Milan-avatar-180x180.jpg

Milán blogja

Életem napjai...

Látogatók:

Friss topikok

  • Tirpák Mihály: Röplabda az egyik legjobb sportág nálam is. (2023.06.16. 23:02) 6259.nap - 2023-06-14
  • Tirpák Mihály: Szervusz Milán, nagyon jók az összefoglalók. Továbbiakban sok sikert kívánok a blogodhoz. (2023.06.16. 23:02) 6255.nap - 2023-06-10
  • Cica Manó: Nekem is ott műtötték a térdem :) (2022.09.23. 17:21) 5807.nap - 2022-03-19
  • Bltnykboti: És este még megnyertük a rocket league tournamentjét!:) (2021.07.15. 18:04) 5430.nap - 2021-03-07
  • Cica Manó: Boldog szülinapot MILÁNKA !!!!!!!!!!!!! (2015.04.07. 21:10) 2558.nap - 7 éves lettem!

2714.nap

2013-09-29 12-44-08 DSC_0024.jpgDélelőtt apával játszottam a világutazós játékkal, aztán indultunk Újpestre a Klári mamához, ahol hiába volt finom az ebéd, én valahogy nem voltam éhes... Apa verdiktje pedig az lett, hogy "le lettem tiltva" az édességről sajnos... Még szerencse, hogy ezt a Mama kicsit lazábban értelmezte és amíg anyáék elmentek vásárolni és én ott maradtam játszani, addig egy dörmit azért ehettem ;)
Miután hazaértünk, anyával is játszottam világutazósat, és utána átsétáltunk a Krisztiékhez. Hát ez igen jó ötlet volt, ugyanis irtó jót autóztam a Botival és még kicsit Bomb-it-eztünk is, de sajnos estefelé haza kellett már jönni.
Itthon persze rögtön felkeltettem a höriket és mivel apa megunta, hogy a szobámban piszkálom őket, inkább fürdés után (ami megint egy gyors zuhanyozás volt a langyos víz miatt) behozta a nagyszobába a ketrecet és így vacsi után, az x-faktor alatt tudtam őket is figyelni, bár inkább a házukban bujkáltak ma este...

Milán

Szólj hozzá!

2713.nap

2013-09-28 08-58-14 IMG_8402.JPGMa klassz napom volt!
Kezdjük azzal, hogy reggel segíthettem anyának a muffin sütésben és irtó finomra is sikerült a Bountys muffin! És miért reggel sütöttünk? Mert fél kilencre már mentünk is a suliba a "Kavalkádra". Sokféle vicces játék volt, és kaptunk a sikeres részvételért "tallérokat", amiket később az árverésen játékokra lehetett beváltani. Közben a szülők egy része focicsapatot alapított és több meccs eredményeképp végül negyedikek lettünk! Az Oszi közben tüzet rakott apával és egy hatalmas bográcsban elkezdték főzni a paprikás krumplit ebédre, amihez a hozzávalókat anyukák készítették el közben. 2013-09-28 17-02-41 IMG_8446.JPGEz mondjuk kevésbé izgatott, inkább futkároztam és játszottam az osztálytársaimmal, főleg a Noémivel és a Lolitával. Ez így is ment kettőig, amikor eredményhirdetések voltak és miután elpakoltunk, indultunk haza.
De nem sokáig voltunk itthon, hanem elsétáltunk a Mihály napi vásárba a Templom térre és képzeljétek, a kisállat tombolán nyertünk anyával egy törpe hörcsögöt! Aztán hogy ne legyen egyedül sé magányos, így apa vett mellé társnak egy másik kislányt, én pedig elneveztem őket Babettnek és Jusztinának :)
Amíg apával hazavittük a két kis aranyost, addig anya hamar vett nekik ketrecet és almot és magokat ennivalónak, és persze amikor hazaért, gyorsan össze is szereltük nekik az új otthonukat, amit rögtön birtokba is vettek. Irtó aranyosak!

Milán

Szólj hozzá!

2712.nap

2013-09-27 16-46-48 DSC_0026.jpgDélelőtt technika órán esernyőt csináltunk. Na nem igazit, csak egy kicsit papírtányérból :)
Ebéd után jött a Kati mama, mégpedig Annával és a Botival és mentünk fel hozzá, ahol előbb a Botival játszottam autósat, aztán amikor őt elvitte edzésre a Zoli, akkor pedig Annával játszottam tovább.
Épp x-faktorosat játszottunk Annával amikor megérkezett apa, aki hamar épp összerakta a Mama radiátor-borítását, amikor anya is befutott. Indultunk is, de kétfelé: apa hazacipelte a táskáimat, én pedig anyával a könyvtárba mentem, hogy kivegyünk új könyveket. Igaz, hogy épp kézműves foglalkozás volt a könyvtárban, de nekem nem volt kedvem beállni, inkább hazajöttünk, miután pár könyvet kivettünk. Estig a kocsikkal és a gesztenyékkel játszottam, aztán vacsorára megettük a finom gombócokat, amiket a Mama küldött, és mentem zuhanyozni. Azért nem fürdeni, mert szerelik épp a vizet a házban és épp csak langyos volt a víz, úgyhogy turbó gyorsan zuhanyoztam! Ja és ma nem felejtettük el, hogy megmérjem magam: 19.9 kiló vagyok (pólóban már 20!).

Milán

Szólj hozzá!

2711.nap

2013-09-26 16-52-31 DSC_0032.jpgDélelőtt semmi különös nem volt  a suliban, csak a szokásos órák, plusz erkölcstan, ahol a jó viselkedésről beszélgettünk. Viszont délután, a leckeírás után lementünk az udvarra, ahol az egész iskola szép lassan összegyűlt és mindenféle sportjátékokat játszottunk: volt például kiskapus foci, de még kötélhúzás is, ahol meglepetésre a lányok nyertek egyszer a fiúk ellen! 
Aztán négykor jött értem a Kati mama és nála vártam meg apát, aki megint túl korán jött - épp felállítottam az állatokat a játékhoz, amikor megérkezett és máris indulni kellett haza... Nemsokára anya is hazaért és melegített nekem vacsorára sajtos-tejfölös tésztát, utána matricákat ragasztgattunk és megnéztük a tegnapi Hal a tortán részt, majd pedig  a fürdés után amíg apa lámpázta az orromat, addig apa Noddy-sat mesélt és még pici idő maradt egy kis játékra is a gesztenyékkel.

Milán

Szólj hozzá!

2710.nap

2013-09-25 18-46-37 IMG_8384.JPGMa is volt angol délelőtt és ma is a kis malackával választotta ki a válasz adókat az Ildikó néni, aztán persze volt matek és magyar is és torna meg környezetvédelem és ma már három házifeladatot is kaptunk! Ezeket persze meg is csináltuk ebéd után Gyula bácsival és már mehettünk is az udvarra. Most is az Ani jött értem és kivételesen hozzájuk mentem fel amíg anya odaért munkából. Addig számítógépeztem és sakkoztam a Dédiéknél, mert ugyan én szerettem volna velük bújócskázni, de valamiért ők nem szerettek volna annyira... Na mindegy én még a fogócskában is benne lettem volna, de ekkor - szerencséjükre - megérkezett anya és hazajöttünk. Mire hazaértünk, pont apa is megjött és előbb vele forma egyeztem: ő volt a csapatfőnök és utasításokat adhatott a versenyzőknek. Apró nehezítés volt, hogy az _összes_ csapatnak ő volt a csapatfőnöke... Azért így érdekesebb, nem? Aztán felírtuk az eredményeket és ettem vacsorára gombalevest, amit anya hozott. Utána megnéztünk egy tegnapi Hal a tortánt és fürdésig anyával játszottam gesztenye szépségversenyt...

Milán

Szólj hozzá!

2709.nap

2013-09-24 16-48-41 DSC_0025.jpgMa is apa vitt minket félútig, és onnan anya kísért a suliig. A szokásos matek és magyar órák után - ma először - az uszodába mentünk a tornaórán. Sajnos én ma nem mehettem a többséggel úszni, mert meg vagyok fázva még egy kicsit. Amikor a Péter bácsi meglátott, azért rögtön megismert és felkiáltott "itt a csodagyerek!" - gondolom a hátúszásban kimagasló ügyességemre gondolt :)   Szerencsére nem csak én voltam náthás és például a Noémi sem úszott, úgyhogy addig mi páran játszottunk fent és a többieket néztük.
A nap további része a szokásos volt: ebéd, aztán leckeírás és játék Gyula bácsival, aztán jött a Kati mama és nála autóztam amíg apa meg nem jött értem. Utána elvittük anyát autóval az SZTK-ba és mi apával hazajöttünk. Előbb kicsit Bomb-it-oztunk, utána vacsoráztam és együtt megnéztük felvételről a Hal a tortánt. Közben anya is hazaért és én pedig még kicsit játszottam a gesztenyékkel és az autókkal a fürdésig...

Milán

Szólj hozzá!

2708.nap

2013-09-23 20-02-20 IMG_8373.JPGKépzeljétek, ma kiválasztott a Kati néni engem és még nyolc osztálytársamat, hogy járhatunk matek szakkörbe! Klassz! A Noémi is jöhet és még páran a Zöldágacska ovimból szintén. De mielőtt még a szakkörről mesélnék, más is történt: megkaptam a tíz színezőért a matricás "ötösömet" az üzenőmbe olvasásért. Az ebéd is egész jó volt, de sokkal izgisebb volt utána a szakkör: átmentünk egy másik terembe, ahol egy hatalmas fehér "interaktív" táblánál lehetett feladatokat megoldani és volt két verseny is és én mind a kettőt megnyertem! Jó nem?!? 
Utána még persze visszamentünk a termünkbe délután leckét írni és ma az Ani jött értem és  félúton "adott át" a Kati mamának. Amikor felértünk, akkor láttam csak, hogy Anna micsoda rendetlenséget hagyott a gyerekszobában! Gyorsan rendet raktunk a Mamával és épp megettem az uzsonnám utolsó falatját, amikor betoppant anya és apa és előbb hazajöttünk a kölcsönzött könyvekért és visszavittük őket a könyvtárba. Persze ha már ott voltunk, ki is vettem három új könyvet... Aztán itthon megnéztem egy Hal a tortán ismétlést és apa főzött ma virslit a hot-doghoz, mert ma is azt ettünk vacsorára. Utána anyával a tegnapi x-faktor végét is megnéztük és mentem fürdeni, hogy még lefekvés előtt legyen időm a gesztenyékkel is x-faktorosat játszani :)

Milán

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása