Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1993.nap

Reggel arra kellett rádöbbennünk, hogy nincs víz, mert csőtörés volt hajnalban a ház végében. Ez persze kicsit megnehezítette a reggeli készülődést, mert ásványvízzel mosakodtunk és mostunk fogat meg ilyesmi. No sebaj, így hamarabb indultunk Újpestre... A Mama épp nagyban sütött-főzött persze amikor odaértünk, így még tudtam játszani az ebéd előtt is a mágnes számokkal, aztán a finom ebéd után még legóztam és rajzolgattam. Kettőkor apa kiadta az indulási parancsot, ugyanis nem haza mentünk, hanem Ikladra a Zalánékhoz. A házban nem maradtunk szerencsére sokáig, ugyanis én már nagyon mentem volna a ház mögötti rétre... Miután ettünk egy kis sütit és közben a Reni kipakolta a zsák ruhát amit hoztunk, végre öltöztünk és felmentünk a szép napsütésben a telekre. Miután adtam egy kis füvet a szomszédban lakó szárnyasoknak, a diófa alatt elkezdtük a lepotyogott diót összeszedni előbb kis vödrökbe, aztán már egy nagyba. Ugyanis jó sok dió volt ám! Főleg mikor a Szomi jól megrázta a fát és még egy halom lepotyogott! Lett is egy nagy teli vödör dió a végén. De én nagyon szerettem volna felszaladni a telek tetejére, úgyhogy fel is mentünk, és szedtünk szép leveleket  a fákról és bokrokról. És ez még semmi, ugyanis megnéztük mi van a dombon túl! Ott még soha nem jártunk! Hát egy hatalmas szántóföld volt, ahol irtó nagyot lehetett rohangálni! Szuper egy hely! Sajnos mikor már eleget sétáltunk és rohangáltunk, már indulni kellett haza, mert ment le a nap... Itthon már volt víz, úgyhogy minden a szokásos mederben folytatódhatott: apa melegített vacsorát, aztán amíg ők híradót néztek, addig én a hálóban Minimaxot, és még fürdés előtt rajzoltam apának feladatokat: egy "keress tíz különbséget két rajz között" -et és egy 25 darabos pázzlét. Amikor apa mindent ügyesen megoldott, akkor mehettünk fürdeni és aludni :)

Milán

Szólj hozzá!

1992.nap

Délelőtt főleg apával játszottam, vagy néha anyával és néha egyedül , amikor például anya főzött, apa meg porszívózott. Amúgy az ebéd jó volt: gombaleves és rántott halacska. A délutáni pihit nem sikerült megúszni, de fél négykor felkelhettem (igazság szerint már háromkor is talán felkelhettem volna, csak felcukkoltam apát mivel sokat alkudoztam pont erről, ezért végül a fél négy lett a vége). Szóval délután is sokat játszottunk, aztán apának el kellet mennie számítógépet gyógyítani, így én átmentem anyával a Kati mamához és rendetlenkedtem amíg anya ruhákat válogatott, utána az utcán is, amikor sétáltattuk a Dömét. Alighogy hazaértünk, már jött apa is, de még anyával játszottam autóversenyeset, aztán esteledett már, anya elkezdett vasalni, én pedig inkább mentem fürdeni és aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1991.nap

Reggel apa átvitt a Mamához - akivel délelőtt sok érdekes feladatlapot oldottunk meg és színezgettem is. Dél előtt a Krisztiék is megjöttek, ettem egy kis levest, aztán mentünk az usziba! Nagyon jó volt ma is az úszáson, és persze a Boti is ott volt az iskolával és a Noémi is. A játék után visszamentünk a Mamához és már ott volt anya is, én pedig ettem egy viccesen hosszú halrudat, aztán olyan nagyon elfáradtam, hogy mentem aludni és csak arra ébredtem, amikor elvitték a Krisztiék az Annát. Én még egy ideig maradtam, mert anya elment apával vásárolni és épp levittük sétálni a Dömit a Mamával, amikor az utcán ők meg jöttek volna már értem, úgyhogy akkor már hazajöttünk. Estig apával játszottunk a felhúzható autókkal: az előszoba volt a versenypálya és a szürke kisautó volt végül a legügyesebb: ő négyszer is a legmesszebb gurult, úgyhogy megérdemelten kapott több kupát is (amiket én vágtam ki papírból). Még fürdés után ettem egy kis milánóit, aztán mentem aludni, mert már álmos voltam...

Milán

Szólj hozzá!

1990.nap

Reggel megmutattam apának amit a többiekkel együtt tegnapfestettünk (én a kacsát a tóban és a jobboldali bocit csináltam) és nagyon tetszett apának a művünk. Délelőtt a Norbival, és a Danival játszottam sokat és az udvaron is voltunk. Ebéd után épp pihiztünk, amikor betoppant anya és elmehettem vele. Ugyanis mentünk az Anikó nénihez, aki szuperül  levágta a hajamat , most klassz rövid ismét és még be is van zselézve :) Innen a mamához siettünk, mert kezdődött az angol óra és a többiek már ott voltak. Angol után még maradhattunk játszani (bár anya szerint ez nem is játék, hanem csak rohangálás-visítozás-verekedés-csapkodás). Hazaérve már itthon volt apa és vacsora után kicsit játszottunk, aztán anya elővett egy nagy atlaszt és megnéztük a Magyarország térképet, és a nevezetesebb helyeket rajta. Utána én is rajzoltam egy Magyarországot és szerintem egész jó lett az enyém is :) Később apával még fürdés előtt ittunk a varázs-szívószálas italokból: én epreset, apa csokisat kapott, aztán már esteledett én pedig álmosodtam, úgyhogy mentem fürdeni és aludni.

Milán

ui.:
este megmért apa: a magasságom 113.5 centi, a súlyom pedig 16.8 kiló (már majdnem 17!)

Szólj hozzá!

1989.nap

Reggel nem kellett volna ugyan, de korán keltem, amikor anya indult dolgozni. Így persze hamar beértünk apával az oviba és rögtön neki is álltam három gyönyörű festményt csinálni állatokról. Délelőtt még sokat játszottam a Norbival is és mentünk az udvarra is, ahol épp a "madaras" bácsi is épp körülnézett, ugyanis megvizsgálta a madáretetőket, de azok még egyenlőre üresek (csak az egyikben lakik egy nagy pók). Az ebéd fincsi paradicsomleves volt és husi következett utána, aztán pihizés volt és uzsonnánál jött értem anya a Noémivel. Mivel ők mentek edzésre, a Mama pedig a Dömét vitte orvoshoz, így én inkább a dédiékhez mentem és ott játszhattam az Ani gépén verdás játékokkal, sőt még fagyit is kaptam! aztán anya hazahozott és apával játszottam, rajzolgattam és rajzfilmet néztem a délután hátralévő részében. Ja meg persze vacsoráztam is. Még fürdés előtt a parkolóházzal is játszottunk, de fürdés után már mentem inkább aludni, mert már álmos voltam.

Milán

Szólj hozzá!

1988.nap

Reggel egy nagy vödör gesztenyét bevittünk az oviba, mert olyan sokat szedtünk, hogy még így is maradt egy zacskónyi otthon... Ma volt az állatok világnapja amúgy az oviban, de azért maradt idő játékra bőven és mivel szép idő volt, így az udvarra is ki tudtunk menni. Mondjuk csak kevesen, mert a fél csoport elment usziba és ők  csak akkor jöttek vissza, amikor már mi túl voltunk az ebéden és már aludtunk. Délután a Mama jött értem és a Noémiért és mentünk angolozni hozzá. Az utcán összefutottunk a Botiékkal is és a mamánál vártuk meg a Tamást. Amikor a Botit hazavittek, mi a Noémivel és anyával még lementünk a játszótérre, és ott is ragadtunk, mert ott volt a csoportomból a Fanni és Kitti és velük irtó jót játszottam még. Hat után jöttünk fel és apa bekapcsolta a dévédében az új Bogyó és Babóca dévédét, de végül csak híradó és vacsora után kezdtem el megnézni, apa pedig közben lakógyűlésre ment, de a negyedik Babócás mesére hazaért. Hamar megfürödtem, hogy legyen még idő egy rajz feladatra, mégpedig egy kígyócsalád megrajzolására, aztán mentem aludni és apa egy Noddy-s mesét mesélt ma.

Milán

Szólj hozzá!

1987.nap

Reggel amikor apa bevitt az oviiba épp állatokat számolt az Enikő néni a többiekkel, én pedig segítettem számolni (még szép!) Délelőtt elment az egész csoport a szelektív kukákhoz és mindenki bedobhatott valamit a szelektívbe, amikor visszaértünk, rögtön mentünk is az udvarra futkározni. Az ebéd nem volt valami nagy szám, de azért a tésztából repetáztam. Persze nem aludtam, csak pihiztem és délután jött anya is értem és a Mama is a Noémivel, de ők az edzésre mentek, mi pedig anyával a könyvtárba. Én is választottam pár könyvet (Noddy-sat és verdásat).
Majdnem együtt értünk haza apával, úgyhogy a délután hátralévő részében vele játszottam, például boltosat: egyszer ő volt az eladó és én a vevő, egyszer fordítva. Nagyon drágák voltak az árucikkek, úgyhogy csak hitelkártyával tudtunk fizetni! Este még kicsit rajzfilmet is nézhettem és rajzoltam egy verdás mesekönyvet is! Vacsora, fürdés után ezt a mesét meséltem el anyáéknak, akiknek nagyon tetszett a mesém :)

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása