Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1636.nap

A délelőtt hamar elment egy kis játékkal és rajzolgatással, aztán indultunk Újpestre a Klári mamáékhoz. A mama épp a husikat sütötte amikor megérkeztünk és csendben kellett lenni, mert a Peti még aludt. Az ebéd pont olyan finom volt, mint amilyen jó illatú :) A leves után krumplipüré és joghurtos paníros rántott husi volt és a hűtőben egy kindertojás várt rám :) Aztán apa elkísérte anyát ruhát vásárolni, én pedig megmutattam a Mamának a rajzolótáblámon a "rácsokba számokat rajzolást" és persze vele is csináltattam egy szép nagy rácsvonalas rajzot :) Eddigre pont vissza is értek anyáék és indultunk haza, de persze itthon semmi kedvem nem volt aludni... Így aztán uzsonnára ettünk maradék palacsintát és apával elsétáltunk a nemrég felújított játszótérre  a Kós Károly térre. Nagyon klassz lett a tér, és már két játszótér is van rajta, én pedig sorra kipróbálhattam az új játékokat. Mérleghintáztam és csúszdáztam egy csomót (meg persze a kavicsokkal szórakoztam, pedig apa nem szereti, ha dobálom marékszám... nem is értem miért?). Jól elfáradtam. Alig bírtam hazasétálni...
Itthon hamar csinált anya vacsorát és utána mentem fürdeni, hogy legyen még idő egy legó versenyautós játékra, de már megint apa nyert... Én pedig hatalmas hajrával a célvonal előtt megelőzve anyát a második lettem. Azért így is klassz kis játék volt! Sajnos utána mennem kellett fogat mosni és aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1635.nap

Reggel kicsit játszottam apával, aztán átmentünk a Kati mamához, mert én ott maradtam vele és Annával, amíg anyáék vásárolni mentek. Mi addig jót játszottunk és finomat ettünk ebédre (ketten végülis mindent ettünk: én inkább a fasírtot, Anna inkább a krumplit...). Épp végeztünk amikor megjöttek anyáék. Ők is ettek, kicsit még játszottunk, aztán mi hazajöttünk, de nem volt kedvem ma aludni.
Délután segítettem előbb anyának süteményt sütni: én néztem a mérlegen, hogy jól mérje ki az egyes hozzávalókat. Utána anya beküldött apához a nagyszobába, mert nem hagytam állítólag tésztát gyúrni... (Már az is baj, hogy liszttel szórom a konyha egész területét?). Amikor elkészült a süti, akkor pedig apának is segítettem a palacsinta tésztát megcsinálni (mérni is és én turmixoltam össze!), és - biztos emiatt - olyan fincsi lett a palkó, hogy egy nagy után még két kicsit is süttettem apával, aztán még az övéből is ettem egy felet :)
Közben megérkeztek a Csilláék is és néztük az éneklős műsort, de kilenckor apa ennek ellenére elvitt fürdeni és menni kellett aludni is...

Milán

Szólj hozzá!

1634.nap

Ma reggel szinte vidáman mentem oviba (talán mert tudtam, hogy csak délig leszek), és délelőtt voltunk sakkon, ahol megtanultuk például, hogy hogyan kell a bábukat fogni. Az udvaron is voltunk és ma a Kristóf csinált egy olyasmi "műalkotást" mint én tegnap, úgyhogy segítettem neki én is. Ebéd után pedig jött értem anya és itthon aludtam (kivételesen tényleg aludtam egy jót). Uzsonna után elmentünk a könyvtárba, mert már rég voltunk és már rég kiolvastuk a könyveket, úgyhogy kölcsönöztünk újabbakat. Amikor hazaértünk, apa már itthon volt és a híradóig játszottunk és a kis számológépemet kerestük, ami meg is lett: bent volt apa szerszámos szekrényében. Én tettem oda, hogy csinálja meg az elcsúszott kijelzőjét (ööö kicsit leesett a minap... talán ez lehet az oka?). Csak aztán el is feledkeztem róla, apának meg nem szóltam róla... Na mindegy, lényeg, hogy meglett! Gyorsan össze is adtam egy csomó számot :))
Vacsorára csináltunk melegszendvicset, de csak egy felet ettem végül. Közben anya készülődött és még fürdés előtt el is ment a Csilláékkal kareoki-buliba. Mi még rajzolgattunk kicsit apával a fürdésig, aztán pancsolás után mentem aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1633.nap

No, ma épp nem sírtam amikor apa bevitt az oviba, mert rögtön feladatot kaptam (számolósat) és lefoglalt, hogy apának megmutogassam, milyen szép új jeleket kaptunk a táblára és a szekrényekre is. Délelőtt voltunk tornázni és az udvarra is kimentünk, ahol ma is készítettem egy "kompozíciót" falevelekből, ágakból, meg amit még találtunk (mert páran segítettek is a csoportból és hoztak "alapanyagot" hozzá). Nagyon szép lett :)
Ebéd után ma is volt a Csilla-féle torna és ma be is álltam mert épp volt kedvem hozzá. Alvás után pedig jött anya a Noémivel, de őt csak leadtuk a Kati mamának és mi mentünk is tovább a Wekerlére, a gyerekházba megnézni egy énekórát. Nekem nem nagyon tetszett... Hazafelé pedig beugrottunk az angol iskolába, ahol megvillantottam a nyelvtudásomat (főleg a számolást ugyebár...) és el voltak ájulva tőlem :)   Hát ének helyett inkább ide járnék... Még mielőtt hazajöttünk volna, még felugrottunk a Málna kutyát megsimizni és a Mamához, aztán itthon rögtön vacsoráztunk is, mert már éhesek voltunk anyával és képzeljétek, apa még/már nem volt ugyan itthon, de hozott nagyon érdekes fánkokat és én meg is kóstolhattam: egyik fehércsoki-öntetes volt a másik puncsos. Ez utóbbi irtó fincsi volt, meg is ettem iziben. Aztán még a híradó alatt internetezhettem és fürdés után nem sokkal megérkezett apa. Kicsit beszélgettünk, aztán már későre járt, lekapcsolt a szívecskés lámpa, úgyhogy menni kellett aludni...

Milán

Szólj hozzá!

1632.nap

Ma sem sikerült meggyőzni apát arról, hogy ne vigyen oviba... ejnye, ez soha nem akar összejönni... Mikor beértünk, pont átöltöztem amikor a csoportom átsétált a hármasból a négyesbe, és kicsit később meghallgattuk a cédémről, amit bevittünk az "A part alatt..." éneket, mert az kedvencem. Az egész csoport velem énekelte :) Utána kimentünk játszani az udvarra és integettem anyának is, mert ők is kint voltak a túlvégen.
Ebéd után mentünk aludni és egy keveset én is aludtam ma, aztán uzsonna után épp rajzolgattam, amikor megjött értem anya a Noémivel és előbb a játszótérre mentünk, aztán a könyvtárba, de az meg pont zárva volt, úgyhogy visszajöttünk a térre játszani.
Amikor hazaértünk, apa már itthon volt és kibontotta a másik legó társast is és ezzel is játszottunk egy jót, de most csak második helyezett lettem (apa nyert, biztos mert ez autóversenyes). Utána csináltunk melegszendvicset és banánturmixot, aztán mentem fürdeni és aludni.

Milán

Szólj hozzá!

1631.nap

Reggel apa a Kati mamához vitt, ugyanis ma nem kellett oviba menni, sőt! síelni mentünk, miután a Noémi és a Kriszti is megérkezett a Botiékkal. Ma is, az átöltözés után kijelentettem, hogy én csak egyszer fogok lecsúszni, de az valahogy annyira tetszett, hogy még csomószor lecsúsztam mégis... Egyre jobban érzem már a sílécet és az egyensúlyomat és így már tetszik a csúszkálás :) Apa is odajött és megnézte milyen ügyes vagyok... Aztán az óra végeztével visszamentünk a Mamához, elmentünk ebédért (ami nem ízlett) és épp az Anitól kapott kockákkal játszottam, amikor megérkezett anya és hazahozott, ugyanis itthon aludtam az ágyikómban egy mese után.
A Mama telefonált amikor ébredeztünk, hogy menjünk le a játszótérre, úgyhogy uzsonna után le is mentünk. A Botiékon kívül a Rajmunk és a Lolita is lent voltak és velük is játszottam, aztán még a Lolitáékhoz is felugrottunk pár percre amíg anya megnézett valami ruhát, én meg a játékait. Amikor hazajöttünk, kicsit internetezhettem, utána a kockákkal játszottam épp amikor apa is hazaért és képzeljétek, a Viktor küldött nekem legós társasjátékokat! Az egyiket rögtön ki is próbáltuk és én nyertem! Én építettem meg leghamarabb a robotomat! A legjobban a "rablás" tetszett, amikor elvehettem apa vagy anya alkatrészeiből :))
Utána mentem vacsorázni, de a ragú helyett kisírtam, hogy apa csináljon virslit - amit meg széttrutyiztam, ami szerintem vicces volt, apa szerint kevésbé, úgyhogy bünti járt érte és rögtön mehettem is utána fürdeni és aludni - mese nélkül :(

Milán

Szólj hozzá!

1630.nap

Ma apa vitt oviba, de kicsit megint sírtam amikor be kellett menni a csoportba, főleg mivel pár percig a hármasban voltunk és csak reggelizni mentünk vissza a négyes csoportba... De addigra már nem sírtam. Délelőtt pedig elmentünk sétálni és őszi "kincseket" gyűjteni. Aztán az ebéd jött, de ma nem volt finom (paradicsomos káposzta volt), és aludni sem volt kedvem, úgyhogy alig vártam már, hogy jöjjön végre anya! Végül jött is értem és a Noncsival kiegészülve elsétáltunk a kis játszótérre, ahol a Mama a Botival és Annával volt lenn. Innen pedig az egész csipet-csapat elsétált a Kriszti-féle tornára, és ma be is álltam a közepe táján. A terpesz-fogócska például nagyon tetszett, az jó volt. Még matricát is kaptam :)
Hazafelé beugrottunk a közértbe is és persze apa már itthon várt minket.
Vacsorára melegszendvicset csináltam magamnak és utána apával társasoztunk és rajzoltunk a fürdésig, ami után rögtön mennem kellett az ágyikómba, aludni.

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása