Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

1783.nap

Címkék: weinebene2011

Reggel jó korán keltem - így aztán apa is... De mikor lementünk a földszintre, a Boti és a Mama már szintén fent voltak, úgyhogy végülis nem mi keltünk elsőnek... Reggeli után sorra jöttek le a többiek is, mi pedig addig játszottunk a nappaliban. Kilenc órakor indulnak a sífelvonók, úgyhogy addigra felöltöztünk és odasétáltunk a hüttéhez, a bébipályához. Párszor lecsúsztam apával, de egyedül még nem tudok, mert a fékezés nem megy még "üzembiztosan", de a sílift felfelé már egész ügyesen megy. Pár óra után az Annával és a Mamával visszamentünk a házba, mert a Mama elkezdte az ebédet csinálni, hogy mire mindenki visszaért délben a síelésből, addigra kész legyen a finom brokkoli krémleves :) Evés után én és Annipanni elmentünk aludni, és együtt is keltünk, mivel Anna mindig sírva ébred... Sebaj, délután még Apáék mentek egy kicsit síelni, de én fáradt voltam, úgyhogy mi csak elkísértük őket a hüttéig és kicsit néztük a síelőket, aztán beültünk forró csokit inni tejszínhabbal :) Hú de fincsi volt! Közben anyáék is odajöttek, mert négykor leállnak a síliftek, úgyhogy visszasétáltunk a házikóhoz és estig folyamatosan ment a játék, csak vacsorázni ültünk le. Kicsit később elkísértem a Krisztiéket a 16-os házhoz, a Zoli barátaiékhoz, és szerencsére vittünk csúszkát is, mert a ház mellett egy nagy dombról tudtuk irtó jókat csúszkálni. Sajnos közben tetőtől talpig csurom vizesek lettünk, mert kicsit kásás volt már a hó (de mit érdekelt ez minket...), úgyhogy a Kriszti visszavitt minket a mi házunkhoz és mivel addigra apa bekapcsolta a szaunát, ott jó meleg volt már, úgyhogy ott felmelegedtünk hamar. Estig még persze rengeteget játszottunk a Botival, de fürdés után ő felment aludni, így én Annával néztem meg pár Bogyó és Babóca epizódot a kis dévédén még lefekvés előtt.

Milán

Szólj hozzá!

1782.nap

Címkék: weinebene2011

Reggel mindenki korán kelt és nagy készülődés és pakolás közepette elindultunk síelni: apa előbb levitt három adag bőröndöt és más cuccokat és még együtt is vittünk jó sokat amikor lementünk a kocsihoz. Apa kölcsönkapott egy szép nagy autót, de még ennek is tele lett a csomagtartója, és még a Kati mama is jött... Ő is hozott még pedig pár táskát... Szóval igencsak megpakolt autóval átmentünk a Krisztiékhez és ők is bebapoktak az ő autójukba és indultunk is már, mert hosszú az út...A határ után megálltunk egy hatalmas bevásárlóközpontnál, ahol mi a játszótéren (nagyon klassz volt!) elvoltunk, amíg a felnőttek vásárolgattak, aztán indultunk tovább, de már többször nem álltunk meg, csak a hegyen a faházaknál egy Weinebene nevű helyen. Én útközben sokat játszottam, de nem aludtam egy cseppet se...A faházba elsőnek a játékokat hoztuk be, hogy mi tudjunk már játszani a Botiékkal amíg a felnőttek kipakoltak.  Amúgy nagyon szép kis faházban fogunk lakni! Amíg még világos volt, elmentünk kicsit körülnézni és láttunk ratrakot is! Hamar besötétedett, úgyhogy visszajöttünk vacsorázni és játszani. Estig már más nem is történt, de kilenckor menni kellett sajnos zuhanyozni és aludni...

Milán

Szólj hozzá!

1781.nap

Reggel sajnos nem síelni mentünk, pedig korábban úgy volt, hogy ma lesz síelés... Sebaj, anya bevitt az oviba és vittünk fakanalat is, mert ma kellett vinni. Délelőtt próbáltuk a március tizenötödikei műsort és utána kimentünk az udvarra futkározni egy jót. Az ebéd nagyon jó volt: gulyásleves (nem ez) és tejbegríz (eeeeeez!). Evés után jött értem a Mama és épp hazaértünk, amikor anya telefonált, hogy véletlenül a Bálint könyvét tették az én szekrényembe, úgyhogy visszaöltöztünk és visszavittük a könyvet és újra irány a Mama... Ott aludtam ma és amikor felébredtem, már jött is anya és a Csilla és hazasétáltunk.
Amikor hazaértünk, apa már itthon volt és bekapcsolta nekem a wii-t, hogy fussak és síeljek egy jót. Közben anyáék elmentek zumbára. Amikor kijátszottam magam, apa csinált finom melegszendvicset és épp bekaptam az utolsó falatot, amikor telefonáltak a Krisztiék, hogy vigyük le  a síléceket, mert itt állnak a ház előtt. De nem csak ők, a Kati mama is pont itt volt a Dömével, én pedig egy jót rohangáltam a Botival és Annával amíg a felnőttek beszélgettek. Végül a Zoliék hazaindultak, apa pedig még el kellett hogy szaladjon hóláncért, mert a kölcsönautóban az nincs. Így én a Kati mamával és a Dömével elindultam anya elé. Találkoztunk is vele félúton és hazasétáltunk. Itthon kicsit játszottam amíg anya teregetett és vacsorázott, aztán öltöztünk és úgy volt, hogy elkísérem anyát kozmetikushoz, de aztán pont leértünk a lifttel, amikor apa ott állt a földszinten, mivel épp hazaért úgyhogy indultam vele vissza és a mai utolsó átöltözésem ez volt amikor ismét hazaértünk :) Estig még rajzolgattam, aztán fürdés után apa megmutatta, hogy mikor hány kiló voltam a születésem óta, mert nagyon izgatott, hogy az hogy lehet, hogy az ember néha több - néha kevesebb kiló, de apa elmagyarázta hogy is működik ez, aztán mentem aludni és épp a mesénél tartottunk amikor anya is hazaért.

Milán

Szólj hozzá!

1780.nap

Ma is nagyon korán keltem (apa szerint), és még meg tudtam nézni a 6-os a digitális órán :)
Délelőtt az oviból a csoportunk elsétált a Kós Károly térre, ahol megnéztük egy nagy bácsi szobrát és zászlót is vittünk neki. Még a nevére is emlékszem: Kossuth Lajos. A  Marianna néni mesélt is róla, de az már nem volt olyan izgi... Képzeljétek visszafelé pont találkoztunk a Kati mamával, aki épp a Dömét sétáltatta. Aztán még az udvarra is kimentünk, úgyhogy jól  kifáradtunk és valószínűleg emiatt az ebéd után aludtam is egy jót.
Délután jött a Noémiért és értem a Mama és mentünk hozzá angolozni. Angol után még kicsit maradtunk anyával, amíg a Noémiért nem jöttek, aztán mi is hazasétáltunk és pont akkor ért haza apa is, úgyhogy estig akkor őt nyaggattam és persze a híradó után ma sem maradhatott el egy Zigby epizód. Vacsora után még kicsit kirakósoztunk apával a fürdésig, aztán mentem aludni, mert irtó álmos voltam már...

Milán

Szólj hozzá!

1779.nap

Reggel ma is elcsíptem még apát és ő melegített reggelit, aztán ő dolgozni, mi pedig anyával lassan az oviba mentünk.
Délelőtt kimentünk az udvarra de ebéd után mégse voltam elég fáradt az alváshoz... Szerencsére hamar jött értem a Mama és a Noémivel együtt a játszótérre mentünk, mert szépen sütött a napocska. A téren még ott volt pár ovis társam is, velük jót játszottunk. Amikor kezdett hűvös lenni, akkor felmentünk a Mamához, ahol pedig bunkereset játszottunk a Noncsival. Közben megérkezett anya és amikor a Timi hazavitte  a Noémit, akkor mi is hazasétáltunk. Apa már itthon volt, én pedig megettem egy kakaós csigát a híradó alatt és utána megnéztük együtt a Zigby mai kalandjait. Utána anyával kártyáztam és közben a Csabáék is átjöttek, de nem maradtak sokáig, ami kár, mert amikor ők hazamentek, akkor nekem is menni kellett fürdeni és utána aludni...

Milán

Szólj hozzá!

1778.nap

Reggel kicsit nehezen indult a nap, de aztán csak rendbe jött minden és mire beértünk az oviba, már minden OK volt. Délelőtt a Csilla féle tornára benézett anya is és megnézte milyen ügyesek vagyunk már. Az udvarra is ki tudtunk menni ebéd előtt (az ebéd finom gombaleves és egyáltalán nem finom pusztapörkölt volt: előbbiből repetáztam, utóbbit kihagytam...). A délutáni alvás után pedig jött értem és a Noémiért a Kati mama az Annával és a Botival, mert ma is volt - kedd lévén - angol.
Az óra után épp váltotta egymást apa és a Tamás, aztán még maradhattam játszani, mivel megvártuk a Zolit, hogy felköszöntsük a Névnapján. A mama pedig nőnapra kapott tölünk egy virágocskát. Szerencsére a Zoli jó sokára jött, úgyhogy irtó sokat tudtunk rosszalkodni :)
Amikor hazaértünk, pont indult anya a zumbára, így ma is apával voltam itthon: a híradó után Zigby-t néztünk, utána wii-ztünk (jól lekardoztam apát!) és egy gyors fürdés után ettem kakaós csigát épp amikor anya hazaért. Evés után fogmosás és mese következett, aztán alvás...

Milán

Szólj hozzá!

1777.nap

Reggel még épp elcsíptem apát, aki gyorsan melegített nekem reggelit, aztán már ment is dolgozni, én pedig lassacskán oviba, anyával. Délelőtt úgy volt, hogy elmegyünk sétálni a Wekerlére, de ebből sajnos nem lett semmi... helyette a gyümölcsevés után kimentünk az udvarra, ahol találkoztam a Noémivel is.
Az ebéd nem volt valami nagy szám: finomfőzelék... a répát és a borsót kiettem, de a többi felejthető volt. Alvás és uzsonna után jött értem apa és hazasétáltunk. Itthon játszottunk a mágnestáblával, aztán rajzolgattunk és vacsorára megettem egy nagy tányér karfiol levest és egy csokis pudingot desszertnek, aztán a híradó alatt internetezhettem, és megnéztük ma is a Zigby-t, utána pedig tovább rajzolgattam a fürdésig. Közben anya is hazaért, de én apával ruletteztem még a lefekvésig. Anya hozott egy új mesekönyvet, és apa ma abból olvasott egy hosszú mesét nekem.

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása