Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1657.nap

Ma nem volt olyan jó idő, mint tegnap, úgyhogy nem mentünk játszótérre délelőtt, hanem itthon játszottunk apával, aztán ebédelni elmentünk a Klári mamához, aki már majdnem kész is volt a finomságokkal. Hamar megterítettünk (én viszek ám be majdnem mindent! csak ami törékeny vagy nehéz, azt nem...) és ma én is felnőtt tányért kértem, és abból ettem a fincsi levest. Így még finomabb volt ám :) Utána tésztát ettem, de pörkölt és husi nélkül, csak tejföllel. Közben a Mama elmesélte, hogy múlt héten ott felejtettük a beszélős számos táblámat, ami jól megtréfálta, mert egyszercsak megszólalt neki angolul, ő meg nem tudta, hogy ki beszél hozzá az üres lakásban... :) Ugyanis ha nincsenek a helyükön a számok, akkor ez néha mond valamit angolul unalmában... Jó tréfa volt szerintem!
Ebéd után még játszottam a Mamával és egy kinder tejszeletet is ehettem, de aztán indultunk haza és nekem pihennem kellett, amíg anya vásárolni ment. Azért négykor apa megengedte, hogy felkeljek és épp meguzsonnáztam, amikor anya telefonált, hogy menjünk érte, úgyhogy elszaladtunk érte és a cuccokért és hazahoztuk.
Kicsit később pedig telefonált a Mama, hogy megy le sétálni a Dömével és kísérjük el, úgyhogy mi is sétáltunk egyet, pláne mivel apa forma egyet nézett és én pedig sajtos tésztát kértem vacsira, amihez sajtot kellett még venni... Amikor hazaértünk, megvacsoráztunk anyával és én reszeltem a sajtot magamnak. Estig, a forma egy után még "apáztam", és még a fürdés után is kicsit rajzolgattam vele, de aztán már vitt is aludni apa, csak még mesélt persze az ágyikómban.

Milán

Szólj hozzá!

1656.nap

No, ma aztán mozgalmas napom volt!
A délelőtt még nem is annyira, mert csupán elvittük a papírokat és flakonokat a szelektívbe apával és utána a Hunyadi utcai játszótérre mentünk. Ebédre hazajöttünk persze és anya sütött nekem halacskát, meg sültkrumplit és jó sok kecsöppel meg is ettem mindet.
Ebéd után pedig már indultunk is, ugyanis a Csabáékkal és a TSS-ékkel elmentünk egy új kalandparkba. Ez egy nagy park közepén van és miután felvettünk 1-1 hevedert és sisakot (pontosabban a Vicki, a Csilla és anya meg én voltunk olyan bátrak, hogy kipróbáljuk a pályákat), már indultunk is a fák között kifeszített drótköteleken mindenféle könnyű és nehéz feladatokat megcsinálni. A legtöbb még tetszett is, csak amelyik nagyon ingott a lábam alatt, ott voltam kicsit bizonytalan. De azért én is végigcsináltam az összes feladatot! Az utolsó, kötélsiklós feladat után levettük a hevedert-sapkát és még a hátsó, kis pályát is kipróbáltuk, aztán elköszöntünk a Vickiéktől és mi még megnéztünk egy új plázát, és a teret a szökőkúttal, aztán a Csabáéktól is elköszöntünk és mentünk tovább, a Krisztiékhez.
Estig náluk játszottunk, és átjöttek a Katiék is a Dáviddal és a Gergővel (velük voltunk síelni). Párszor ugyan ránk kellett szólni, mert rohangáltunk és hangoskodtunk, de szerintem meg nagyon jót rohangáltunk és hangoskodtunk :)
Sajnos este felé haza kellett jönni és egy kis vacsi után (nem voltam túl éhes, mivel a Krisztiéknél összeettünk mindenféle sütit és édességet...), mentem fürdeni és aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1655.nap

Reggel megint épp indult apa, amikor keltem, de azért még annyi ideje volt, hogy csináljon nekem reggelit és csak utána ment dolgozni. Mi pedig anyával átmentünk a Mamához, mert a Kriszti is odahozta a Botiékat és anyával elmentek vásárolni. Így délelőtt hárman boldogítottuk a Mamát :)
Délelőtt lementünk az ebédért és Dömét is megsétáltattuk, aztán épp ebédeltünk, amikor anyáék visszaértek. Evés után Anna és én mentünk aludni egy-egy szobába, a boti pedig ment edzésre. Én nem aludtam, csak pihentem, de amikor Anna felkelt, én is kijöhettem a szobából és vele játszottam - vagyis anyáék szerint inkább csak rendetlenkedtünk...
Közben a Mama és anya dekorációkat csináltak, de olyan hevesen játszottunk Annával, hogy anya rögtön hazajött velem, amint végeztek a levelek kivágásával...
Nem sokkal azután, hogy hazaértünk, már jött is apa és egész délután vele játszottam. Viszont mivel délután nem aludtam, fürdés után sajna rögtön ágyba lettem zavarva, csak még előbb anya levágta a lábamon a körmömet - pedig ezt nagyon nem szeretem!

Milán

Szólj hozzá!

1654.nap

Reggel még épp elcsíptem apát, úgyhogy ő adott reggelit, aztán lassacskán átmentünk anyával a Mamához és ott játszottam (legóztam). Amikor lementünk az ebédért, egyúttal beugrottunk az oviba is és felköszöntöttük a Marianna nénit. Az ebéd után pedig a Mamával elébe mentünk a Botiéknak és félúton találkoztunk is velük és amikor visszaértünk a Mamához, mindenki ment aludni.
Nem sokkal ébredés után már jött is a Tamás bácsi és ma csak a Boti és én voltunk Angliában vele (persze csak játékból ám!). Az angol óra után jött értem apa és hazasétáltunk, itthon pedig az új játékkal játszottunk, amit a Mama kölcsönadott: ez egy zenélős, angolul beszélős játék és szuperklassz. Amikor minden játékmódot végignyomkodtuk apával, kicsit rajzolgattam a számítógéppel, és utána vacsorára ettem tejbegrízt (repetáztam is!), és estig még rajzolgattunk apával. Közben anya is hazaért a vásárolgatásból és neki is megmutattam a beszélős játékot. Közben nagyon elszaladt az idő és már majdnem kilenc óra volt, úgyhogy már mentem is fürdeni és aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1653.nap

Reggel szinte egy időben keltem apával, pedig ma nincs is ovi... Aludhattam volna még, de éhes voltam, úgyhogy apa csinált reggelit, de ő ment dolgozni, így anya volt ma velem napközben:
Délelőtt lementünk a turiba, ahol - kivételesen - ma jó kisfiút játszottam és hagytam anyát, a Mamát, az Anit és a Dédit válogatni :) Amikor végeztünk, felmentünk a Kati mamához és vele, meg Dömivel együtt elmentünk az ebédért, ami ma igencsak a fogamra való volt: no nem a gulyáslevesre gondolok, hanem a tejbegrízre! Abból repetáztam is :)
Kora délután pedig anyával elmentünk villamos-túrára, mert ez volt a kérésem. Előbb az 50-el a metróig mentünk, azzal a Népligetig és onnan az 1-el Budára, a végállomásig, ugyanis onnan indul a 17-es villamos, ami a tulajdonképpeni célunk volt. Ezzel végállomástól - végállomásig utaztunk, majd átsétáltunk az épülő Margit-hídon, ahol a sok munkás bácsi épp nagyban aszfaltozott és építkezett. Nagy volt a sürgés-forgás. A Pesti oldalon megnéztük a 2-es villamost is, de nem azzal, hanem a 6-al mentünk az Üllői útig, majd megint metró és 50-es villamos hozott haza minket. Hát mondhatom, jól elfáradtunk, de nagyon élveztem a sok villamost :)
Itthon már inkább pihentető játékokat játszottunk: anyával pötyiztem, apával pedig, miután hazajött, a mérleggel méricskéltünk. Este fürdés után még ettem egy újabb adag tejbegrízt és mentem is aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1652.nap

Mivel kedd van, és jó idő, így mehettünk síelni. Sőt, most anya jött velünk, mivel neki is őszi szünet van, de apa is megnézett a vége felé, amikor már nagyon bátran a domb tetejéről is sokszor lecsúsztam. Ez tetszett a legjobban, mert így sokáig tart egy csúszás és nem gyalog kell felcaplatni, hanem a kötél húz fel minket a tetőre, ami sokkal viccesebb módszer :)
A síelés után a Kati mamánál ebédeltünk és hazajöttünk aludni. Ma aludtam is egy jót, mivel kifárasztott a sok síelés :))
Ébredés és uzsonna után pedig visszamentünk a Mamához, mert kezdődött az angolóránk a Noémivel és a Botival és ma is nagyon klassz volt angolozni.
Mikor véget ért az angolóra, már apa is ott volt, mert rögtön indultunk a teszkóba vásárolni, ugyanis anya vett pár játékot, de sajnos az oviba és ráadásul az ő csoportjuknak... Pedig volt közötte klassz játék! Na mindegy, én egy kindertojással vígasztalódhattam, amit a vacsora után meg is ettem. Fürdésig apával zenét hallgattunk, és pancsolás után pedig a kis mérlegemmel megmértünk egy halom játékgyümit, aztán még apa kinyomtatta nekem a villamos-menetrendet és anyával felolvastattam a mese után, amolyan második meseképpen :)

Milán

Szólj hozzá!

1651.nap

Délelőtt korán elmentünk a kispesti temetőbe, hogy még ne legyen tömeg és tényleg még egész kevesen voltak, de én ebben a temetőben is unatkoztam, pedig én választhattam koszorúkat is (lilákat persze) és kis mécsest is. A síroknál segítettem söpörni és a leégett mécseseket kidobni. Szerencsére azért egész hamar végeztünk és itthon még ebédig jó sokat tudtam játszani. Ebédre pedig anya sütött nekem halrudacskákat : mégpedig egy római hármast III :)
A sziesztát persze nem úsztam meg, az ágyamban kellett pihennem, pedig nem is voltam álmos. De aztán apa megengedte, hogy felkeljek, és nekiállt palacsintát sütni, ugyanis az volt az uzsonna ma (és később a vacsora is). Nekem külön sütött kicsi palkókat és egy kakaós után egy nutellásat is megettem, mert nagyon fincsi volt... Közben megérkeztek a Csabáék és a nagyszobában versenyt rajzoltam a Csillával, amíg ők beszélgettek és tévét néztek (már megint olyan éneklős műsort...). Sajnos ma hamar hazamentek és nekem pedig menni kellett fürdeni és aludni :(

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása