Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

2840.nap

2014-02-02 09-52-50 IMG_9792.jpgDélelőtt megírtam a maradék leckémet, aztán apa mutatott egy érdekeset az Imréék laptopján: a webkamera képét egy program viccesen átalakította és így virtuálisan óriáskivetítőre kerültem, vagy épp egy kutya utánozta a mimikámat :)  Aztán telefonált a Mama, hogy lemennek sétálni Annával és a Dömével és én is velük tartottam, sőt, haza sem jöttem ebédelni, hanem inkább a Mamánál ettem paradicsomlevest és utána játszottam egy órát Annával, amíg érte nem jöttek a Krisztiék. Akkor hazahozott apa és itthon eszembe jutott, hogy egy verset meg kéne még tanulnom... 2014-02-02 18-38-59 DSC_0024.jpgNosza hamar nekikezdtünk, de irtó nehéz nyelvtörős egy vers ez! Már több mint a fele egész jól ment, amikor telefonált a Boti, hogy menjünk át, mert unatkozik. Azzal a feltétellel átmentünk két órára, hogy utána befejezzük a verstanulást... Így is lett: mármint átmentünk és jó két órát autópályáztunk, meg Turbót néztünk, és amikor hazajöttünk nagyjából meg is tanultuk a verset (már anya is beállt a tanításba, mert már tud beszélni, nem fáj annyira a torka). Aztán vacsora és már mennem is kellett aludni, mert kilenc óra volt..

Milán

Szólj hozzá!

2839.nap

2014-02-01 15-02-01 IMG_9607.jpgMa szuper napom volt:
Délelőtt sokat játszottam itthon: wii-ztem amíg apa vásárolni volt meg autóztam az ágyamban amíg porszívózott, de nem is ez volt a szuper, hanem a (fincsi) ebéd után ami jött: Anna szülinapi bulija!
Kettőkor öltöztünk apával (anya még beteg, ő itthon maradt ágyban, mert lázas), és mentünk a suliba, ugyanis a tornateremben tartotta Anna a buliját. Ez nagyon-nagyon jó ötlet volt, ugyanis apa a Zoli segítségével nagyon szuper hellyé varázsolta a tornatermet: építettek egy akadálypályát padokból, zsámolyokból és szőnyegekből, aztán az egyik kapunál lehetett focizni és a legjobb: felfújtak egy hosszúkás légvár szerűt, amin lehetett ugrálni és futkározni. Háromra kész is lettek és sorban jöttek a meghívottak (a Noémi is persze), úgyhogy volt kivel ugrálni, focizni, rohangálni, satöbbi... Nagyon klassz volt! 2014-02-01 16-36-59 IMG_9714.JPGDe voltak a Krisztinek is játékai: például az ajándékbontós, a bentmaradós. Nomeg az elmaradhatatlan piñata :)  Persze volt ajándékozás is (Anna kapott egy szuper bringát!), aztán tortázás is, és persze azonnal "ledolgoztuk" a kalóriákat és folytattuk a focizást, ugrálást, futkosást...
Sajnos hat után kezdtek hazaszállingózni a vendéket és apáék is elrámolták sorban a játékokat, asztalokat, székeket, végül aztán hazaindult mindenki.
Itthon igyekeztem megvacsorázni és megfürdeni, ugyanis nyolc után anyával néztük "A Dal"-t...

Milán

Szólj hozzá!

2838.nap

2014-01-31 18-28-43 IMG_9586.JPGReggel tíz percel becsöngetés előtt a padtársam a Lolita úgy nyitotta ki a vizét, hogy az kifröccsent és úszott a pad és a padló... megpróbáltuk feltörölni, de csak rosszabb let, úgyhogy szóltunk a takarító néninek... Azért is vicces ez, mert délután (miután a Kriszti elhozott a Mamához), a Mama megismételte ugyanezt, csak épp málnaszörpös verzióban, csak itt a Döme játszotta a takarítót és lelkesen felnyalta a finom szörpöt :)
Ma aztán ötig meg sem álltunk a játszással a Botiékkal, de akkor jött apa és hazahozott... Itthon anya betegeskedik épp: fáj a torka.  Én pedig a vacsoráig zenéltem és próbáltam felismertetni apa telefonjával az énekeimet (nem túl sok sikerrel), azután apával egy új angolul tanító játékkal is játszottam a tableten és olyan jól ejtettem ki a példamondatokat, hogy csupa zöld pipát kaptunk értük ;)

Milán

Szólj hozzá!

2837.nap

2014-01-30 16-47-43 DSC_0027.jpgMa is jó volt a suliban, és összegyűlt 10 őzikés kifestőm és kaptam cserébe egy matricát, sőt matekból is kaptam kifestőt. Tornaórán folytattuk
Délután a Judit nénivel voltunk (a Botiék osztályfőnökével) és vele csináltuk meg a leckét.
Ma az Ani jött értem és felvitt a Mamához (a pékség érintésével, ahol kaptam tőle egy irtó fincsi kókuszgolyót), ahol már ott volt a Boti és Anna. Kicsit később apa is befutott, de megkértem, hogy maradjunk még, hogy tudja kicsit játszani velük. Végül ország-várost játszottunk a Mamával. Hazafelé még beugrottunk apával a kisteszkóba, ahol nagyon mérges lettem, mert nem vett nekem a pénztárnál franciadrazsét, azzal a kifogással, hogy vetettem magamnak már egy kinder tejszeletet, egy krémtúrót és egy dominó-gofrit... Mire hazaértünk, kicsit lenyugodtam, és itthon segítettem az Erika néninek összepakolni a masszázs ágyat, ugyanis épp végzett anya masszírozásával. Vacsoráig még játszottam apával is ország-várost, aztán evés után megnéztünk pár pingvines rajzfilmet és már mehettem is fürdeni és aludni, mert beesteledett.

Milán

Szólj hozzá!

2836.nap

2014-01-29 19-04-14 IMG_9580.JPGMa is tanultunk új szavakat angol órán, csak a múlt heti anyagot is be kellett pótolnom, ez így dupla meló, de azért nem vészes...  Tornaórán a János bácsival voltunk és végre nem a B-sekkel... Most is volt mindenféle tornagyakorlat és padokon, szőnyegeken is, és a legeslegnehezebb gyakorlat is: a rúdmászás... na az senkinek nem megy, én is csak felugrok, csimpaszkodok, de feljebb már nem jutok, csak lecsusszanok... nehéz ügy...
Délután jött értem a Mama és amikor anya odajött a munkából, hazaszaladtunk, de rögtön indultunk is a könyvtárba. Pont ekkor ért haza apa is, mi pedig a könyvtár után - vettünk vacsorát a kínaiban és itthon meg is ettük amikor hazaértünk.
Este megmért apa: 20.3 kiló nehéz és 126.5 centi magas vagyok...

Milán

Szólj hozzá!

2835.nap

2014-01-28 18-46-50 IMG_9571.JPGMég ma is apa vitt suliba, és pont csengetésre értünk oda, így ma én lehettem az első az osztályban :)
Érdekes módon ma a szerdai órarend szerint tartottuk meg az órákat, mert így hamarabb tudtunk ebédelni menni, azért, hogy úszás után még maradjon idő leckét írni és uzsonnázni. Ja és ma matekon tanultuk a 10 -es számot, tornán pedig a Kriszti egy táncot tanít nekünk (elsőre kicsit bonyolult a koreográfia nekem, de majd csak megtanulom...). Szóval visszatérve a délutánra: a Mama is kicsit később jött mint szokott és így tudtam uzsonnázni és kész lettem a leckémmel is. Aztán rossz volt a lift, és fel kellett gyalogolnunk a kilencedikre, mert pont ott nem csukódott be rendesen az ajtaja... épp leültem "pót" uzsonnázni, amikor apa is betoppant, és amint megettem a sütimet, mentünk is haza. Itthon egy új énekes elméleti versenyt kezdtem el, méghozzá apával: neki is kellett előadókat "beneveznie" és később pontoznia :)  Közben anya is hazaért a szülőiről és elmesélte amit ott elmondott a Kati néni (én közben megvacsoráztam), aztán fürdés és már alvás jött lassacskán.

Milán

Szólj hozzá!

2834.nap

2014-01-27 18-38-50 P1020984.JPGReggel anyának s.o.s. be kellett szaladnia az oviba, mert beteg lett a kolléganője, így aztán apa vitt suliba. Amúgy ma egész jó volt az iskolában és én kaptam a jutalom kutyust is meg. Délután pedig az Erika néni volt velünk: ő most az új délutáni tanárnéni és nagyon kedves (ebédnél engedékenyebb mint Kati néni...) A leckeírás után már jött is a Kati mama és amíg apa oda nem ért a sulihoz, addig a Botival ökörködtünk a tornaterem előtt (ugyanis Anna fitneszen volt). Hazaérve már öltöztünk is át, ugyanis mentem anyával korizni. Ma egész jól ment és sokkal klasszabb volt mint múltkor, mert nagyon kevesen voltak a pályán. Jó sokat koriztam, és amikor megszomjaztam, apa vett nekem egy szuperfinom forró csokit :)  
Amikor hazaértünk, rögtön megvacsoráztam és utána meg is fürödtem, mert így még lefekvésig anyával kicsit a saját "A dal" versenyemet játszottuk :)

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása