Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1370.nap

Ma érdekes volt a reggeli: anya gyurmázott egy tésztadarabból lapos kerek izéket és azt forró olajba dobta, ahol lángossá váltak. Jé! Apa jól megkente tejföllel és sajtot reszelt rá és pár pötty kecsöp is került a tetejére, én pedig jól megettem :)
Evés után rögtön öltöztünk is és mentünk át a Dédiékhez, illetve csak én maradtam ott játszani, a Kati mama anyáékkal elment addig vásárolni. Én közben az Anival számítógépeztem, meg sokat énekeltem és játszottam. Amikor visszajöttek apáék, rögvest mentünk is tovább a Klári mamához, aki finom ebéddel várt már minket: a levesbe dupla adag tésztát tettem és mind megettem, aztán még egy sajtos-prézlis nagy szelet rántott husit is! Ebéd után még játszottam és rajzolgattam (és kicsit vadultam is amiért bünti is volt..) és ettem gesztenyepürét (repetáztam is!), aztán hazaindultunk és aludtam egy jót.
Ébredés után sokat játszottunk és rajzolgattunk apával és megtanultam a 6-ost jó irányba görbülő pocakkal rajzolni (eddig is jó volt szerintem - bár a 6-os tükörképét rajzoltam). Vacsorára ettem egy nagy kakaós csigát és apa csinált banánturmixot hozzá. Fürdésig még picit számosat játszottunk apával, és még picit zenét hallgattam lefekvésig.

Milán

Szólj hozzá!

1369.nap

Reggel mentünk az usziba a Pista bácsi féle úszásra. Csakhogy én nem szeretek ébredés után (pláne korán kelés után) túlzottan sportolni, ezért végig nyűglődtem és hisztiztem, de ez sem hatotta meg sajna apát és egy csomót kellett úsznom! Így meg persze el is fáradtam, ezért az ebéd után (anya főzött pörköltet tarhonyával) akkorát aludtam hogy csak na!
Alighogy felébredtem, máris öltöztünk és elmentünk az Orsiékhoz megnézni a kis Leventét, aki még csak két hónapos. Eleinte kicsit zavarban voltam, de mivel vittünk számos játékot és az Orsi játszott velem, így elmúlt a félénkségem és még énekeltem is a Levikének anyával és még az ölembe is rakta picit anya, sőt én mondtam, hogy akár haza is hozhatjuk, majd alszik a nagyszobában az ágyon, de az Orsiék nem adták...
Nem akartunk sokáig zavarni és már sötétedett is, úgyhogy hazajöttünk és itthon zenét hallgattam és apával számolósat játszottam a vacsoráig (a pörkölt után még kaptam egy kis csokit is). Viszont már későre járt, ezért fürdés után rögtön kellett menni aludni...

Milán

Szólj hozzá!

1368.nap

Reggel - kivételesen - nem nyűgösen ébredtem... Apa bevitt az oviba és ma volt érdekes mese: a kismalac és a farkasok! Mondta a kismalac, hogy "Forró vizet a kopaszra!" és a farkas koma elszaladt a többiek meg leestek. Utána kint voltunk az udvaron és irtóra örültem a Noéminek és vele rosszalkodtunk végig :) Ebéd után jött értem a Kati mama és hazavitt hozzá és rögtön mentem is aludni. Ébredés után már anya is ott volt és átsétáltunk a Dédiékhez, ahol az Ani mutatott számokkal kapcsolatos dolgokat a számítógépén (klassz!) , közben anya a mamával elment vásárolni és amikor végeztek, anya feljött értem és haza indultunk.
Épp odaértünk a ház elé, amikor apa is hazaért. Hazaérve rajzolgattam, kicsit jutyúboztam, aztán vacsorára ettem egy kakaós csigát és ittam habos kakaót hozzá. Lefekvésig még játszottunk apával és rajzoltam is nomeg persze volt fürdés és még ehettem egy fincsi pisztáciás pudingot is.

Milán

Szólj hozzá!

1367.nap

készül a kísérleti hóemberkeReggel irtó nyűgösen (és bepisilve) ébredtem. Apa bármit próbált, az nekem sehogy se volt jó... Nagyon nehezen készülődtünk el, de mire beértünk az oviba, már lenyugodtam és aztán napközben már minden rendben volt.
Ma is voltunk az udvaron és ma is a Dórikával játszottam leginkább a friss hóban. Az ebéd is egész jó volt: sok tészta volt a levesben és után husi volt. Ebéd után pedig alvás jött aztán uzsonnára megint finom volt az étel: reszelt sajtos kenyér. Kétszer is repetáztam!
Épp ezután jött anya és a Noémi és így hármasban elsétáltunk a szánkó-dombhoz és irtó sokat csúszkálhattunk! Nagyon klassz volt!
Már kezdett sötétedni, amikor jött a Noémiért az apukája, az Oszi, utána pedig már nekem se volt kedvem szánkózni, ezért inkább elkezdtünk hóembert építeni. Eközben érkezett meg apa és ő is jött játszani, de nem sikerült ma olyan klassz számokat építeni hóból, mint a múltkor, mert most nem tapadt annyira a hó. Egy pici hóembert viszont csinált anya és kísérletképp egy tálcában felhoztuk a lakásba, hogy mi történik majd vele. Én mondjuk előre megmondtam, hogy el fog olvadni és víz lesz belőle... Később igazam is lett, mert estére tényleg elolvadt. De addig még játszottam itthon apával, és együtt vacsoráztunk is és estefelé mentem fürdeni. Ekkor már csak egy tócsa volt szegény hóemberből és úszkáltak a darabkái :(   Apa próbált beugratni, hogy ha kitesszük a hidegbe ismét, akkor megint hóember lesz? De én nem dőltem be és mondtam, hogy neeeeem, hanem jég! Azért próbából kitettük estére a légkondi tetejére és meglátjuk...

Milán

Szólj hozzá!

1366.nap

Reggel apa átvitt a Krisztiékhez. Anna már ugrált az ágyon, de a Boti épp akkor ébredt, amikor jöttünk. Egy kicsit még zenét hallgattunk és könyveket és térképet nézegettünk a Botival, aztán elmentünk a Kalandparkba! Hű de klassz volt! Majdnem csak mi voltunk - főleg eleinte - és a vége felé már felbátorodtam és felmentem a felső szintre is és még a nagy csúszdán is lecsúsztam a Krisztivel :)
Ebédre a Kati mamához jöttünk vissza és a gulyásleves után tejbegríz volt! Azt pedig nagyon szeretem ezért repetáztam is :) Aztán mentünk mindhárman (gyerekek) aludni és én olyan nagyot aludtam, hogy csak na!
Amikor felébredtem, már anya is ott volt a Mamánál, és kicsit később odahozta  a Noncsit is, így már négyen hancúroztunk a gyerekszobában! Volt ám hadd-el-hadd!
Sajnos apránként "elfogytunk": előbb a Noémiért, aztán a Botiért, végül az Annáért jöttek, így végül mi is hazaindultunk. Vacsorára ismét tejbegrízt kértem és most is ettem egy nagy adagot. Nem sokkal később apa is hazaért és játszott velem számolósat egészen a fürdésig. Pancsolás után anya levágta a lábamról a körmöket, de én ezt úúúútálom!

Milán

Szólj hozzá!

1365.nap

Reggel ismét apa vitt oviba. Persze szokás szerint beköszöntünk anyának is, aztán átöltöztem, kezet mostam és mentem be játszani. Voltunk az udvaron is és megtaláltam a Noncsit, akivel jót játszottunk és persze csurom vizes lett a ruhám, mert leültem a hóba :) Az ebéd fincsi volt: a főzelék után kakós csiga... aztán mentünk aludni, illetve én csak csendben feküdtem és uzsonna után jött értem anya a Noémivel, akit felvittünk a Kati mamához, mi pedig hazajöttünk. Nem sokkal azután, hogy hazaért apa, már öltözhettem is, mert elvittük anyát vizsgálatra. Amíg vártunk rá, addig sétáltunk kicsit a kertes házak között és néztük a házszámokat, aztán kezdtem már fázni és visszaültünk az autóba kicsit melegedni. Apa megengedte, hogy mellé üljek és a gombokat nyomogassam a műszerfalon :)
Amikor anya végzett, hazajöttünk és még útközben megbeszéltük, hogy szeretnék tejbegrízt vacsorára, úgyhogy itthon anya főzött is egy adag fincsi tejbegrízt és azt ettem még frissiben. Vacsi után még kicsit zenét hallgattam és picit internetezhettem is.

Milán

ui.: anya volt "fogadóórán" és az óvónénik csupa jót meséltek szerencsére rólam, ezért jutalmul holnap elmehetek a Krisztiékkel játszóházba! Juhhé!

Szólj hozzá!

1364.nap

Reggel apa vitt oviba és képzeljétek: este esett a hó! Sőt egész nap apró pelyhekben esett és egész klasszul havas lett minden, így aztán amikor kimentünk az udvarra, tudtunk hógolyózni és a Dórikával is játszottam kicsit. A Kati mama is pont arra sétált a Somával és odamentem köszönni nekik. Bent az oviban pedig énekeltünk és tornáztunk is. Az ebéd fincsi volt: karfiol leves, meg milánói és még csoki is volt utána! Ebéd után aludtunk kicsit és az uzsonna is finom volt: nutellás kenyér :) Aztán jött értem anya és kint a Kati mama várt az Anival és az Annával és a szánkóval :) Mentünk is rögtön a dombra szánkózni! Épp nagyban szánkóztunk, amikor apa is odaért a  munkából és ő is szánkózott velünk. Egész sokáig lent maradtunk, csak amikor már egész sötét lett és már hideg is, akkor jöttünk fel. Itthon legóztunk apával a híradóig, aztán vacsorára megettem a maradék összes brokkoli krémlevest bogyókkal, apa pedig nekem adta a plüss macit, amit ő kapott ajándékba és nekem nagyon tetszik ez a maci, mert puha és nagy és aranyos.
Fürdés előtt és után még zenét hallgattam , de ma időben mentem feküdni, mert holnap is ovi...

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása