Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

2932.nap

Címkék: szulinap

2014-05-04 15-26-19 DSC_0037.JPGNa végre! Már napok óta erre a napra vártam! Ma van a szülinapi bulim! No persze csak délután...
Délelőtt pedig apa elment vásárolni még üdítőket, mert tegnap kifogytunk :)  Én pedig anyával felkerekedtem és a Kati mamát, a Dédit és az Anit is felköszöntöttük anyák napja alkalmából. Hazafelé jövet pedig még hoztunk át pár széket is a Mamától. Ebéd után kicsit feldíszítettük a lakást lufikkal és ilyesmivel, és kettőtől végre megérkeztek a meghívott barátaim: (érkezési sorrendben) a Szonja, a Gyula, a Bogi, az Anna és a Boti és végül a Noémi.
Délután pedig folyamatos játék volt: elsőnek egy rajzversennyel indítottunk, amit a Boti nyert egy hatalmas sárkánnyal. Utána szétvertem a cukrokkal teli piñata-t (a többiek lelkesen szedegették a sok finomságot), ami után a tortaevés következett. 2014-05-04 16-52-39 DSC_0062.JPGA Noémi és a Timi készített ugyanis nekem egy szuperszép (és finom) tortát: olyat amilyet kértem: egy nagy Lexus emblémával a tetején (mert ez a kedvenc autómárkám), belül pedig fincsi eperkrémmel. A nagy evészet levezetéseképpen az énekverseny következett, ami szintén nagyon jól sikerült: én voltam a zsűri és mondhatom, nehéz dolgom volt a pontozásnál! Természetesen az ajándékosztás sem maradt el és nagyon sok szép ajándékot kaptam!
Az utolsó szekció a wii party volt, de sajnos közben egyre fogyatkozott a vendégsereg: jöttek vissza a szüleik a barátaimért és mentek haza. Végül a Botiék is sajnos hazamentek, én pedig hatkor lementem sétálni, aztán a vacsoráig még apával összeszereltük az egyik ajándékomat: egy micro chargers autópályát, ami eszméletlenül klassz: az iciripiciri kis autó úgy kilő, hogy meg sem akar állni szinte! 
Este nem maradhatott ki a vasárnap esti Ének iskolája nézés, de sajnos nem nézhettem végig, mert holnap suli...

Milán

Szólj hozzá!

2931.nap

2014-05-03 19-47-28 IMG_0377.JPGMa nagyon klassz napom volt!
Reggel elmentünk anyával a piacra, hogy amíg apa takarít, addig mi megvesszük estére a hozzávalókat a franciasalátához. Szerencsére kaptunk mindent, úgyhogy amint hazaértünk, anya neki is látott az elkészítésének, és még egy Világutazós társasjátékra is volt idő, aztán én apával mentem Újpestre a Klári mamához ebédelni, anya pedig folytatta itthon a rendrakást. 
Az ebéd az én "rendelésem" volt ma: paradicsomleves betűtésztával és rántott csirkecomb sült krumplival. Huhh, nagyon jól laktam... Azért még egy kis fagyi persze belémfért, aztán megtanítottam a Mamát tetriszezni, amíg apa megcsinálta a Peti adóbevallását. Mikor végeztek, indultunk haza, és én már tűkön ülve vártam, hogy mikor jönnek már az Esztiék és a Csilláék...
Öt után sorban meg is érkeztek és egész délután és este folyamatosan wii-ztünk! Oltári jó volt, mondhatom! Vacsorára apa grillezett mindenfélét, és persze annyit nasizhattam, amennyit akartam - na az se rossz :) De a sok játék volt persze a legklasszabb, no meg az, hogy fenn maradhattam tízig! Csak amikor a vendégek hazamentek, akkor kellett - egy gyors fürdés után - lefeküdnöm...

Milán

Szólj hozzá!

2930.nap

2014-05-02 13-37-12 DSC_0014.JPGReggel elmentünk az Anikóhoz hajvágásra. Én voltam az első "áldozat", és szép tüsi lett a hajam... Utánam apa következett, de őt nem vártuk meg, hanem mentünk anyával a Kati mamához, ugyanis amíg anya befestette a Mama haját, addig én tudtam végre nyuszizni, ugyanis most nem volt itt a Boti, aki annyira félti a nyuszit, hogy hozzá sem lehet érni... Pedig olyan aranyosan ugrabugrál a kis butuska :)  Persze a Dömét el kellett zárni, mert morgott a nyuszóra - bár lehet, hogy csak féltékenykedett, amiért nem őt simogattuk... Mivel én éhes voltam, mi délben megebédeltünk és nem vártuk meg apát (aki addig vásárolni volt), de aztán ő is odajött a Mamához és együtt jöttünk haza.
Itthon belekezdtem a Madagaszkár 3 -ba, de a közepéig jutottam csak, mert anyával elmentünk a Kökibe vásárolni. Pontosabban az volt a megállapodás, hogy felmegyünk a tetőre a játszótérre - és cserébe bemehetünk ruhaboltokba :)  Képzeljétek, anya olyan jól elbújt amikor bújócskáztunk, hogy percekig nem találtam! Már kezdtem kicsit kétségbe esni, amikor a kérésemre előbújt...
Hazafelé jövet majdnem megáztunk: amikor úgy láttuk, épp nem esik, elindultunk, de picit megint eleredt: egész délután ilyen hol esik - hol nem - volt az idő... Itthon aztán nekiláttunk anyával anyák napi ajándékokat kézműveskedni. Amikor elkészültünk a két műalkotással (megszenvedtem vele!), apa főzött nekünk finom sajtos virslit vacsorára, ami után megnéztem a tegnap elkezdett madagaszkár végét. Ugyan még csak péntek van, de a házi feladatok közül nekiláttam és a matekot és az írást meg is csináltam apa felügyelete mellett, aztán a fürdésig még tetriszeztem anyával.

Milán

Szólj hozzá!

2929.nap

2014-05-01 10-50-45 DSC_0015.JPGDélelőtt kimentünk a kőbányai majálisra, bár nekem semmi kedvem nem volt hozzá... Persze amikor már ott voltunk, akkor mégis volt kedvem felülni a sárkányos hullámvasútra és végigmenni a kaland-pályán ;)  Igazából még a kőrhintát is kipróbáltam volna és gumicukrot is kértem, de ehelyett inkább körülnéztünk és hazajöttünk. Mivel megéheztünk, rögtön meg is ebédeltünk, aztán hosszas tanakodás után úgy döntöttem, hogy elmegyek apával a rakpartra RedBull-os Nagy Futamra. Kicsit izgultunk, hogy megázunk-e, mert félúton épp egy zivatar kapott el minket, de odaérve mégis szépen sütött a nap és miután megtaláltuk az átjárót az alsó rakpartra, találtunk egy helyet a kerítés mellett közvetlenül, ahol tényleg 2014-05-01 15-48-35 DSC_0074.JPG"testközelből" élvezhettük az ott elszáguldó autókat. Hű, jó hangosak voltak így 1 méterről a versenyautók! Természetesen integettem is nekik, de a driftelős bemutató után addig kérleltem apát, amíg haza nem indultunk. Mondjuk ha már ott voltunk, megnéztük a felújított Kossuth teret és a vicces vizes lépcsőnél persze jól le is fröcsköltem a pólómat, de szerencsére még meleg volt az idő... Miután hazaértünk, a szobámba kényszerültem, mert anya tornázni kezdett, de sebaj, mert kicsit később telefonált a mama, hogy menjek le vele sétálni, aztán amikor már kezdett hűvös lenni, akkor feljöttem. Vacsora után pedig mentem fürdeni, hogy lefekvésig még legyen idő játszani az új szerencsekerék társasommal.

Milán

Szólj hozzá!

2928.nap

2014-04-30 19-49-39 AR_EFFECT_20140430194938.jpgMa elég fura napunk volt a suliban: egyrészt a héten ez volt az utolsó tanítási nap, mert 4 napos hétvége jön, és valószínűleg emiatt - a fél osztály nem jött suliba. Ráadásul minden órát más tanárnéni tartott ma... Anya is nagyon korán jött, még az ebédet sem fejeztük be... és nem is jöttünk egyből haza, hanem mentünk a könyvtárba és végre találtam egy új "Imbusz mesteres" mesekönyvet. Ha már ott voltunk, vettünk a kínaiban vacsorát, aztán hazajöttünk és amíg apát vártuk, addig a könyvtári könyveket nézegettük és olvastuk, nomeg az Ottóéktól kaptam egy nagy halom matricát és azokat ragasztgattuk a hegymániás könyvembe. Amikor apa hazaért, megvacsoráztunk és hétkor átmentünk a Kati mamához, hogy felköszöntsük. Átjöttek a Botiék is és kicsit tudtunk együtt játszani, nomeg tortát enni.
Miután hazajöttünk, még fürdésig anyával Ének iskolája énekeket néztünk...

Milán

Szólj hozzá!

2927.nap

2014-04-29 17-00-42 DSC_0010.JPGMa tornaórán egy új tanárnéni volt velünk - a Léna néni - helyettesíteni és kimentünk persze az udvarra, mert szép idő volt. Környezeten pedig most először - dolgozatot írtunk, méghozzá rögtön egy két oldalast! Miután megbeszéltük utána a feladatokat, rájöttem hogy egy-két dolgot félreértettem, de azért remélem a többi jó lesz...
Délután ma is volt uszoda és ma is kellett a nagy medencében a kötél mellett úszni, és kipróbáltam, hogy leér-e a lábam: hát végül is le, csak akkor még a fejem felett van fél méter víz... 
Miután visszaértünk a suliba, megírtuk a leckét és már jött is értem a Kati mama és mentünk egyből a játszótérre. Nem nagyon volt kedvem a többiekkel ma játszani, inkább fagyit készítettem a homokból és ágakból és levelekből... Apa is idejött munkából és neki is csináltam persze egy fagyit mielőtt feljöttünk volna :)
Itthon előbb kicsit wii-ztünk, aztán írogattam és vacsora után még megnéztük apával a Balázs műsorát, aztán mentem is fürdeni, és épp apa mesélt, amikor anya is hazaért az énekről.

Milán

Szólj hozzá!

2926.nap

2014-04-28 17-28-50 DSC_0008.JPGInformatika órán megint a felhős játékkal játszottunk (felhőkbe kell addig beírni a megjelenő szavakat, amíg fel nem érnek az égbe, mert akkor nemhogy nem kapsz pontot, de éppenséggel mínusz pontot ad!), és most is én csináltam a legtöbb pontot: 325-öt (150 volt a kötelező!). Utána a torna óra is klassz volt, mert a szülinapom kedvéért én választhattam játékot és persze a halászfogót kértem :) 
Ebéd után pedig elsétált az egész osztály a Botiék háza melletti klassz játszótérre és ott tombolhattunk egy kicsit, majd visszaérve leckét írtunk és már jött is értem anya. De nem haza jöttünk, hanem előbb hazavittük a Botit és természetesen ha már ott voltam, akkor kicsit játszottunk és a nyuszit is kiengedtük :)
Amikor hazaértünk, apa már itthon volt és letöltötte nekem az ének iskolájának a végét, amit rögtön meg is néztünk, utána autóztam és vacsora előtt kicsit wii-ztem is.

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása