Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1048.nap

Címkék: koralpe200903

Reggel nagy-nagy készülődés volt, ugyanis indultunk síelni jó messzire, jó sok cuccal. Apa sokszor ment le-fel a kocsihoz meg vissza, amíg levitte a bőröndöket és zacskókat. Szerencsére sok játékomnak maradt még hely :) Ó, és a legjobb az egészben, hogy a Botiék is jönnek – csak sajnos ők a saját kocsijukkal, így nem tudunk az úton együtt játszani. Azért így se unatkoztunk anyával hátul, mert volt sok látnivaló – például egy darabon rengeteg hatalmas szélturbina forgott és utána alagutak is voltak, nomeg most anya hozta a kis dévédét és tudtunk nézni BabaIQ dévédéket. Végül egy irtó kanyargós útszakasz után megérkeztünk egy szép faházhoz és itt tényleg igazán sok hó van ám! Amíg a felnőttek kirámoltak és cipekedtek, addig mi, gyerekek rögtön gyerekszobává minősítettük a nappalit és játékokkal árasztottuk el :) Kicsit később még „erősítést” is kaptunk: megérkezett a Dávid és a Gergő is a szüleikkel és még a Jani Papa is velünk fog lakni pár napig. Még mielőtt besötétedett volna, gyorsan elmentünk szánkóval körülnézni és láttunk még sok szép faházat, egy kicsit béna hóembert, egy nagyon nagy traktort és „jak-jak”-ot (a többiek ratrak-nak mondják, de annak semmi értelme, amúgy pedig hatalmas, lánctalpas gépek). Este még sokat játszottunk, vacsoráztunk és fürdés után mentünk aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1047.nap

Délelőtt elmentünk hármasban gyalog a piacra darált husit és ezt-azt venni, aztán hazavittük, amit vásároltunk és kocsival elmentünk az Europarkba, ahol mozgólépcsőzhettem és a közértben megnéztük anyával a zöldségeket és megfoghattam az igazi naaagy kaliforniai paprikákat és láttam brokkolit és padlizsánt is. Tök érdekes, de komolyan! Ó, és mivel szépen viselkedtem, kaptam egy csokis fánkot fehér csíkokkal. Irtó finomnak néz ki! Innen még bementünk a könyvesboltba is, ahol választhattam egy könyvet (egy jó nagy autós társasjátékos könyvet választottam). Hazaérve ismét boríték várt rám a postaládában! Megint kaptam egy szép könyvet: piroska és farkas mese van benne három dimenziósan. Az ebéd fincsi pizza volt és a fánk felét is megehettem (azért csak a felét, mert hisztiztem az  asztalnál...)utána pedig mentem aludni. Ébredés és uzsonna után felmentünk kicsit a Kati mamához, onnan pedig a Krisztiékhez. Sajnos a Boti még aludt, csak Anna volt ébren, de vele nem maradtam ott játszani, csak a sílécemet vittük át, mert azt majd a Krisztiék hozzák az autójukkal. Még elmentünk egy nagy sportáruházba anyának sícipőt venni és a Zolival is találkoztunk, de én már elég nehezen toleráltam a vásárolgatást, finoman szólva... No aztán végre hazaindultunk és otthon játszhattam végre a gyümölcsökkel: jól szét is dobáltam mindet. Közben apa főzött nekünk ici-pici aranyos virsliket és kecsöppel megettük mindet és mentem fürdeni, hajat mosni, és utána rendet raktunk apával a nagyszobában, mert eléggé szétdobáltam a játékaimat a vacsi előtt...

Milán

Szólj hozzá!

1046.nap

síelek!Ma korán átmentünk a Mamához, mert én ott maradtam, amíg anyáék elmennek vásárolni. Közben én BabaIQ dévédéket néztem, no és amikor persze a Boti és Anna is megérkeztek és anyáék elmentek, persze már hármasban rosszalkodtunk :) Vagyis mi fiúk autóztunk, Anna meg babázott :) Sőt, amikor a Dédi is átjött, akkor levitt minket a játszótérre, mert klassz idő volt! Na jó, kicsit sárosak lettünk, de hát ez ezzel jár... Ebédre ma is paradicsomlevest kértem, kétszer is és persze a másodikat már nem kértem. Utána hazamentünk anyával, de rosszalkodtam és csapkodtam útközben, úgyhogy sajnos mese nem volt... Ébredés után is még hisztis kedvemben voltam, de egy kis játék megnyugtatott: lemoshattam a fürdőben a gyümölcseimet! Pont közben ért haza apa, csak aztán ő még lement fodrászhoz és neki is majdnem olyan tüsi haja lett mint nekem. Ó, és képzeljétek apa kapott kölcsön nekem sífelszerelést! Irtó szuper! Fel is próbáltam és nagyon tetszett (csak a sisakot nem szeretem...). Aztán lassan beesteledett, úgyhogy vacsoráztunk apával virslit és mentem fürdeni. Szerencsére még nem kellett rögtön aludni menni, kicsit játszhattam is és még a BabaIQ-ból a "Világ" részt is megnézhettem.

Milán

Szólj hozzá!

1045.nap

Ma végre mindketten jól voltunk már anyával (sőt apa már annyira, hogy sajnos dolgozni is tudott már...), hogy el tudtunk menni a Juli nénihez "alkotni". Persze eleinte rosszalkodtam, dobáltam és futkároztam, úgyhogy bünti is volt, de aztán mese kezdődött, méghozzá amit ismerek, mert apa és anya sokszor elmesélte: a három kiscicáról. Juli néni le is rajzolta őket és mi pedig csináltunk kisegeret. Még farkincája is volt spárgából. Innen a Mama felé vettük az irányt és össze is futottunk vele az utcán, úgyhogy együtt sétáltunk el az ebédért és onnan hozzá. Hű, ma fincsi volt: paradicsomleves, betűtésztával! Jó sokat ettem belőle! Aztán mi hazasétáltunk és otthon aludtam egy nagyot. Ébredés után uzsonnáztam és lementünk a fodrászatba, hogy klassz rövid hajam legyen a síelésre. Most nem sírtam, mert tulajdonképpen nem is fáj a hajvágás, úgyhogy meg is lettem dicsérve. Hazaérve pedig anyával játszottunk, meg dévédét néztünk és Postás  Pat is volt a Minimaxon, és a zenéjét már én is tudom énekelni! Este felé végre hazaért apa és ő is játszott velem, aztán vacsorára a husi helyett inkább elkunyiztam anya bundás kenyerének a  felét ...Fürdés után pedig hárman keresgéltük a tegnap az ágyam mögé leszórt játékokat és a kis formákat a kirakós könyvemből, mert azok aztán jól el tudtak bújni a bunkeremben! Lefekvésnél ma apa is mesélt és anya is...

Milán

Szólj hozzá!

1044.nap

Ma is itthon volt még apa, de épp indult , mert a Kati Mamát vitte a doktor bácsihoz, aki megnézi a térdét, úgyhogy anya adott reggelit és vele játszottam amíg apa haza nem ért, mert persze akkor őt fárasztottam tovább :) Ma is fincsi milánói volt az ebéd és még kicsit játszhattam is szieszta előtt, és azért aludtam is egy jót délután. Nem sokkal később anya is hazaért (mert ő közben elvitte a Noncsit a Mamához) és vele uzsonnáztam, ma is kaptam egy könyvet postán!utána a gyümölcsökkel játszottunk és a bunkerbe is bemászott velem apa (közben telefonált a Klári mama és én is beszélgettem kicsit vele),  és amikor megéheztem, apa melegített grízgaluska levest és kicsi játék  és rajzolás után mentem fürdeni és hajat mosni, és képzeljétek, amikor anya hazaért a tanfolyamról, hozott a postaládából ma is egy csomagot nekem! Hű, ma is kaptam egy mesekönyvet! Tök jó! Nagy borítékban jött és a nevem is rá volt írva. Szuper! Lefekvésig még anya játszott velem zöldség-gyümölcs szétválogatósat (mi mást???) és ma az új könyvemből is mesélt anya.

Milán 

Szólj hozzá!

1043.nap

Ma már jobban vagyok, úgyhogy végre egy rendes adag reggeli tejpépet kaptam apától, aki ma is itthon maradt, mert ő még beteg sajnos. Délelőtt ismét apával játszottunk és könyveket nézegettünk, és ma is eljött értem a Dédi és elvitt egy jót sétálni, meg persze jött velünk a Soma is és a Mama is. Amikor hazaértünk, finom ebédet kaptam: milánói makarónit sajttal és kecsöppel. Utána mentem aludni és ébredés és uzsonna után apával rajzolgattunk és játszottunk és dévédéztünk amíg anya vasalt. Vacsorára kiettem a tarhonya levesből a tarhonyát, de a többit nem kértem, hanem inkább ismét milánóit! Utána mentem fürdeni és az volt apa feltétele, hogy addig játszhatok, amíg nem fröcskölök, de ezt le kellett tesztelnem, úgyhogy azonnal két kézzel kifröcsköltem a kádból. Hát ma tényleg rövíd volt a játék: egy pillanat se... Még korán volt, úgyhogy a nagy könyveket olvastuk végíg apával és mivel még éhes voltam, kértem vajas kalácsot kakaóval és csak utána mentem aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1042.nap

Az éjszakát sikerült "balesetmentesen" megúszni, de apa rosszabbul járt: ő is elkapta tőlem ezt a vírust vagy mit, és most egyfolytában a vécén üldögél. Még jó, hogy vannak szünetek is és tud nekem reggelit adni és játszani. A délelőtt így telt el, mert még anya is beteg ma, szóval úgy tűnk, mára én lettem a legegészségesebb (relatíve ugye). Aztán egyszercsak kopogtak és a Dédi volt az: értem jött, lementünk sétálni és persze a Somit is megsétáltattuk. Jó sokáig lent voltunk és a Mamával együtt  jöttem haza. Már éhes voltam, de sajnos még diétáznom kell, így a csoki "ugrott", és mentem is aludni kicsit, mert fáradt voltam már. Ébredés után uzsonnáztam, és apával játszottam, meg anyával is néha egészen estig. Ja és dévédéket is néztünk, aztán apa lement a doktor nénihez, mert nagyon rosszul érezte magát, én pedig közben vacsoráztam és rosszalkodtam is, úgyhogy bünti is volt... Amikor hazaért apa, hozott nekem egy kis csomagot! Képzeljétek, én kaptam postán! Rá volt írva a nevem is és egy tök jó kis könyvecske volt benne! De klassz! Aztán még játszottam kicsit apával, és utána mentünk fürdeni, és persze nem bírtam ellenálni a kísértésnek és a bevitt hathetek egyik poharából egy jó adagot ráfröcsköltem apára, meg persze úszott az egész fürdő is. Hát apa nem repdesett, főleg így betegen nem, úgyhogy az esti játék sajnos emiatt elmaradt, de legalább anya azért mesélt nekem az új könyvből egy szép hosszú mesét.

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása