Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

313.nap

Délelőtt jó sokáig aludtam, utána viszont épp hogy csak tízóraiztam és már öltöztünk is, mert szokás szerint mentünk újpestre a nagyihoz. A nagyinál együtt ebédeltem a felnőttekkel, sőt! ugyanazt ettem amit ők, vagyis húslevest, (csak nekem öszzeturmixolták) és mondhatom, nagyon fincsi volt. Az ebéd utáni szieszta helyett inkább egy kis játék következett, aztán átmentünk a Julika nénihez, mert neki szülinapja volt (ő már több éves! jé! én még csak a hónapokat ismerem... milyen lehet több évesnek lenni!?!) Mások is ott voltak, a Gabika, a Zsolti és az Andris. Velük jó rég találkoztam utoljára! Sajnos a legtöbb tárgy, ami izgalmasnak ígérkezett, tiltólistán volt, se megfogni, se megkóstolni nem lehetett :( Azért egy virágot sikerült megkaparintanom, és kicsit be is jártam a lakást, sőt egy sarokban ott búslakodott egy baba, "akivel" a múltkor játszhattam is, de ekkor már indulóban voltunk, szóval ez most elmaradt.
Délután aludtam egy nagyot, és utána estig apával játszottam, a fürdés előtt pedig még tornáztunk anyával és hintázhattam is kicsit. A fürdésnél megmutattam apának, hogy a fürdőszivacsa milyen kiválóan alkalmas a csempe tisztítására. Valahogy úgy tűnt, némi lemondás keveredett apa mosolyába. Vajon miért?

Milán

Szólj hozzá!

312.nap

Délelőtt anya elment vásárolni, addig mi apával tízóraiztunk és lementünk sétálni, de nem jutottunk messzire, amikor anya felhívta apát, hogy menjünk el érte az interspárhoz, úgyhogy felvittük a babakocsit és bepattantunk a kocsiba és elmentünk anyáért. Ebédre karfiolos burgonya volt marhahússal újdonságképp és plusz még egy üveg sonka is volt zöldségekkel, de még előtte lementünk sétálni, amit igen jól időzített anya, mert délután eleredt az eső és én nem szeretek esőben sétálni... Szóval ebéd után tartottam: egy kicsit ledőltem szundizni, utána pedig estig apa szórakoztatott, ugyanis anya a szobámat takarította ki és egy újdonsággal is meglepett: az ágyacskám és a szekrény között a plafonról lelóg egy kék hengerszerű hálós izé, ami telis tele van a plüss állatkáimmal. Nagyon viccesen néz ki, nekem tetszik.

Milán

Szólj hozzá!

311.nap

Tízórai után lementünk sétálni. A Mama és Soma is lent voltak, de nem sokáig sétáltunk együtt, mert mi mentünk tovább  a gyógyszertárba. Kicsit szemerkélt az eső, de nem volt vészes. Hazafelé megint összefutottunk a Mamával, aki épp ment munkába, úgyhogy elkisértük.
Ma sonkás tészta volt paradicsomos burgonyával ebédre. Olyan jól bekajáltam, hogy aludtam 3 órát. Ébredés után újfajta desszertet kaptam: mangós rizses gyümölcsöt. Hmmm. Fincsi! Utána elmentünk a mama ovijába és kicsit játszhattam az ovis fiúkkal is. Anyáék beültettek egy kis székbe, de az egyik fiú kikapcsolta a székemen az övet én meg beestem a székbe. Még jó, hogy anya gyorsan kiszedett, mert igencsak szorult helyzetbe kerültem!
Alighogy hazaértünk, már jött is apa és adott uzsonnát. Utána estig játszottunk, de egyre bágyadtabb lettem, ugyanis felment  a lázam, és ugyan kaptam valami furcsa ízű dolgot, de olyan kába lettem, hogy apa ölében elaludtam a számítógép előtt ülve. A lázam ugyan lejjebb ment és kicsit jobban is lettem, de a fürdés ma gyorsított volt és a maszázs elmaradt (az orrszívás bezzeg nem!), evés után pedig mentem az ágyikómba, de még nem voltam álmos, úgyhogy játszottam kicsit még...

Milán

Szólj hozzá!

310.nap

A szokásos reggeli procedúrák után tízóraiztam. Tízórai után lementünk kicsit sétálni. Ebéd után tornáztunk anyával, és amikor anya nem figyelt, rájöttem hogyan tudom kinyitni a szekrényt a tévé alatt!
Délután amikor megjött apa adott fincsi uzsonnát, aztán bementünk a nagyszobába játszani, amíg anya elment angolozni. Némi játszás után elég meglepő módon apa egyszercsak elvitt fürdeni. Jé. Pedig még tök korán volt. A fürdés után pedig felöltöztetett vastag utcai ruhába, ő is felöltözött, lementünk és beültünk a kocsiba, aztán felvettük anyát is és utána mindent megértettem: elmentünk a doktor nénihez. Na igen, már nem csak taknyos vagyok, hanem kicsit köhögök is... Szerencsére nem voltak most sokan, de azért így is sokat kellett várni. A doktor néni végül megvizsgált (hú de érdekes játékok vannak az asztalán! hú de nem szeretem, amikor lenyúl egy bigyóval a nyelvemen a torkomig!). Otthon egy gyors masszázs után még mindenféle cseppeket meg löttyöket kellett bevennem amíg végre kaptam fincsi vacsorát...

Milán

ui.: ja, az új mutatvány: szerintem nem nagy szám, de mindenkinek tetszik: szóval ha azt mondják, tapsoljak, akkor elég összeütögetni a kezemet és mosolyogni hozzá, és ez mindenkinek nagyon tetszik ... Azért persze nem csinálom mindig, csak ha kedvem is van. Azért én mégse mutatványos majom vagyok :))

Szólj hozzá!

309.nap

No, ma visszatért a reggel a szokásos mederbe, apa  adott reggelit, visszafeküdtem kicsit, és tízórai után elmentünk a zenebölcsibe. Most is a kínai dobot választottam, mert tök jól lehet vele nagyon hangosan dobolni :)
Ma fincsi új kajákat kaptam ebédre: Hawaii pulykát és desszertnek egy új, nagyon fincsi banános joghurtot. Ettől olyan jól laktam, hogy muszáj volt sziesztázni egy nagyot. Délután átmentünk a mamához. A Dédi is ott volt és a Boti is, csak ő még aludt. Aztán alig tudtunk játszani, a Zoli máris elvitte a Botit :(
Este hazafelé séta közben olyan álmosító, esős volt az idő, hogy el is aludtam. A konyhában ébredtem, de szerencsére apa hamar bevitt a szobába, átöltöztetett és így játszhattam vele a fürdésig a tök jó játékaimmal és könyveimmel.

Milán

Szólj hozzá!

308.nap

A mai reggel is meglepő volt, mert most meg a Mama jött be értem, és anyáék felöltözve voltak, adtak egy-egy puszit és elviharzottak. Még szerencse, hogy nem volt időm ezen elgondolkodni, mivel abban a percben már kaptam is a reggelit... Délelőtt felugrott a Csilla is és játszott velem egy kicsit, aztán amikor déltájban lementünk sétálni, úgy bealudtam, hogy csak na (mivel a reggeli szunyókálás elmaradt, helyette játszottam a Mamával...)

Délután elmentünk vásárolni, de ezt tudjátok mennyire nem tolerálom, pláne ha nem elég nagy áruházba megyünk és nincs elég látnivaló, szóval kicsit nyűgös lettem. Szerencsére nem voltunk sokáig és hamar hazamentünk, otthon pedig nem sokkal később, ahogy apa megjött, adott uzsonnát (fincsi almás-banános csirkét) és mivel ma nem sokat aludtam, hát elég álmos lettem így tele pocakkal, szóval aludtam egy jót. Ébredés után könyveket nézegettünk apával, és persze most is játszottam az új kisautó-gyüjteményemmel.
 
Milán

 

Szólj hozzá!

307.nap = 10 hónap !!!

Kivételesen ma nem apa adott fincsi reggelit, hanem anya. Igazság szerint ébredés után még egész jól elbabrálgattam a forgós játékommal az ágyam felett, csak megláttam anyát, és rájöttem, hogy tulajdonképpen én éhes vagyok! Extraként az anyáék nagy ágyában ehettem! Utána még visszaaludtam egész a tízóraiig, és amikor felkeltem, itt volt a védő néni is. Jé. Tízórai után játszottunk tök jókat anyával egész ebédig. Képzeljétek kaptam egy csomó tök jó kis autót, meg repülőt, meg mozdonyt! Egy egész sorozatot! Húúúúú de klassz! Ebédre anya főztje volt: zöldségleves csirkehusival. Nyamm nyamm. Utána is játszhattam az új játékaimmal, aztán elmentünk vásárolni (persze megint összefutottunk ismerősökkel :) és beugrottunk hazafelé menet a mamához az oviba. Még megsétáltattuk Soma kutyát is, és aztán hazamentünk. Nemsokára jött apa is. Nagyon örültem neki, mert vele is tudok az új játékaimmal játszani!
Hát így telt a 10. "hónapnapom". Játék, játék, játék, játék, játék!!!

Milán

ui.: este mindenféle méretemet megmértek anyáék. Az érdeklődők kedvéért:
75 centi "magas" és 9160g "nehéz" vagyok. a lábam 12cm (18-as) és 45 centi a fejem körbe-körbe...

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása