Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

2952.nap

2014-05-25 12-35-57 DSC_0007.JPGDélelőtt elmentünk egy új jégpályára, de most nem tudtunk korizni, hanem majd csak jövő szombaton lesz hely. Én annyira nem is bántam, mert épp nem volt úgyse kedvem korizni. Így hát indultunk tovább Újpestre, de előbb a cukrászdába mentünk a Mama tortájáért és persze ha már ott voltunk, én kértem egy látványos muffint :)  A finom ebéd után már tűkön ültem, úgyhogy megsürgettem az ajándékozást, és milyen jól tettem! Ugyanis egy csúcsszuper micro-chargers pályát kaptam a Mamáéktól, amit persze rögtön ki is próbáltunk, miután apa összeszerelte és mindenkinek leesett az álla, milyen ügyesek ezek a kisautók is! 2014-05-25 16-51-23 DSC_0015.JPGA forma egy rajtját még megnéztük, aztán lassan indultunk haza. Pontosabban engem anyával egyenesen a gyereknapi bulihoz vitt apa - aki ment haza a versenyt tovább nézni - mi pedig Annával kiegészülve mentünk megnézni a bulit: ami a Krisztiék háza előtti játszótéren volt ugyanis. Klassz volt, csak a vattacukrosnak elromlott a gépes sajnos... mondjuk Anna sem járt jól "vattacukorilag" délelőtt: ugyanis ők már voltak itt, de amikor megvették a cukrot, pont eleredt az eső és szinte rámosta Anna kezére az egészet... Nem semmi. Négy után apa is idejött és pont a Vitéz László bábelőadás ment, ami egész vicces volt, úgyhogy azt végignéztük. Közben a Kriszti is odajött, és végre megjavították a vattacukor gépet, így vett nekünk anya egy-egy finomságot :)  Útközben meg is ettük, ugyanis pont vége lett a bulinak, így előbb felugrottunk kicsit a Krisztiékhez (kaptam nutellás palacsintát...), kicsit nyusziztunk is, aztán hazasétáltunk és a házunknál a Kati mamával is összefutottunk.
Itthon apa összerakta a két micro-chargers pálya kombinációját, és már három kisautóval versenyezhettem. Szuper!
Este pedig természetesen néztük anyával az Ének iskolája első óráját...

Milán

Szólj hozzá!

2951.nap

2014-05-24 12-26-30 DSC_0047.JPGReggel végre kipróbálhattuk az általam készített autóskártyát! Előbb apa ellen nyertem, aztán apa és anya ellen is :) Utána pedig öltöztünk és indultunk a Nagy Sportágválasztóra. Hűűűű idén is jó sok sportág képviseltette magát! Fel se tudnám sorolni, annyi. Persze ami csak picit is tetszett, azt kipróbálhattam és ezzel matricákat is gyűjtöttünk egy kis füzetbe (de 40 nem jött össze, "csak" 30). Azért sok klassz hely volt, a kedvenceim a kardozós, a síugrós és a futkározós volt. Ebédre pizzát ettünk és pörgethettem nyereményekért: elsőre egy "újra pörgethet" jött ki, de másodikra egy övtáskát nyertem :) Mikor visszamentünk a sportokhoz, pont összefutottunk a Krisztiékkel, így kicsit együtt is tudtunk lenni (épp az amerikai focinál keménykedtünk...), 2014-05-24 12-43-05 DSC_0082.JPGaztán csak Anna maradt velünk, a Kriszti pedig hazavitte a fiúkat és a Noémit. Még kipróbáltunk pár sportot, aztán kettőkor már nagyon (m)elegünk volt és hazajöttünk. Mivel Anna is jött, legalább volt kivel egész délután játszani, még a Hörit is kivettük és vele is játszottunk. Estére pedig átmentünk én és Anna a Kati mamához, mert anyáék mentek a Csilláékkal bowlingozni. Ez is klassz volt, mert ismét pizzát ettünk és kipróbáltuk a málnaszörpöt buborékos vízzel, ami így még finomabb szerintem mint sima vízzel. A tévében pedig a szombat esti lázat néztük és mi Annával megpróbáltuk utánozni a táncosokat, ami nagyon vicces volt szerintem :)
Kilenc után jött anya és hazasétáltunk, apa pedig már készítette a fürdőmet, ami után rögtön mentem is aludni...

Milán

Szólj hozzá!

2950.nap

2014-05-23 16-49-24 DSC_0019.JPGKépzeljétek, ma tornaóra után segítettünk átrendezni a tornatermet, ugyanis iskolagyűlés volt az alsósoknak, ahol az igazgató néni is beszélt és aki ügyes volt valamiben, az dicséretet is kapott! Én is kaptam a komplex verseny második helyéért! A Bogi néni adta át az ajándékokat: én egy klassz DVD-t kaptam, pont az egyik kedvenc gyurmafilmemmel, a kis pingvinessel.
Délután Annával együtt jött értünk (a Botiért is) a Mama és mentünk hozzá leckét írni. A Dédiék is átjöttek, aztán ők hazamentek, mi fagyiztunk és amikor hozták a kis Dorinát, akkor lementünk a játszótérre, ahol a Botival fociztam amíg őt el nem vitte a Zoli edzésre. Utána Annáékkal hintáztam és előbb apa , aztán anya is odajött és végül anyával előbb vissza felmentünk a Mamáékkal hozzá a cuccaimért, aztán hazajöttünk és előbb megfürödtem ("kicsit" koszos voltam...), aztán megnéztem a DVD-t, és már vacsoraidő is lett: anya főzött nekem finom tejbegrízt...

Milán

Szólj hozzá!

2950.nap

2014-05-22 18-47-49 DSC_0010.JPGMa első magyar órán megint jó játékot játszottunk: mindenféle háziállatnak a képe alá kellett neveket kitalálni és persze le is írni (így a nagybetűket gyakorolni közben...) Sajnos a nagy D betűt csak a második órán tanultuk, ezért a kutya nem lehetett Döme, de sebaj elneveztem XXXnek. A J-t már tanultuk, úgyhogy a hörcsög maradhatott Jusztina :)
Délután korán jött értem az Ani és a Botival együtt a Dédiéknél egy  űrhajós jégkrémet is kaptam! Aztán a Botit elvitte haza az Ani, én pedig befejeztem a leckémet és jött anya, mert mentünk az Anna ballagására az ovijukba. Egész jó műsoruk volt és az Annának sok szövege, verse volt és ügyesen el is mondta. Az ezt követő sütizés is jó ötlet volt, de nekem a legjobban az tetszett, amikor minden gyerek elengedett az égbe egy-egy, a nevével ellátott lufit. Ma úgy látszik ilyen fagyizós napom volt (klassz!), ugyanis amikor felugrottunk a cuccainkért a Mamához, még ott is kaptam fagyit :)  Persze így itthon már nem akartam vacsorázni, hanem inkább kipróbáltuk a névnapomra kapott forma egyes autóskártyát, aztán megnéztem két-három rajzfilmet a fürdésig.

Milán

Szólj hozzá!

2949.nap

2014-05-21 19-54-36 DSC_0004.JPGMár reggel, amikor vitt a suliba, kicsit izgultam a délutáni előadás miatt... de hamar elfelejtettem az izgulást, amikor megnéztem a faliújságot és láttam, hogy a minap megírt első évfolyamos komplex versenyen második lettem! Klassz! 
Délelőtt természetesen gyakoroltunk délutánra és - bár eleinte úgy volt, hogy együtt megyünk a piacra, - de végül a tornaóra alatt Kati néni megvette a virágokat, amiket az általunk készített kaspókba tettünk és szépen feldíszítettünk.
Leckeírás után sorba jöttek a szülők és rokonok (anya is és a Mama is) és fél ötkor ügyesen előadtuk nekik az anyák napi műsort, aztán átadtuk az ajándékainkat. Utána az uszodába mentünk anyával, mert kedden rossz fürdőnadrágot adtam le és kicseréltük a kölcsönt a sajátomra. Hazafelé pedig fagyiztunk is (én rafaellót és hupikéket kértem), és mire hazaértünk, már apa is itthon volt. Ő is megdicsért az eredményemért és vacsoráig madagaszkár pingvinjei rajzfilmet néztünk, a vacsi pedig tejbegríz volt fahéjas cukorral... Nyami...

Milán

Szólj hozzá!

2948.nap

2014-05-20 17-02-33 DSC_0008.JPGMa nagyon klassz volt a tornaóra, ugyanis kimentünk az udvarra, de nem ám a műfüves pályára, hanem az igazi füves részre és ott tornáztunk! 
Délután pedig képzeljétek, a leckeírás végén - mivel hamar végeztem a saját leckémmel - ezért "kistanárbácsi" lehettem, és a többiek matekfeladatát én néztem meg! Klassz! Aztán jött a Kati mama értem és amit útközben vettünk nagy fagyit, abból nála három gombóccal is ehettem! Nyami :)  Mivel pedig szépen sütött a nap, így lementünk  a térre labdázni, de mivel nem volt kedvem senkivel sem együtt játszani, ezért egyedül dobálgattam és rugdostam a labdát. Apa is idejött munkából és amikor anya is megérkezett, akkor feljöttünk, anya pedig ment énekiskolába. Sebaj, apával elvoltunk egészen estig...

Milán

Szólj hozzá!

2947.nap

2014-05-19 17-34-17 DSC_0009.JPGReggel mégis apa vitt suliba, és vittünk egy nagy halom üdítős palackot (ez volt a feladat Ildikó néninek). Az első óra elején felköszöntött a névnapomon az osztály és kaptam egy klassz kisautót a Kati nénitől. Délelőtt nem az órarend szerint tanultunk, mert ma "komplex felmérő" volt a legjobb nyolc tanulónak! Korábban mentünk ebédelni is, mert utána a 220-as teremben írtuk meg a felmérőt. A többi első osztályból is jött 6-6 jó tanuló. Szerintem nem volt nehéz a feladatsor: egy-egy oldal matek, írás, olvasás és környezetismeret kérdéssor volt... Na majd a héten kiderül ki milyen jól írta meg...
Délután a Mama jött értem, de meg kellett várnunk az Annát a tornaterem előtt, amíg ő edzésen volt, így ott uzsonnáztam, aztán kicsit rejtvényeztem is és amikor végre indulhattunk, akkor hazafelé kaphattam egy névnapi fagyit is :)
Alighogy hazaértünk és nekiláttam egy görög macicsaládot kirakni, már jött is apa és hazasétáltunk. 2014-05-19 18-04-27 DSC_0046.JPGAnya is nemsokára hazaért és tőlük is megkaptam a névnapi ajándékaimat: két könyvet, egy pólót, egy autóskártyát, egy trükköző Jeff Corvettet és azt a fa szorzótáblát, amit a múltkor a citadellánál láttunk. Klassz! 
Miután mindent végigpróbáltam, megnéztem a tegnapi Ének iskolája végét és vacsora után még két Madagaszkár pingvinjeit a fürdésig.

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása