Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

2721.nap

2013-10-06 08-55-32 IMG_8503.JPGReggel forma egyet néztünk apával (és persze én is megrendeztem a saját futamomat közben, ahogy szoktam), aztán tízkor elvitt minket apa a Bábszínházba, mert megnéztük anyával a Varázsfuvolát. Jó lett volna a báb előadás, csak az előttünk ülő kisfiú egyfolytában beszélt és alig hallottuk tőle a szereplőket... 
Az előadás után értünk jött apa, ugyanis ő addig a Klári mamánál volt és így hozott nekünk finom ebédet is, amit később itthon megettünk anyával. Eközben apa elment vásárolni nekünk és a Krisztinek, én pedig folytattam a forma egyes futamomat és anyával is játszottam. Délután a höriket nézegettük, ugyanis anya adott nekik mindenféle ételt: sajtot, magokat, szőlőt és néztük milyen ügyesen, aranyosan esznek. Este természetesen az x-faktort néztük anyával, de sajnos csak az első felét nézhettem mag, mert holnap suli és kilenckor mennem kellett feküdni...

Milán

Szólj hozzá!

2720.nap

2013-10-05 14-12-33 DSC_0028.jpgReggel segítettem apának muffin tésztát csinálni, aztán elmentem anyával matrica csere-berére a spárhoz és sikerült is megszerezni az összes hiányzó matricát az albumba. Klassz!
Amikor hazajöttünk, már meg is sült a fincsi muffin, de nem ettünk belőle, hanem autóba ültünk és elmentünk apa kollégájának a Hápy bácsinak a telkére Délegyházára a tópartra. Egész jó kis hely ez, lehet sétálni a tavak melletti "titkos" utacskákon és kavicsokat dobálni is lehet a tóba és van egy egész jó kis játszótér is, ahová a Barbival, apa egy másik kollégájának a kislányával el is mentünk kipróbálni... Mire visszaértünk már el is készült az ebéd: bográcsban főtt pulykahusi gombás-tejszínes szósszal és tásztával. Egész finom lett, és utána ehettem a muffinunkból is, ami szintén fincsi volt :)  Na és persze a tüzet is folyton piszkáltam - bárhogy is próbáltak anyáék erről lebeszélni... Aztán amikor lekerült a bogrács a helyéről, akkor a parázs felett süthettünk pillecukrot, ami irtó fincsi! Ebéd utáni levezető séta is volt: elsétáltunk a városba, egy cukrászdába, ahol a felnőttek kávéztak, de persze voltak ínycsiklandó sütik is és ami a legjobb, az új favoritom: kókuszgolyó is volt és persze én azt kértem ;) Mikorra visszaértünk, már majdnem hat óra volt, úgyhogy lassan hazaindult mindenki - így mi is, főleg mivel estére átjöttek a Csilláék x-faktort nézni, és így fent maradhattam tízig, a műsor végéig...

Milán

Szólj hozzá!

2719.nap

2013-10-04 18-53-52 DSC_0035.jpgReggel anya bevitte a hörcsögöket az oviba az állatok napjára, és mi is erről (is) beszélgettünk délelőtt a suliban. Mondani kellett például háziállatokat és házikedvenceket. A kettő nem ugyanaz ugyebár! Sőt reggel például a Sün Balázs mesével kezdtünk és egy sün lehet ugyan házikedvenc de mégse háziállat...
Mivel péntek van, korán jött értem a Kati mama és Annával együtt mentünk a Krisztiékhez és kicsit játszhattam az autópályával. Utána visszamentünk a Mamához és ide jött értem apa a munkából. Épp hazaértünk, amikor anya is megérkezett és hatkor pedig telefonált a Boti, hogy ha van kedvünk, menjünk át hozzájuk játszani... hát persze hogy volt, úgyhogy estig ott voltunk ismét náluk és irtó jót autóztunk. Közben a Kriszti sütött finom sütőtök tortát, apa pedig fogast szerelt, de sajnos nyolckor akárhogy is szerettem volna még maradni, lassacskán hazajöttünk, és így is fél tíz lett mire hörcsögöztem, vacsoráztam és megfürödtem...

Milán

Szólj hozzá!

2718.nap

2013-10-03 18-00-37 IMG_8491.JPGMa reggel ismét újságpapír hordás volt a program, mégpedig a Mama által összegyűjtött 72 kilót vittük be a suliba és fele-fele arányban az 1/a és a 3/a között megosztva leadtuk a néninek a földszinten. Aztán én mentem tanulni, apa pedig még hazavitte a mamát és ment dolgozni.
Délelőtt semmi különös nem volt, tanultunk, játszottunk, viszont ebéd után ismét elmentünk a játszótérre a Gyula bácsival és én a lányokkal börtönös-fogócskát játszottam.
Négykor ma is a Mama kért ki, de odajött addigra anya és vele jöttem haza. Mivel szépen sütött a nap, ezért a ping-pong ütőkkel felszerelkezve lementünk a játszótérre egy-perceset játszani. Mikor feljöttünk, már itthon volt apa és miután kicsit geszenyéztem, mentem vacsizni (ma is milánóit). Közben anya kipucolta a hörik ketrecét, mert ma nagyon csúnyán viselkedtek és összekoszoltak mindent, még a faforgácsot is kiszórták... Este, a fürdés után még kicsit számítógépeztem lefekvésig.

Milán

Szólj hozzá!

2717.nap

2013-10-02 18-23-00 IMG_8490.JPGReggel apa vidékre ment, anya pedig reggeles volt, úgyhogy átjött a Mama és ő vitt suliba. Ma két olyan óránk is volt, ami egyszer szokott lenni egy héten: angol és környezetismeret. A matek és a környezet órára átmentünk a nagy fehér interaktív táblás terembe, ami klassz. Mondjuk a feladatkönyv nem nagy kihívás annak, aki tud már olvasni, ugyanis alulra oda van írva a megoldás... csak szerintem nem gondoltak arra az írói, hogy a fele osztály már elsőben tud olvasni :)
Ebéd után elmentünk a játszótérre a Gyula bácsival és amikor visszaértünk, megcsináltuk a házit, aztán négykor a Mama lekért, de végül anya hozott haza, mert a Mama ott maradt Annával a fitneszen. Épp újabb selejtezőt tartottam a gesztenye x-faktorban amikor apa is hazaért és ő is beállt játszani, aztán vacsorára bevágtam egy adag milánóit és estig megnéztük a tegnapi Hal-a-tortánt, fürdés után pedig még néztük ahogy játszanak a hörik a ketrecükben.

Milán

Szólj hozzá!

2716.nap

2013-10-01 18-04-41 IMG_8477.JPGReggel bevittük apával a száztíz kilónyi papírt, aztán apa még az Oszinak is segített mégegyszer ennyit becipelni, úgyhogy a mai papíron az 1/a osztály vezetett az biztos!
Délelőtt voltunk uszodában is, és végre nem voltam megfázva, úgyhogy mehettem úszni a többiekkel. Jó volt!
Más nagyon nem volt ma, csak a szokásos és délután anya jött értem.
Mire hazaért apa, már be is rendeztem a nagyszobában a gesztenye-x-faktor elődöntőt :)  Egy kis játék után vacsoráztam, aztán megnéztük együtt a tegnapi Hal-a-tortánt, és estig még apával játszottam, aztán fürdés után végre előbújtak a hörik és tudtam velük is picit játszani (már amennyire hagyják ugyebár...), de mondjuk abba nem nagyon tudnak beleszólni, hogy folyton átrendezem a ketrecüket ;)

Milán

Szólj hozzá!

2715.nap

2013-09-30 20-03-36 IMG_8470.JPGKépzeljétek ma az iskolában olyan ügyes voltam, hogy egyedül el tudtam énekelni a "Hívogat az iskola..." -t, hogy nem csak mindenki megtapsolt, de még egy nagy kukori-kotkodás dícséret-színezőt is kaptam!
Ebéd után pedig ma is volt matek szakkör, de egyre kevesebben vagyunk, mert páran inkább az udvarra mentek a Gyula bácsival... pedig klassz játékokat játszunk: ma is voltak memóriajátékok a számítógépen például, és a kacsacsőrös kevesebb < több jelet is sokat gyakoroltuk... Utána leckét csináltunk, uzsonnáztunk és játszottunk és négykor jött értem anya.
Mikor hazaértünk, még nem volt itthon apa, úgyhogy felhívtam telefonon, hogy siessen, mert szeretném megnézni a pénteki Hal a tortánt és a tegnapi x-faktor végét... De mikor hazaért, még nem ezekkel foglalkoztunk, hanem előbb lecipeltük azt a 111 kiló újságot amit holnap beviszünk a papírgyűjtésre a suliba (na jó: apa cipelt, mi anyával az ajtókat nyitogattuk neki). Utána megnézhettem a két műsoromat és megvacsoráztunk anyával, aztán fürdés és estig társasoztunk és bingóztunk.

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása