Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

3288.nap - 2015-04-26 - Kilenc éves lettem...

2015-04-26_14-04-02_dsc_0004.JPGKicsit sírós lett ez az utolsó egyszámjegyű szülinapom, pontosabban a délután:
Délelőtt megkaptam anyáéktól is a kisebb ajándékokat (mert a bicikli lesz majd az igazi nagy ajándék), például gombokat és a telefonomba memóriát, hogy legyen hely a fotóimnak :)  Na ezt rögtön teszteltem is és irtó vicces rajzokat készítettem.
Ebédre mentünk Újpestre és ott is kaptam a Mamától és a Petitől ajikat (gombokat is! irtó klassz! van egy csomó új gombom!), és nem klasszikus torta volt, hanem fagyi tekercsek és nagyon fincsi volt mind a kettő... Közben Julika néni is befutott és ő is felköszöntött. Ma sem haza jöttünk innen, hanem a Pólusba korizni. Sajnos ma a játszóházas rész elmaradt, mert a Mamáéknál elkezdett szemtelenségeimmel plusz azzal, hogy fejbe dobtam apát poénból a kabátommal, egy kicsit túllőttem a célon és apa nem vette poénra ezt már, így büntiből nem vitt a játszóházba :(  Amikor kimentünk a parkolóba, ott egy nagy halom mindenféle tuning autót találtunk, valamiféle találkozó lehetett, így egy kicsit körülnéztünk és volt pár tényleg szép autó.
Amikor hazaértünk apával játszottam és fekete péterben is folyton én nyertem, és az új játékomban a pentago-ban is... Aztán apa aláírta az ellenőrzőmet (jó sok ötössel!), anya pedig talált még egy leckét: énekből meg kellett hamar tanulni egy népdalt - a "még azt mondják nem illik a tánc a magyarnak" - még jó, hogy már régebbről ismertem, mert így még pont végeztünk még a fürdéssel együtt mire kezdődött az Ének iskolája...

Milán

Szólj hozzá!

3287.nap - 2015-04-25

2015-04-25_13-30-26_img_2849.JPGHát nagyon nehezen bírtam magammal délután egyig! Délelőtt segítettem apáéknak felkészíteni a lakást a bulira és délben bevágtam egy fél pizzát ebédre, hogy bírjam energiával majd... Na és végre lejött az idő: sorra érkeztek a meghívott barátaim!
A forgatókönyvet már rég megírtam és sorra is mentünk a listán: elsőnek wii-zés volt, amíg mindenki meg nem jött. Utána társasjáték jött: végre elég sokan voltunk egy rendes tabuzáshoz! Így sokkal jobb volt tényleg, és ráadásul az én csapatom nyert :)
Ezután ajándékosztás következett és nagyon szuper ajándékokat kaptam mindenkitől. Amíg én az ajándékaimat rendezgettem, a többiek a rajzverseny műveit készítették el a konyhában. 2015-04-25_14-32-23_img_2875.JPGTermészetesen én voltam a zsűri és érmeket is osztottam a legjobb három művésznek :)  No és idén sem maradt el a piñata szétverés és cukor és csokiszedés, ami osztatlan sikert aratott.
A következő napirendi pont a tortázás volt: apa nagyon szép (és finom eperkrémes) tortát hozott ma a cukrászdából és mindenki kapott egy angry-birds marcipán figurát is, mert pont annyit rakattunk rá ahány vendégem volt (kilenc). És hogy el ne hízzunk, ismét a wii került elő: táncverseny volt a záró esemény és mindenki nagyon ügyes volt. Sajnos közben sorra jöttek a szülők és egyre fogyott a társaság, végül a Botiék maradtak, de jött a Zoli is értük, így véget ért hatkor a buli. De még én anyával lementem sétálni amikor erre jöttek a Mamáék és amikor hazaértünk, rögtön a legnagyobb ajándékom foglalt le estig: a vadiúj irtó klassz telefonom! Nagyon szuper programok vannak rajta, például pikk-pakk csináltam anya fotójából egy bajuszos verziót ;)

Milán

Szólj hozzá!

3286.nap - 2015-04-24

2015-04-24_18-20-27_dsc_0020.JPGMa nagyon tetszett a környezetismeret óra! Előbb össze kellett rakni egy pázzlét, amiből egy ember jött ki, és utána a táblára felírt külső és belső tulajdonságok közül a külsőket oda kellett írni, ahová tartoztak. A belső tulajdonságokra már nem maradt idő, így ez házi feladat lett.
Péntek lévén korán jött értem a Mama, de mivel egyedül nem volt kedvem a játszótérre menni, inkább megírtam a házi feladatokat nála... De nem csak házi volt, mert megkaptuk az anyák napi műsorban elmondandó szövegeket és verseket, úgyhogy azt is lekezdtem megtanulni és már nagyjából megy is. Épp ekkor jött meg apa és itthon át sem öltöztünk, hanem megtöltöttük a pinatat cukrokkal és csokikkal, aztán amikor anya is megjött, rögtön mentünk a Decathlonba vásárolni mindenfélét. Elvileg bicikliért indultunk, ami a szülinapi ajándékom lett volna, de sajnos az a típus pont nem volt egy darab se... no sebaj, egy hasonlót kipróbáltam és egész jó dolog ez a bringázás, csak még egyedül nem megy. De nem jöttünk el üres kézzel: nekem vett apa egy klassz kék cipőt, magának is vett egyet, anyának pedig egy türcsit, bringás kosarat és végül anya vett magának egy rollert is! Amikor kifelé jövet észrevettem a játszóteret, akkor természetesen azt sem hagyhattuk ki és egy nagyon jót trambulinoztam és mászóváraztam :) 
Hazaérve megvacsoráztunk anyával és picit még játszani is volt idő a fürdésig.

Milán

Szólj hozzá!

3285.nap - 2015-04-23

2015-04-23_16-44-45_dsc_0001.JPGReggel rávettem apát, hogy kicsit gombozzon velem az indulásig.
A Mama Annával együtt hozott el délután a suliból és útközben ettünk egy fagyit is. Sajnos a nagy poénkodásban csúnya szavak is kicsúsztak a számon útközben és ezt apa meg is tudta amikor jött értem, plusz a játszótérig sétálva sem tudtam megállni a humorizálást (dehát olyan jókat nevetett rajtam Anna...!) és így többszöri figyelmeztetés után két nap média eltiltást kaptam apától :(   Ráadásul a homokozóban mellettünk annyira dobálták a homokot a Vercsiék, hogy nekem az arcom, a szám telement homokkal, ki kellett mosni, mert recsegett a számban... Aztán anya is idejött a térre és vele jöttem haza, de se tablet, se tévé, úgyhogy elővettem a saját gyártású filctollaimat és azokkal rajzolgattam a vacsoráig (ami finom tejbegríz volt), aztán még a fürdésig anyával játszottam.

Milán

Szólj hozzá!

3284.nap - 2015-04-22

2015-04-22_20-00-33_dsc_0005.JPGMa két dolgozatot is kiosztott Kati néni: a matekot ami a szorzás-bennfoglalás volt és csillagos ötös lett és a környezetismeretet (amiben a kakaót végül elfogadta szerencsére...) ami pedig ötös.
Délután az úszáson már végig a nagymedencében voltunk, mert mindenkinek minimum egy hosszt tudni kell úsznia. Nekünk, - akiknek már jobban megy - pedig már oda-vissza kell úszni! Rájöttem, hogy a medence alján ha látom a T szerű csempéket, akkor mindjárt a falhoz érek. Ez azért hasznos, mert olyan lendülettel úszok, hogy csak na! :)
A Mama hozott el és haza pedig anya, aztán amikor apa is hazaért, elmentünk az Obiba virágot venni a Csillának és rögtön mentünk is hozzájuk felköszönteni. Volt finom torta is, én pedig a Lilit fárasztottam teljesen ki, addig rugdostam neki a játékmaciját :)  Mivel sokáig ott voltunk, hazaérve már rögtön menni kellett fürdeni és aludni, és így is kilenc után feküdtem csak le...

Milán

Szólj hozzá!

3283.nap - 2015-04-21

2015-04-21_18-35-51_dsc_0014.JPGTornaórán az Annáékkal (az első a-sokkal) voltunk és ismét volt a fokozatosan gyorsulós futás, de most sokkal jobban ment: 24-et tudtam a múltkori 16-hoz képest! Matekórán a frászt hoztam magamra, ugyanis becsengettek, amikor láttam, hogy elfelejtettem beragasztani a házimat a füzetbe! Irtó gyorsan beragasztottam és mire hozzám ért a füzetbeszedés, addigra pont kész lettem... huhh...
Délután a Mama jött értem és vitt usziba, és mikor kijöttem már apa is ott volt, úgyhogy autóval jöttünk haza, de nem maradtunk sokáig itthon, mert anyát elvittük kocsival a tornára. Amikor hazaértünk, rögtön nekiláttam az írás házifeladatnak, vacsoráztam (apa csinált sajtos-tejfölös tésztát, méghozzá cseh fonott sajttal, ami irtó fincsi) és utána apa játszott velem gomb szépségversenyest. Amikor anya hazaért, vele is játszottam rejtvényfejtőset és nyolckor mentem fürdeni, aztán lassan aludni...

Milán

Szólj hozzá!

3282.nap - 2015-04-20

2015-04-20_18-31-49_dsc_0067.JPGReggel az első dolgom volt odaadni a Kati néninek a borítékokat, mert megyünk majd a reptérre, de csak az első 19 tud menni, aki befizet... én a negyedik voltam, úgyhogy biztos mehetek majd...
Ismét választottunk "hónap tanulóját", viszont már volt mindenki, aki tényleg jó tanuló, így ismét lehetett bárki a kiválasztott. Én is bekerültem a legjobb ötbe, de nem engem húztak ki... talán majd legközelebb... 
Délután a matek szakkörön elkezdtük a felkészülést a jövő hét csütörtöki matek versenyre, amire természetesen én is jelentkeztem. Utána leckét írtunk és már jött is a Mama, később pedig hozzá az anya és hazasétáltunk.
Épp színezgettünk anyával amikor apa is hazaért a munkából, aztán vacsoráztam és így még maradt idő a fürdésig gomb szépségversenyezni :)

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása