Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

2266.nap

Ma már a saját ágyikómban ébredtem, de ez azt is jelenti, hogy sajnos vége a Balatoni nyaralásnak :(
Délelőtt rajzolgattam és megnéztük a tegnapi forma 1 időmérőt apával, közben anya csinált ebédre rántott halacskát és husit és rizst, amit meg is ettem, úgyhogy megérdemeltem egy fagyit desszertnek. Mivel sziesztázni nem volt kedvem, ezért kicsit húztam az időt és amíg apa mosogatott, addig tévéztem (ugyanis anya pedig átment pakolászni a Kati mamához), de aztán csak pihiznem kellett egy órát, akárhogy is alkudoztam. No, sebaj, amikor felkeltem, akkor már ment a forma 1 és apa azt nézte persze, úgyhogy én is fél szemmel azt néztem illetve folytattam a délelőtti játékokat. Aztán anya is hazaért és amikor vége volt a versenynek, együtt elmentünk vásárolni az Aldiba, onnan pedig a Csabáékhoz, ugyanis neki tegnap volt a névnapja és ezért felköszöntöttük. A Csillától is kaptam egy fagyikelyhet, úgyhogy jó kis nap volt azért ez a mai is :) Amikor hazaértünk, apával számolósat játszottunk, aztán vacsoráztam és még anyával is matekoztam egy másik játékkártyával, de akkor már jó későre járt, úgyhogy apa elzavart aludni...

Milán

Szólj hozzá!

2265.nap

Címkék: balaton

Ma volt a Boti szülinapi bulija!
Az első vendégek pont apáék voltak: tízkor ért le a Kati mama és apa, és rögtön be is állhattak a "tereprendezésbe", ugyanis a másik házból még át kellett hozni székeket, nyugágyat, satöbbi... Persze ez minket -gyerekeket - nem túlzottan érintett, mi hatalmas lendülettel vetettük bele magunkat a játékokba és sötétedésig egy percre sem álltunk le (talán az evést-ivást kivéve...). Délelőtt medencézés és trambulinozás volt, de déltől kezdve sorra jöttek a meghívottak, úgyhogy egyre többen lettünk és szuper játékok voltak! Képzeljétek, a Biankáék még két irtó édes tengerimalacot is elhoztak és lehetett őket simogatni és a fűben kergetni :) aztán még mielőtt a többi vendég megérkezett volna, még lesétáltunk a Balatonban is lubickolni egy nagyot. Irtó sokat mentünk befelé, de mindenhol csak derékig ért nekem a víz... Amikor már jó messze voltunk a parttól, játék következett: a legjobb a vízbedobálás volt, engem anya, apa és még a Zoli is dobált, jó nagyokat repültem és csobbantam! Amikor kezdtem fázni, apa és a Mama visszasétált velem a házba, és nemsokára jöttek a többiek is. A délután hátralévő részében a főszerep azért a medence környéke (vízipisztolyozással kiegészítve) és a trambulin maradt, nomeg a vizes műanyagszőnyegen csúszás... Délután a férfiak nekiálltak fát hasogatni a grillezéshez és a vacsora nagyon finom grill parti volt, desszertnek pedig fagyi :)  Természetesen a Botit is felköszöntöttük (kapott egy nagy halom ajándékot), és volt torta is és "boldog szülinapot" éneklés is. Sajnos hamar este lett... Anna még felvette persze a Mamától kapott világítós tündérlány ruháját és mi is kaptunk világítós karszalagokat, de kilenc után készülődni kezdtünk és indultunk haza. A Bogit is mi hoztuk haza és nagyon hamar megérkeztünk, ami nem is volt akkora baj, mert én már irtó álmos voltam, úgyhogy hazaérve hamar mentem is fürdeni és aludni.

Milán

Szólj hozzá!

2264.nap

Címkék: balaton

Ma csak délelőtt mentünk a Balatonba és az is kicsit felemásra sikeredett, ugyanis anyáék lecipelték a nagy gumimatracot, hogy majd milyen jó lesz azzal játszani, de sajnos útközben kilyukadt, úgyhogy ezt már nem tudtuk ellenőrizni... Na sebaj, kicsit azért játszottunk a vízben, ha már ott voltunk :)
Ebédre hot-dogot kértem, aztán a házban voltunk, szinte ki sem mozdultunk a kertből. Képzeljétek, mostanában nem a nagy kutya jár át a nem túl hatékony oldalkerítésen, hanem egy aranyos kis párhónapos kutyus, a Buksi és folyton kerget minket (olyankor bemenekülök a trambulinba, mert oda nem tud utánam jönni), ja  és békát is simogattunk, mert ma is fogtunk egy pici kis brekit.
Délután még olvasgattam is a zászlós könyvet, aztán Jöttek az Ágiék is és később a Krisztiék kimentek az állomásra a Zoliért és ők még lementek a Balatonba is, de mi maradtunk a háznál és játszottunk és rajzolgattunk.
Este megint átjöttek az Ágiék és chips-evés után a sötétben trambulinoztunk, ugyanis a Kriszti vett nekünk világítós karkötőket és azzal irtó vicces a sötétben futkározni és ugrálni :)

Milán

Szólj hozzá!

2263.nap

Címkék: balaton

Ez a hőség azért már kezd kicsit túlzás lenni!
Délelőtt még a medencében hűsölve csak-csak elviselhető, de aztán ki kell jönni, mert odasüt a nap és a teraszon, vagy a házban vagyunk, de ott irtó meleg van...
Ebéd után rajzolgattunk, aztán megnéztem a Verdákat a kis dévédén és délután versenyt rendeztünk: méghozzá nem is akármilyet! A szomszéd bácsi telkén egy csomó alma lepotyogott a fáról és az nyert, aki a legtöbbet össze tudta szedni. Végül mindenkit nyertesnek kiáltottak ki és a nyeremény se maradt el: kaptunk fagyit :) 
A vacsoráért (sült hekk) bementünk a városba a Krisztivel, közben anya locsolt, és vacsit után tollasoztunk, de előbb még békáztunk. Mármint igazi békával, ugyanis a Boti a tollas ütők ládája mellett meglátott és ügyesen meg is fogott egy aranyos pici békát, és még én is megsimiztem óvatosan, aztán a breki elugrált valamerre.

Milán

Szólj hozzá!

2262.nap

Címkék: balaton

Ez a jó itt a Balatonon, hogy minden nap csupa játék és pancsolás!
Ma is a jól bevált napirend volt: délelőtt játék a kertben (trambulin, medence), és ma  a Kriszti egy új, mókás játékot is előkeresett nekünk: egy hosszú, csúszós, vizes műanyagon lehet nekifutás után hason csúszni. Irtó jópofa. Olyan mint egy vízszintes csúszda.
Délután természetesen a Balcsiban fürödtünk, de most egy távolabbi strandon, ahol tavaly is voltunk, és ez még mind semmi, mert Siófokra is bementünk fagyizni ahhoz a fagyizóhoz, ahol irtó sok fajta fagyi van. Olyan sok, hogy alig tudtam választani! De azért végül sikerült és egy fahéj + hupikéktörpikék lett végül a befutó. Igen, bizony, már két gombóccal is kérhettem! Fantasztikusan finom volt!
Már sötétedett mire visszaértünk a házba és persze apa is hívott telefonon, hogy elmeséljem neki ezeket :)

Milán

Szólj hozzá!

2261.nap

Címkék: balaton

A mai nap is szuper volt, csak kevesebb izgalommal :)
Este apának elég könnyű volt összefoglalni a nap történéseit: egész nap pancsoltunk és játszottunk! Igazándiból csak enni álltunk le a játékokkal és már ment is tovább a bulizás :)  Irtó sokat trambulinoztunk és a medencében fürödtünk délelőtt, aztán ebéd után is pancsolhattunk, és délután ismét lementünk a Balatonba is fürdeni. Na jó, ott egy kicsit hajba kaptunk a játékokon... Ugyanis az történt, hogy tegnap nagy sláger volt a szörf deszkám és ezért Anna is kapott egyet - a névnapját megelőlegezve. Igen ám, de akkor a Botinak nem volt ... úgyhogy ő kapott egy felfújható delfint. Persze így is volt vita, mert Anna deszkája irtó klassz (nagy és Hello Kittys!) és mégse akarja kölcsönadni! Na mindegy, amikor a Kriszti és anya megunták a civakodásunkat, akkor visszasétáltunk a házba, vacsoráztunk és épp anya tollasozott a Botival, amikor mindezt elmeséltem apának a telefonba...

Milán

Szólj hozzá!

2260.nap

Címkék: balaton

Ma érdekes napunk volt: reggel épp játszottunk, amikor egy csattanást hallottunk az utcáról. Képzeljétek, egy trabanttal egy bácsi belement az árokba pár házzal arrébb. A bácsinak csak az orra vérzett, de szegény trabi elég csúnyán összetört...
Délelőtt átköltöztünk a kis házba, és mi - gyerekek - is sokat segítettünk ám! Ami könnyű dolog volt, azt mi cipeltük be és segítettünk kipakolni. Jól el is fáradtunk, de csak Anna aludt ebéd után, én és a Boti csak pihiztünk egy kicsit. Délután pedig újult erővel vetettük bele magunkat a játékokba: sokat trambulinoztunk és persze a medencében is pancsoltunk. Egy vicces is történt: a Kriszti épp a konyhában tett-vett, anya pakolászott, amikor egyszer csak besétált egy nagy kutya és megállt a Kriszti mögött, aki csak azt hallotta, hogy anya azt mondja "sicc, kifelé!" Azt hitte egy macska jött be, erre megfordult és az egyik szomszéd nagy dogja volt :) Nagyon jót nevettünk!
Amikor pedig már kicsit hűvösebb lett, hatkor, lementünk a Balcsiba is kicsit fürdeni és jó sokáig lent is maradtunk. Este pedig épp megfürödtünk amikor apa telefonált és elmeséltük neki a nap izgalmait...

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása