Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

3330.nap - 2015-06-07

2015-06-07_10-44-29_dsc_0015.JPGReggel elsőnek köszöntöttem fel a névnapján apát. Délelőtt pedig elmentünk a KAC pályára, ahol anyáék ovija is indult az ovis sportvetélkedőn, amin szoktak. Amíg az ovisok versenyeztek egymással, én apával fociztam mezítláb a kiskapura. Az eredményhirdetés után rögtön indultunk Újpestre  a Klári mamáékhoz, de a délelőtt apától kikunyerált vattacukor még "hatott" annyira, hogy nem túl sokat ettem, pedig finom rántott husi volt a borsó leves után... Ebéd után rajzolgattam és Julika néni is átjött és mindenki felköszöntötte apát, aztán lassan hazaindultunk. Amikor kicsit már hűvösebb lett az idő, olyan hat körül lementünk bringázni, ami elég jól ment, egészen addig, amíg neki nem mentem a járda melletti beton szegélynek, ami lehorzsolta a lábam. Még jó, hogy a térd- és könyökvédők rajtam voltak, mert rosszabb is lett volna a horzsolásom, az biztos. Pedig már egyedül körbe bicikliztem a hátsó kis játszóteret! Na mindegy, feljöttünk és lassan már vacsoráztam is és mentem fürdeni, mivel hétkor kezdődött a műsorunk anyával: az Ének iskolája, méghozzá a döntő! Apa inkább a forma egyet nézte... nem is értem miért?

Milán

Szólj hozzá!

3329.nap - 2015-06-06

2015-06-06_11-24-34_dsc_0011.JPGHát már nagyon várom a hétfőt, az erdei iskolát! Apáék idegei egyre kevésbé bírják...
Na de sorjában: reggel anya elment vizsgázni, én pedig apával vásárolni. Összeírtuk mi hiányzik a táborozáshoz és itthon, no meg a macaron sütéshez... Sajnos ez utóbbihoz épp csak a lényeget - mandula lisztet nem kaptunk sehol, pedig még egy bio-boltban is próbálkoztunk... De viszont apa vett nekem egy szuper klassz saját gurulós bőröndöt (Madagaszkár pingvinjeis!), megelőlegezve a jó bizimet (hát remélem tényleg jó lesz!) Itthon épp csak lepakoltunk és már mentünk is le az ovihoz, ahol alapítványi nap volt ma, és lehetett volna légvárazni (de fáj kicsit a bokám) és póni-lovagolni (de szerintem túl ovis), így maradt a kecske- és szamár etetés. Az mondjuk tényleg irtó vicces volt szerintem :) Közben anya is ideért, de őt ott hagytuk és délben feljöttünk ebédelni, méghozzá finom pizzát sütött apa, amit délelőtt együtt néztünk ki a teszkóban. De délután végképp nem bírtam már magammal, ugyanis bepakoltunk az új bőröndömbe, ami ismét eszembe juttatta a tábort, úgyhogy anya kénytelen volt lefoglalni, például höri ketrec pucolással és origamizással...

Milán

Szólj hozzá!

3328.nap - 2015-06-05

2015-06-05_20-31-38_dsc_0036.JPGNagyon klassz volt az utolsó nap a suliban!
Délelőtt elsétáltunk a Krisztiék házánál lévő szuper játszótérre, ahová még a fél alsó tagozat is eljött, szóval szép számban megszálltuk :) Vagy két órát biztos ott voltunk és visszafelé még egy fagyira is meghívott minket a Kati néni! Szuper! Amint visszaértünk, már kezdődött is a nyolcadikosok "bolondballagása" ami szintén vicces volt. Délután épp a folyosón ping-pongoztam az Andrissal, amikor jött értem a Kati mama és hazavitt. Ma apa is korán jöt, ami azért volt jó, mert itthon meg tudtuk nézni a Spongya Bobos mozifilmet mielőtt anya hazaért volna, ugyanis akkor rögtön mentünk is a könyvtárba. Egy szuper könyvet is kikölcsönöztünk, ami macaron receptekkel van tele. Itthon át is néztem, hogy melyiket csináljuk majd meg... :))

Milán

Szólj hozzá!

3327.nap - 2015-06-04

2015-06-04_17-43-37_dsc_0029.JPGReggel még gyorsan aláírattam anyával a nem túl jól sikerült matek dolgozatomat (csak hármas lett, mert nagyon félreértettem egy feladatot). 
A második órában lementünk az orvosi szobába, ahol mindenkinek megmérték a súlyát, magasságát, meghallgatták a szívét, a járását, satöbbi. De ma amúgy sem volt valami őrült tanulás, olyannyira, hogy negyedik órában a Viki nénivel egy szuper mozifilmet néztünk meg a teremben, és még pattogatott kukoricát is kaptunk! Tisztára mint a moziban :)
Gondolhatjátok mennyit ebédeltünk... Na de utána irány az udvar! Épp felszaladtam inni, maikor összefutottam Annával, aki meg pont engem keresett, ugyanis a Kati mama már lent várt a tornateremben. Még jó, hogy össze volt már pakolva a táskám és a hazahozandó dobozok. A mamánál még tudtam nyuszizni, és amikor jött értem apa, hazasétáltunk. Itthon apának sikerült az egyik pörgettyűt kipecáznia a szekrény alól, de a másiknak semmi nyoma... Na így már viszont van egy tucat, ami klassz,mert tizenegy nem volt osztható semmivel és nehéz volt bajnokságot rendezni :)

Milán

Szólj hozzá!

3326.nap - 2015-06-03

2015-06-03_17-50-40_dsc_0023.JPGMa pörgettyűs napom volt :)
Még tegnap megbeszéltük a többiekkel, hogy ma beviszünk csere-berélni Spongyabobos pörgettyűket. Képzeljétek a Bianka egy nagy halommal behozott és egyet ingyen adott mindenkinek, és még cserélt is mindenféle különlegeset! Én is addig-addig cserélgettem, hogy most már hét nagyon szuper korongom van!
Az udvari nagy szünetről visszafelé pedig a Botiba botlottam, aki rám várt a folyosón, ugyanis kaptam tőlük olaszból ajándékokat: egy szép baglyos tollat és finom olasz csokikat ;)  A csokikat délután be is faltam a Mamánál :)  A Dorina is épp a Mamával volt és négy után, amikor már nem volt akkora a hőség, lementünk a játszótérre. Épp akkor jött apa is oda, amikor a Dorináék a nagyon kis játszón vízi-bombáztak és apa megengedte, hogy egy-kettőt én is kipukkantsak. Aztán feljöttünk és anya már itthon volt, én pedig az új pörgettyűimmel játszottam. Este anya elment futni, addig apa melegített nekem tejbegrízt, amit a Mama küldött.

Milán

Szólj hozzá!

3325.nap - 2015-06-02

2015-06-02_16-56-39_dsc_0024.JPGMa egész érdekes napom volt! 
Reggel mondjuk kevésbé, mert nyelvtan és matek órán is dolgozatot írtunk, de utána végre tényleg bejött hozzánk pár órára a Máté, aki elvileg hozzánk jár, csak hogy valójában Amerikában jár iskolába és csak vizsgázni jött haza. Vele is érdekes volt beszélgetni az amerikai iskolákról, az ottani szokásokról, akárcsak a minap a Natival. Még torna órán is velünk volt és egész gyorsan fut! Ebéd után ma is kimentünk az udvarra játszani és jó sokat maradhattunk, mert csak nyelvtanból volt lecke, amit hamar megcsináltunk. Épp indultunk vissza az udvarra, amikor jött értem a Mama és meg is lepődött milyen hamar leértem a portára - mivelhogy már "menetkész" voltam és csak felkaptam a táskámat és husss... 
A mamánál persze ma is a nyuszival játszottam - kihasználom amíg ott van :)   Aztán jött apa és hazasétáltunk. Itthon még átfutottam a nyelvtan füzetem, és amikor anya hazajött, megvacsoráztam és vele is játszottam, méghozzá néhány, az elsős olvasókönyvemből kimaradt érdekesebb feladatokat csináltunk meg.

Milán

Szólj hozzá!

3324.nap - 2015-06-01

2015-06-01_17-08-40_dsc_0014.JPGKét dolgozatot is kiosztott ma Kati néni: a környezet - ami a fontosabb volt, mert abból eddig kétséges volt az év végi ötös - szerencsére tényleg jól sikerült, egy hibám volt és így ötös lett, még ha nem is csillagos. Az olvasásban két feladatot is picit rontottam, az csak négyes lett, de az kevésbé zavart most, mert így is jó lesz az átlagom.
A hatodik óra helyett lementünk a tornaterembe, ahol felállítottak egy sátor szerűséget, egy félgömböt, amiben belül tök sötét volt és belsejére vetített egy gép csillagokat és bolygókat, mint a planetáriumban és közben egy néni mesélt róluk. Érdekes volt! Még maradt idő szerencsére után az udvarra is kimenni, úgyhogy ma fogócskáztunk. Leckeírás után jött a Kati mama, és nyusziztam amikor megjött apa. Amúgy nagyon bátor ez a nyúl, mert - igaz ketrecen keresztül - nyuszi-puszizott a Dömével!
Épp hogy hazaértünk apával, amikor anya is befutott és ma a kedvencem: tejbegríz volt vacsorára, aztán mentem fürdeni és lefekvésig anya és apa felváltva matek feladatokat talált ki nekem gyakorlásképpen.

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása