkal. A híradó után megettem a fánkot vacsorára és a fürdésig anyával játszottam mindenféle társasjátékkal.

Milán

Szólj hozzá!

1619.nap

Reggel már csak annyi bajom volt az oviba menéssel, hogy miért a hármasba kellett menni és csak később a saját csoportunkba? Csak pár percig maradtunk szerencsére, aztán kicsit játszottunk a csoportban és kimentünk az udvarra, ahol a Milánnal azokat a helikopteres magokat reptettük mert az nagyon vicces. Ebéd után alvás és aztán megnéztem, hogy milyen a Csilla néni tornaórája, de nem álltam egyenlőre be, csak megnéztem magamnak... Aztán pedig jött anya a Noémiért és értem és elmentünk a nagy játszóra, méghozzá a Kati mamával, az Annával és a Botival és rengeteget futkároztunk, motoroztunk és fociztunk a focipályán. Épp a házunkhoz értünk, amikor apa is megérkezett és a kocsival leparkolt, úgyhogy együtt jöttünk fel és itthon vele akadálypályásat játszottam, utána kicsit gyurmáztam, a híradó alatt interneteztem. Mivel megéheztünk apával, ezért ma is együtt csináltunk háromszög melegszendvicset és most is fincsire sikeredett. Estig még gyurmáztam, de fürdés után azonnal ágyba lettem zavarva, csak még anya olvasott egy új Biga-csigából.

Milán

Szólj hozzá!

1618.nap

Reggel megint majdnem sírtam, amikor apa bevitt az oviba... De a délelőtt végülis hamar elszaladt, mert kimentünk az udvarra és ott bóklásztam a fiúkkal és a kis virágunkat is megkerestem a kertben és mondókáztam neki, aztán ebéd után mentünk aludni, de én addig piszkáltam a Kamillát, hogy elraktak mellőle. Így meg persze későn aludtam el és alig aludtam, úgyhogy irtó nyűgös voltam hazafelé anyával... Itthon emiatt nem internetezhettem :(
Épp társasoztunk, amikor apa hazaért, de hamar ment is az oviba, mert szülői volt ma (remélem semmi rosszat nem mondtak rólam!). Addig mi játszottunk és épp megfürödtem, felöltöztünk és elindultunk apa elé, amikor már jött is a házunk felé, úgyhogy indulhattunk az Orsiékhoz, mert kicsit vigyáztunk ma a Levire, amíg ők színházba mentek. A Levi nagyon aranyosan játszott (én kevésbé) és csak másfél órát kellett ott lenni, mert jött a "váltás" a Levi nagymamája és így mi hazajöhettünk. Itthon már csak átöltöztem, ittam egy kis kakaót, fogat mostam és már mentem is aludni. Persze apa még előtte mesélt a Biga-csigából és pár feladatot is megcsináltunk.

Milán

Szólj hozzá!

1617.nap

Reggel már megint sírtam bent az oviban, ami a fotózásnál nem volt előnyös, pedig apa ott maradt velem amíg engem lefényképezett a néni és csak utána "adott be" a csoportba. De itt se voltam csak pár percig, mert lefényképeztek a Noémival is (a csoportképbe nem volt kedvem beállni!) és a Timi el is vitt minket: előbb a Mamához, érte és az Annáért, majd így öten elmentünk a síiskolába! Most is kaptunk síbakancsot és lécet és irány a domb! Eleinte nem annyira tetszett (mindenre azt mondtam, hogy én azt nem tudom, de kiderült rendre, hogy mégsem lehetetlenek a feladatok), aztán a Sanya kitalálta, hogy legyek én a "kisfőnök" mivel én vagyok a fiú és a lányok utánam jöjjenek és engem utánozzanak. Na így már mindjárt más volt a helyzet! Így sokkal jobb volt síelni és minden gyakorlatot meg is csináltam... :)
Síelés után a Timi visszavitt minket a Mamához és ott ebédeltünk. Tejberizs volt és én duplán repetáztam, aztán akkorát aludtam, hogy csak na!
Ébredés után jött anya és hazahozott és itthon játszottunk. Épp társasoztunk, amikor apa is hazaért. Híradó alatt megvacsoráztam és utána apával játszottunk és rajzolgattunk a fürdésig és alvásig.

Milán

Szólj hozzá!

1616.nap

Reggel akárhogy is próbáltam ellene érvelni, apa bevitt az oviba... Mondjuk végülis nem volt ma rossz a nap, mert délelőtt elmentünk sétálni és beszéltünk az időjárásról (a Marianna néni elmondta, hogy ha eget rajzolunk, akkor az ég a kék és a felhők a fehérek vagy szürkék és nem fordítva), aztán még ebéd előtt kimentünk az udvarra is. Az ebéd is egész jó volt (leves tésztával és tészta vadas mártással). Épp lefeküdni készültünk, amikor anya bejött és hazajöhettem vele, nem kellett bent aludnom. Hát éppenséggel itthon se aludtam végül, hanem szenvedtem egy darabig, aztán interneteztem, végül átmentünk a Kati mamához és vee, meg az Annával és a Noncsival együtt elsétáltunk a tornára a Krisztihez. Ma már hamarabb beálltam én is tornázni, úgyhogy egy nagy matricát kaptam a végén :)
Hazafelé még beugrottunk  a szoliba és amíg anya barnult, én üldögéltem és cukrot eszegettem, amit a néni adott. Itthon már várt minket apa és vacsora és fürdés után játszott velem társasost egészen a lefekvésig.

Milán

ui.: még a tegnap estéhez tartozik, hogy nehezen aludtam el, mert fájt a pocakom, ami valószínűleg az új köhögés elleni gyógyszer miatt lehet, úgyhogy azzal leálltunk. Végül azért elaludtam és reggelre már nem fájt a hasam.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása