Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1972.nap

Délelőtt itthon játszottunk és rajzolgattam és interneteztem is. Délre mentünk a Klári mamáékhoz ebédre. A bableves nem a kedvencem, még jó, hogy utána fasírt következett, abból kettőt is megettem és a süti is finom almás volt, de még egy kinder tojást is kaptam a mamától. Innen az Etihez mentünk, akinél egyenlőre eléggé szét van szedve a nagyszoba és eltűnt egy fél fal is és a konyha is és a kettő helyén egy nagy tér van momentán. Négy széket kaptunk tőle a kislakásba, amit el is vittünk rögvest, utána pedig lementem anyával a környékre "bogárvadászatra". Ez abból áll, hogy viszünk le krétát, papírt és tollakat és keresünk bogarakat, amiket aztán lerajzolunk. Ma a kis játszón találtunk katicabogarat és én azt rajzoltam le. De gyűjtöttünk egy kis vödörnyi gesztenyét is ha már arra jártunk...
Itthon folytattam a délelőtti rajzolást és játékot, de persze vacsoráztam is és este a szokásos fürdés - fogmosás - mese - alvás következett...

Milán

Szólj hozzá!

1971.nap

Délelőtt vásárolni mentünk, de csak az aldiba, úgyhogy hamar végeztünk, itthon kipakoltunk és már mentünk is át a Mamához ebédelni. A leves és a rakott krumpli után még fagyit is kaphattam, aztán lementünk anyával megsétáltatni a Dömit, mert közben apa és a Mama levittek pár cuccot a hatodikra és mi is odamentünk de nem maradtunk sokáig, mert én jöttem haza apával sziesztázni, anya pedig a postára csekkeket befizetni vagy mi.
Délután, a pihizés és uzsonna után apa összerakta a trambulint és azon ugráltam, nomeg a parkolóházzal is játszottunk, amikor pedig telefonált a Zoli, hogy hazaértek - átmentünk hozzájuk. Amíg apa a Zolival pakolászott, én a Botival labdáztam, játszottam és végül Annával együtt leültünk minimaxot nézni. Amikor apáék befejezték a szekrénycipelést, hazaindultunk, itthon pedig rögtön vacsoráztunk (sajnos kissé ügyetlen voltam és egy bögre tejet kiöntöttem, méghozzá úgy, hogy a mosógépre, bele és alá is jutott ... hát apa igen mérges lett...). Vacsi után már mentem is fürdeni és aludni, mert későre járt már.

Milán

Szólj hozzá!

1970.nap

Ma nagyon szuper napom volt! Nem csak azért, mert nem kellett oviba menni (ez is szempont persze), hanem mert usziba mentünk! Délelőtt anya átvitt a Kati mamához, akinél még uszi előtt ettem egy kis levest, mivel déltájban pont úszni fogunk és már kezdtünk megéhezni, aztán felkerekedtünk és cikk-cakkban toronyiránt átvágtunk a házak között az uszodáig. Egész hamar ott voltunk és átöltözés után már mentünk is pancsolni! A medencénél ott volt a Boti és az osztálytársai, az Anna, akit a Kriszti hozott és még a Noémi is! Igazából persze nem önfeledt pancsolás következett, hanem úszás-tanulás az úszómester bácsitól, de ez nagyon szuper volt, mivel itt leér a lábam a medencében, és így nem kell segítség sem, hanem csak mi gyerekek vagyunk bent (lányok és fiúk felváltva, hogy kényelmesen elférjünk és picit pihenjünk is). Én persze most még inkább csak ismerkedtem ezzel az új módszerrel, de nagyon nagyon élveztem az egészet, még akkor is, ha a gyakorlatok még nem egészen úgy mennek, ahogy azt elmagyarázzák... :)) Átöltözés és hajszárítás után a Kriszti visszahozott minket autóval és én rögtön lefeküdtem pihenni, mert irtóra elfáradtam. Nem sokkal azután, hogy kijöhettem, és megettem az ebéd másik felét, már jött is apa, de nem haza mentünk, hanem anyával együtt az egyik dajka néniékhez megnézni bútorokat. Itt hamar végeztünk és még beugrottunk fagyizni is a közelben a cukrászdába.
Amikor hazajöttünk, én mentem fürdeni és estig még hármasban összeszereltük a parkolóházat, amit régebben kaptam, csak eddig anyáék ágya alatt felejtődött (viszont anya takarított és megtalálta a hatalmas dobozát). Klassz, nagy !

Milán

Szólj hozzá!

1969.nap

Reggel még apa itthon volt, így ő csinált nekem reggelit, aztán anya vitt oviba. Sajnos ma már nem volt légvár, de sebaj, sokat fogócskáztunk az udvaron :)
Ebéd után szieszta következett és uzsonna, aztán már jött is a Kati mama az Annával és miután a Noémit is összeszedtük, a mama háza előtti kis térre mentünk és ott vártuk meg a Botit, akit az Ani hozott a suliból. Mivel nemsokára kezdődött az angol, ezért felmentünk és ott vártunk a Tamásra, aki kicsit késett ugyan, de aztán egy vicces angol órát tartott nekünk. Apa is megérkezhetett közben, mert mikor kijöttünk, már ott volt ő is. Hamar uzsonnáztunk (pudingot és almát) és lementünk a játszótérre. Sajnos csak keveset tudtam a Botival játszani, mert irtóra kellett pisilnem és apa hamar hazahozott, aztán meg már nem mentünk vissza, hanem lefürödtem és vacsoráztunk. Estig még rajzolgattam, minimaxot néztem és picit wii-ztem is. Közben anya is hazaért az értekezletről, én pedig fogmosás után mentem aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1968.nap

Nos, ma egész jó volt az oviban:
Délelőtt ugyanis hoztak az udvarra egy bohócos ugrálóvárat! Elsőnek a mi csoportunk próbálhatta ki és miután jól kiugráltuk magunkat, elsétáltunk a Kós Károly téri játszótérre, hogy addig a többi csoport is tudjon ugrálóvárazni. Amikor visszaértünk, már minden csoport volt, de még az ebédig volt egy kis idő, úgyhogy még egyszer ugrálhattunk. Klassz!
Ebéd, pihizés, uzsonna következett és még egy rövid futóversenyt is szervezett az Enikő néni, aztán jött már a Mama és a Noncsi és mentünk a játszótérre. Nem sokat voltunk, amikor felsiettünk a Mamához, mert a Noéminek pisilni kellett, utána pedig már csak a ház előtti kis térre mentünk le és nem sokkal azután, hogy hazavitték a Noémit, értem is jött anya és hazajöttünk. Apával voltam estig, mert anya ment zumbára, mi pedig vacsoráztunk, széfet néztünk és sakkoztunk apával. Eddigre este is lett már és anya is hazaért, én pedig mentem fürdeni és aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1967.nap

Délelőtt az oviban csináltunk egy diszlexia felmérőt és én nagyon ügyes voltam, mert harmincból harminc pontosat csináltam! Utána az udvaron is voltunk az ebédig, ami finom tojásleves és nem finom ragu volt... Pihenő és uzsonna után jött értem és a Noémiért a Mama az Annával és a mama háza előtti mini téren vártuk meg a Botit, akit az Ani hozott a suliból. Ma elkezdődött az angol tanulás is, tehát jött a Tamás és még mi is meglepődtünk, milyen sokra emlékszünk még az eddig tanult angol szavakból :) Mikor vége volt az órának, apa már ott volt és indultunk le a játszótérre mindannyian. Közben anya is befutott, az utcán pedig a Timivel futottunk össze, úgyhogy a Noémi hazament és nélküle mentünk a játszótérre. Jó sokat mászóváraztunk (a rúdon mindenki le tud már egyedül csúszni, még Anna is!), aztán telefonált a Zoli, hogy jön a Botiékért, úgyhogy mindenki hazaindult.
Itthon együtt megvacsoráztunk anyával, hogy a széfig végezzünk, mert folyton álmos vagyok már estére, és így csak megyek fürdeni és már feküdhetek is az ágyikómba.

Milán

Szólj hozzá!

1966.nap

Reggel még elcsíptem apát munkába indulás előtt, úgyhogy ő csinált nekem reggelit, de utána anyával mentem oviba. Vittünk egy nagy kosár gyümölcsöt, mert én vagyok a héten a gyümölcsnapos és ettünk is délelőtt belőle (én almát, mert szerintem az a legfinomabb gyümölcs). A tízóraizás után pedig irány az udvar! Klassz idő volt, sokat rohangáltunk, de ebéd után mégse tudtam aludni, csak pihengettem csendben, amíg megjött értem és a Noncsiért a Kati mama és az Anna. Felszaladtunk a hajtányért a mamához, de már mentünk is szinte rögtön a játszótérre. Nemsokára apa is odajött és lehozta nekünk a 3D-s krétáimat, amikkel ismét szépeket rajzolgattunk. Amikor megérkezett az Oszi a Noémiért, mi is indultunk, csak még apa előbb átcipelte a rekesz vizet a mamához, amit a hétvégén vettünk.
Itthon előbb kicsit rajzfilmet néztem, utána vacsoráztam és közben anya is hazaért, úgyhogy hármasban néztük a széfet - ahogy szoktuk. Este még megettem a hűtőből egy jégkrémet, aztán mentem már fürdeni és aludni...

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása