Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

2966.nap

2014-06-08 10-36-57 DSC_0009.JPGBevallom, eleinte nem hittem volna, de mégiscsak jó volt, hogy ma elmentünk Ikladra a Reniékhez:
Reggeli után még kicsit játszottam, aztán a Kati mamával kiegészülve, egy óra alatt meg is érkeztünk. Épp kezdték a Viktorék a nagy bográcsban a gulyás előkészületeit, így még én is bele kotnyeleskedhettem, mert néha még levették a tűzről és olyankor kevergethettem is (később már csak fahasábokat dobálhattam a tűzre, de végülis az is klassz volt). Amikor egy órán keresztül csak hús főtt, akkor inkább felmentem apával és a Viktor apukájával (aki egy vidám aranyos bácsi és még azt is engedte, hogy folyton le-vízipisztolyozzam...) a fenti veteményeshez, ahol megkóstoltatták velem a cukorborsót egyenesen akkor szedve és jé! ez tényleg fincsi! Ettem is pár hüvellyel, aztán anyával megetettük a csirkéket is és láttunk egy fekete cicát is, de a cica inkább elmenekült előlünk... 2014-06-08 10-45-15 DSC_0025.JPGVisszaérve az udvarra én is bekapcsolódtam a trambulin-tesztelésbe, amit épp befejeztek a Zalánék. Közben lassan elkészült az ebéd és mivel már elég éhes voltam, meg is ettem egy - hozzám képest - jó adaggal (elvégre az én munkám is benne volt az elkészültében!). No és ez még semmi, ugyanis volt két torta is, ugyanis igazából a Zalán szülinapja volt a leutazásunk apropója. Talán mondanom sem kell, de mindkét tortából megettem egy-egy szeletet :) Ekkor már igencsak melegünk volt, így aztán nekivetkőztem és egy szál gatyában vízipisztolyoztam akit csak értem. Ezt mindenki más-más módon reagálta le, és egy idő után apa el is vette a pisztolyomat (amit később visszakaptam, cserébe nem volt szabad ész nélkül spriccelnem vele). Aztán lassan indultunk is haza, és este még vacsorára megettem egy csirkecombot és egy kis adag mexikói chilis babot a'la-Klári-mama, és nekem nagyon ízlett, mert épp annyira csípett amennyire szeretem :)  Este pedig természetesen én anyával az Ének iskoláját néztem - míg apa a hálóban a forma egyet... de néha átrohantam maikor apa szólt, hogy baleset van, vagy épp kiesett Hamilton...

Milán

Szólj hozzá!

2965.nap

2014-06-07 15-55-45 DSC_0045.JPGMa is klassz napom volt!
Na jó, reggel muszáj volt elmenni anyáékkal vásárolni, amit nem igazán szeretek, de legalább a játékboltba is bementünk a Noncsinak ajándékot venni... 
Alighogy hazaértünk, mentem apával Újpestre (anya ugyanis ment festegetni az oviba). A mama a kedvencemet sütötte: rántott csirkecombot :) Ebéd után legóztam és közben felköszöntötték a Mamáék apát, plusz kaptunk egy halom lekvárt is. Lassan pedig indultunk haza, ugyanis háromra hivatalos voltam a Marci szülinapi bulijára, amit a Koós Károly téren tartottak. Na ilyen bulin se voltam még, de mondhatom, igen jól éreztem magam: 2014-06-07 16-02-46 DSC_0056.JPGegyrészt ugye ott a klassz játszótér, másrészt lehetett vizes játékokat is játszani, például vizipisztolyozni és ami a legjobb volt: egymást vizibombákkal dobálni :)  Ja és festhettem magamra spéci krétával, és mivel a sárgát sikerült megkaparintanom, így egy nagy napocskát rajzoltam a hasamra :)  No és persze volt tortázás is, méghozzá kindertojásos torta volt! Nyami! Jó sokáig maradtunk, aztán itthon vacsora után átjöttek a Csilláék is névnapozni és együtt megnéztük a forma egy időmérőt is...

Milán

Szólj hozzá!

2964.nap

2014-06-06 19-05-53 IMG_0581.JPGMa klassz napunk volt a suliban: csupa játék és móka!
Első órákban Activity-t játszottunk, ami nagyon szuper volt, én nagyon élveztem. Utána természetesen a tornaórán is játék volt, méghozzá halász-fogó :) 
Amikor visszaértünk a terembe, akkor pedig jöttek a nyolcadikosok és a két osztály "bolond-ballagása" keretében irtó vicces jelmezekben végigjárták az iskolát.
Ahogy tegnap megbeszéltük, ma korán jött értem és a Botiért az Ani és felvitt minket a Mamához. Ebéd után a Boti már megint számítógépezett, Anna pedig rajzfilmet nézett, így én nekiláttam rajzolgatni. Amikor anya megjött értem, lassan hazasétáltunk a nagy halom cuccommal. Úgy látszik ma apát is hamarabb hazaengedték, mert már itthon volt, így legalább meg tudtam nézni egy rajzfilmet vele, amíg anya kozmetikushoz ment. Utána hármasban játszottunk egy Activity juniort, és vacsora után nekiláttam és én is készítettem egy saját Activity-t, táblával és kártyákkal, és azzal játszottunk a fürdésig.

Milán

Szólj hozzá!

2963.nap

2014-06-05 16-48-25 DSC_0018.JPGTulajdonképpen ma volt az utolsó "igazi" tanítási nap, holnap állítólag már nem fogunk tanulni, csak játszani. Így aztán ma szedték be azokat a könyveket, amiket majd megkapnak az elsősök (például az Anna! vicces lenne, ha pont az enyémet kapná meg...), és pár munkafüzetet is beszedett a Kati néni, amit még nem fejeztünk be és ezért majd jövőre folytatjuk bennük a  munkát. Sajnos egy kis baleset is történt az utolsó órán, ami pont tornaóra volt és kint az udvaron fogócskáztunk: szegény Dominik összefejelt valakivel és csupa vér lett egy perc alatt az arca. Hamar vitte is János bácsi az elsősegélyre, ahol ellátták és szerencsére semmi komoly baja nem lett. Aztán már jött is értem és a Botiért az Ani és vitt a Mamához, ahol megebédeltünk, játszottunk, jégkrémeztünk és lementünk a nagy játszóra.
Épp befejeztük a labdázást és a mászóváron fogócskáztunk, amikor jött értem apa. Feljöttünk fogat mosni és mosakodni, mert elsétáltunk a fogorvos nénihez a wekerlére. Igen ám, de pont ma nem rendelt az én doktornénim, így potyára mentünk. Visszafelé vettünk egy finom pizzát, amit meg is ettem vacsorára. Estig pedig még megnéztem a tegnap elkezdett szörny rt végét, és fürdés után épp tetris-eztünk apával, amikor hazaért anya is, de én meg már lassan mentem is aludni.

Milán

Szólj hozzá!

2962.nap

2014-06-04 17-55-16 DSC_0002.JPGMa angol óra helyett lementünk a tornaterembe, ahol az egész iskola összegyűlt és ünnepséget tartottunk. Igazándiból nem is nagyon tudtuk meg miért, mert a kihangosítás olyan rossz volt, hogy nem is lehetett érteni amit mondtak, pedig a második sorban ültem... Igaz, mögöttem a másodikosok is folyton dumáltak, az se sokat segített. Viszont amit az énekkar énekelt, azt én is ismertem az Ének iskolájából: az "Indulj el egy úton..." volt.
Épp az udvaron voltunk, amikor dél után jött értem a Mama és Anna. Ebéd után pedig Annával kártyáztam a Pajkos Petivel, aztán jött az Ani és elvitte Annát, mi pedig lementünk labdázni a játszótérre a Mamával és öt után elsétáltunk anyáért az ovihoz. Amikor elfogytak az ügyeletről az ovisok, indultunk vissza és útközben pont találkoztunk apával, aki hazahozott, mert már nagyon kellett pisilnem... 
Itthon délután még autóztam, rajzfilmet néztem és vacsora után lassan mentem is fürdeni, hogy maradjon idő este bábszínházazni, méghozzá úgy, hogy én adtam elő a Piroska és a farkast apának!

Milán

Szólj hozzá!

2961.nap

2014-06-03 20-51-38 IMG_0578.JPGMa négy nagy betűt is tanultunk, méghozzá négy különlegeset: a Q, W, X és Y -t. Már csak kettő hiányzik az ábécéből a Dz és Dzs, de tulajdonképpen ezek már félig ismerősek, hiszen a nagy D-t már tanultuk és csak folytatni kell...
Ma is ebéd előtt jött értem a Mama és nála ebédeltem, méghozzá hagymalevest és tésztát. Kicsit még autóztam, és mentünk Annáért, ugyanis kirándulni voltak Velencén és az ovijához jött a busz velük, onnan pedig elvittük a Krisztihez a suliba.
Épp leadtuk Annát, amikor telefonált apa és mi indultunk vissza. Félúton összefutottunk apával, és miután felugrottunk a táskámért, a Mama vitte a Dömét a kutya orvoshoz, mert toklász ment a lábába, mi pedig hazajöttünk. Itthon autóztam, aztán megnéztem apával a Szörny Egyetemet, és már vacsora idő lett. Ismét egy kis hagymalevest melegített apa és tejbegrízt... nyami... :)  Ekkor kopogtak és a Marika néni volt a szomszédból: apa kinyomtatott neki - pontosabban a Petinek - valami jegyet, ami holnapra kell nekik. Utána mentem fürdeni és közben anya is hazaért az énekről, így már ő mesélt a kedvenc tündéres mesekönyvemből.

Milán

Szólj hozzá!

2960.nap

2014-06-02 19-51-03 IMG_0553.JPGMa megkaptuk a matek felmérőket: az enyém 94%-os lett, ami nem rossz, de lehetett volna jobb is, ha három feladatot figyelmesebben elolvasok... Informatikából is megtudtuk az év végi eredményünket (mivel nem lesz már több óránk), de nem igazán értettem, hogy milyen számokat kaptunk, mert kettő és fél, meg hármak voltak, ami százaléknak kevés, osztályzatot pedig még nem kapunk elvileg...
No és ma korán jött értem a Mama, mivel erre a pár napra nem lettem befizetve ebédre, ezért előbb elhozott és nála ettem, méghozzá irtó fincsi paradicsomlevest (nomeg főzeléket és fasírtot...)
Ebéd után pedig gyakorlatilag egész délután kártyáztunk a Mamával: pajkos Pétert játszottunk, ami pont olyan mint a fekete Péter. Több mint két óra játék után épp befejeztük és nemsokára jött értem apa és hazasétáltunk. Délután megnéztük anyával a tegnapi Ének iskolája végét, és vacsorára a leves után csinált nekem anya tejbegrízt :)

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása